Dan Sova, studii false in CV. Dupa ce a fost deconspirat de jurnalistii de la Kamikaze, Dan Sova si-a modificat CV-urile de pe toate site-urile. Spre ghinionul sau, Google pastreaza inca CV-ul original. Pana pe 17 septembrie 2012, Dan Sova se lauda in CV-ul sau ca are un Master in Drept Fiscal, obtinut in 2007 la London School of Economics and Political Science. Dupa ce jurnalistii de la Kamikaze au luat legatura cu reprezentantii acestei scoli, au aflat ca ministrul pentru Relatia cu Parlamentul a mintit in CV-ul sau cu privire la acest master. Reprezentantii London School of Economics and Political Science au declarat ca au verificat in registrele lor si ca Dan Coman Sova nu a primit de la aceasta institutie o diploma care sa certifice acest master. Contactat telefonic in cadrul emisiunii Talk B1, ministrul Sova a refuzat sa recunoasca faptul ca si-a trecut in CV un titlu pe care nu il are. El a incercat sa se disculpe prin faptul ca nu ar fi zis niciodata ca si-a luat acest Master, ci doar ca a participat la cursuri, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

USL il apara pe Mircea Diaconu. Prin majoritatea pe care o detine in Senat, USL a amanat iar discutia privind incetarea mandatului liberalului Mircea Diaconu. Intamplator sau nu, noua tergiversare s-a produs tocmai cand premierul Ponta avea programata o intalnire cu presedintele Comisiei Europene si exista posibilitatea de a fi intrebat de cele 11 puncte asumate in vara. In cazul senatorului PNL Mircea Diaconu, exista o decizie definitiva si irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie inca din 19 iunie, decizie prin care s-a stabilit ca, asa cum au constatat inspectorii ANI, liberalul s-a aflat in stare de incompatibilitate deoarece, in acelasi timp cu mandatul de parlamentar, a exercitat si functia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara". Totusi, USL refuza sa tina cont de aceasta decizie si de la saptamana la saptamana sunt gasite noi pretexte pentru a amana. De fapt, nici nu ar trebui sa fie vorba de luarea vreunei decizii, ci, la fel ca in cazul deputatului PC Sergiu Andon, ar trebui sa fie o simpla formalitate de luare la cunostinta, anunta Romania Libera.

Cum se impart locurile eligibile in coalitia de dreapta. Liderii Aliantei Romania Dreapta negociaza locurile eligibile pentru fiecare partid si colegiile in care vor candida "greii" formatiunilor. PDL a convenit impreuna cu aliatii sai formula de impartire a locurilor eligibile pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Potrivit calculelor facute la varful aliantei, sunt considerate eligibile in jur de 140 de colegii. PDL va lua grosul acestor colegii, iar 30 de locuri vor fi repartizate catre candidati desemnati de PNTCD si Forta Civica. Pentru a se realiza aceasta tinta, PDL va oferi partidelor aliate, in medie, cate doua colegii in fiecare judet. In principiu, respectivele colegii nu vor fi din randul celor castigate in 2008 de catre PDL-isti, astfel incat actualii parlamentari sa isi poata pastra candidaturile. De asemenea, colegiile vor fi alese in asa fel incat aliatii PDL sa obtina numarul de locuri eligibile la nivel national, informeaza Adevarul.

Ion Cristoiu: "Ecaterina Andronescu nu degeaba are porecla Abramburica. Nici nu au inceput copiii scoala si ii anunta ca totul e nesigur". Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat aseara, in cadrul emisiunii "Sub semnul intrebarii", difuzata de B1 TV, faptul ca hotararea Ecaterinei Andronescu de a introduce clasa zero la scoala este o abrambureala din categoria celor cu care ne-a obisnuit ministrul Educatiei. "Nu degeaba are porecla Abramburica, a reusit sa ne abrambureasca total. Nici n-au intrat copiii in prima zi de scoala si deja ii anunta ca de fapt e nesigur. Ce incredere mai pot avea parintii si copiii in acest trimestru? Daca in trimestrul doi se vor intoarce la gradinita, acest trimestru unde va fi trecut? Una este ca cel mic sa stie ca este la scoala, si alta sa stie ca e la gradinita. Sunt curios cate sedinte de Guvern au Jurnalistul sustine ca doua lucruri sunt sigure atunci cand vine vorba de Ecaterina Andronescu. Jurnalistul sustine ca doua lucruri sunt sigure atunci cand vine vorba de Ecaterina Andronescu, scrie EVZ.

Preda: Instigarea populatiei la denunt il clasifica pe Ponta in tabloul comunistilor intolerabili. Prim-vicepresedintele PDL deputatul Cezar Preda a declarat, luni, la Buzau, ca instigarea populatiei la denunt "il clasifica" pe premierul Victor Ponta "in tabloul comunistilor intolerabili", intrucat reintroduce dupa 22 de ani practica potrivit careia "vecinul sa te denunte ca sa o duca mai bine", potrivit Mediafax. "Instigarea populatiei la denunt il clasifica pe Ponta in tabloul comunistilor intolerabili. Faceau denuntul si delatiunea pentru orice. El, iata, reintroduce dupa 22 de ani practica potrivit careia vecinul sa te denunte ca s-o duca el mai bine. Halal gandire, halal premier tanar", a afirmat, intr-o conferinta de presa, Cezar Preda. El l-a criticat si pe secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Liviu Voinea, care a anuntat recent ca ministerul este decis sa elimine cat mai multe dintre exceptiile privind impozitul pe proprietate, pe venit si pe profit. "Domnul Voinea este exemplul clar a ce inseamna sa fii in tribuna si apoi sa treci in teren. Cand era in tribuna era un mare comentator, cand a intrat in teren primele doua fraze pe care le-a putut spune au fost ca a gasit solutii sa impoziteze piscinele si sa instaureze denuntul ca sa aduca bani la stat. Atat au produs tinerii lui Ponta, atat au putut", a mai spus Cezar Preda, anunta Romania Libera.