Radu F. Alexandru: PDL isi rezerva dreptul de a regandi oportunitatea Aliantei Dreptei. Intr-un interviu acordat in exclusivitate "Evenimentului zilei", vicepresedintele PDL, Radu F. Alexandru, critica faptul ca unii lideri ai Aliantei Romania Dreapta se ataca reciproc si faptul ca partidul lui Mihai Razvan Ungureanu a primit traseisti de la PDL."Daca intr- un moment in care suntem, intr-o faza de logodna, pentru ca in momentul de fata am lansat un manifest, in momentul de fata se lucreaza la finalizarea unui program de guvernare lucrat de PDL la care am invitat si partenerii de Alianta sa-si aduca contributia, daca intr-un asemenea moment in care procedurile obligatoriu juridice, tot ce inseamna inregistrarea, suntem martorii unor derapaje repetate si parca intr-o curba ascendenta, PDL isi rezerva dreptul de a regandi oportunitatea acestei Aliante", a declarat Radu F. Alexandru pentru Evenimentul Zilei.

Scena politicaFoto: Colaj foto

Vor refuza partidele si in 2012 sa ofere sansa unui parlament curat? In plin proces de negociere pe candidaturi si colegii pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, o coalitie formata din noua organizatii apartinand societatii civile solicita partidelor sa-si faca publice criteriile de integritate si profesionalism dupa care isi aleg candidatii. Demersul, care-si gaseste un precedent intr-o campanie similara lansata si cu ocazia alegerilor din 2004, reprezinta un nou test pentru partidele din Romania, care nu s-au aratat deloc sau aproape deloc dispuse sa faca pasi concreti in directia reformarii clasei politice. Dupa ideea Coalitiei pentru un Parlament Curat initia-te in 2004, noua organizatii nonguvernamentale (Expert Forum, Asociatia Pro Democratia, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Grupul pentru Dialog Social, Societatea Timisoara, Freedom House, Fundatia Ratiu pentru Democratie, Centrul de Resurse pentru Participare Publica si Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale) cer partidelor sa-si prezinte public criteriile dupa care isi selecteaza candidatii in alegerile parlamentare. Un astfel de demers ar avea, in opinia solicitantilor, rolul de a creste transparenta alegerilor si gradul de informare a cetateanului, dar si de a contribui la recuperarea increderii romanilor in institutia Parlamentului, scrie Romania libera.

Victor Ponta: "Cei care au facut politie politica nu pot candida la parlamentare". Ce spune premierul despre Dan Voiculescu. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca cei care au verdicte definitive de colaboratori ai fostei Securitati nu pot candida la alegerile parlamentare, deoarece asa "prevede legea". In aceasta situatia se afla presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu. "Dupa cum stiti foarte bine, exista o prevedere legala. Legea prevede foarte clar, cei care au facut politie politica nu pot sa candideze. Este o lege foarte clara. Nu poti sa candidezi, trebuie sa faci o declaratie pe proprie raspundere. Nu poti sa candidezi", a spus Ponta. Intrebat daca presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, poate candida pentru parlamentare din partea USL, liderul PSD a raspuns "aveti dumneavoastra o pasiune cu domnul Voiculescu". Si a adaugat: "acum este in Alianta de Centru Dreapta. La final, dupa ce termina toate procedurile, vom semna lista finala", scrie Gandul.

Voinescu: USL nu va lua 50% plus unu in decembrie. Negocierile pentru Guvern vor dura. Liderul PDL Sever Voinescu a declarat, marti, ca nu vom avea foarte rapid un Guvern dupa alegerile din 9 decembrie, iar negocierile vor fi lungi si grele, el precizand ca USL nu va lua 50% plus unu la aceste alegeri. "Estimez ca nu vom avea foarte rapid un Guvern dupa alegerile din 9 decembrie", a spus Sever Voinescu. Potrivit acestuia, USL nu va lua 50% plus unu, la aceste alegeri. "Iar atunci este deschisa calea pentru orice majoritate", a spus Voinescu, citeaza Adevarul.

Ponta, absent nemotivat la Strasbourg. Parlamentarii europeni vor discuta astazi, la Strasbourg, despre situatia politica din Romania. Acest punct a ajuns pe agenda europenilor din cauza demersului de suspendare a presedintelui Traian Basescu, asa cum a fost el initiat de USL si a declaratiilor din ultima vreme a celor doi lideri, dar nici Crin Antonescu, nici Victor Ponta nu vor fi prezenti la Parlamentul European. De data aceasta, premierul Victor Ponta nu s-a mai grabit sa dea ochii cu oficialii europeni, motivand ca a fost instiintat "prea tarziu" pentru o deplasare la Strasbourg, scrie Evenimentul Zilei.

Blaga: Cred ca atunci cand s-a intalnit cu Antonescu, Gordon stia si ce a mancat acesta dimineata. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti, ca reprezentantul Departamentului de stat al SUA, Philip Gordon, "stia si ce a mancat dimineata domnul Antonescu" atunci cand a avut o intalnire cu liderul PNL aflat in functia de presedinte interimar al Romaniei, potrivit Mediafax. "Eu cred ca atunci cand s-a intalnit cu domnul presedinte interimar Crin Antonescu, reprezentantul Departamentului de stat stia si ce a mancat dimineata domnul Antonescu, deci nu trebuia sa afle de la noi", a precizat Vasile Blaga intr-o conferinta de presa. El a facut aceasta precizare dupa ce a fost intrebat ce crede ca se va intampla miercuri in Parlamentul European, cand are loc o dezbatere referitoare la Romania, scrie Romania libera.