Dan Sova, despre stergerea din CV a diplomei de la Paris: Stiu ca va doare, imi pare rau. Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Dan Sova, care si-a scos din CV o diploma obtinuta la Paris, a explicat pentru Romania libera ca trebuie facuta diferenta intre un CV politic si unul profesional. "Daca vrea domnul Badin, o s-o trec inapoi. Deci trebuie sa faceti o diferenta foarte mare intre un CV politic si unul profesional. Daca vreti, o sa-mi trec si toate manualele pe care le-am publicat, toate diplomele, de la clasa intai incepand, o sa-l trec si p-ala de la Paris inapoi, daca vreti neaparat. Integral in Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Alegeri pentru Parlament. Cine candideaza, cine ramane pe dinafara. Impartirea colegiilor pentru alegerile parlamentare nu merge ca unsa, in ciuda faptului ca listele trebuie finalizate pana la jumatatea lunii octombrie. "Grei" ai celor doua blocuri politice nu siau gasit inca un loc, printre ei PSD-istul Miron Mitrea si democrat- liberalul Teodor Baconschi. Nici nou-venitii nu sunt intr-o situatie mai buna. Plecat din PDL, Silviu Prigoana se straduieste sa-si gaseasca un loc pe listele PNL din sectorul 3, informeaza EVZ.

Cui foloseste noua inclestare PDL-USL? Batalia dintre USL si PDL se ascute iar, dupa ce, anticipand parca decizia de miercuri a Curtii Constitutionale, democrat-liberalii au zgaltait scaunul lui Crin Antonescu de la Senat cu o noua sesizare. Chiar daca judecatorii le-ar da, din nou, castig de cauza, pedelistii ar repurta o victorie mai mult simbolica, in sensul ca Vasile Blaga nu ar sta la sefia Senatului decat vreo doua luni. Iediat dupa ce judecatorii Curtii Constitutionale au anuntat ca nici forma modificata a Ordonantei de Urgenta nr. 38/2012 nu corespunde Legii fundamentale (in sensul ca nu pot fi scoase din sfera de actiune a CCR hotararile Parlamentului), democrat-liberalii si-au dezvaluit atacul. Continuarea in Romania Libera.

Interese oculte sau incompetenta? Nici CSM nu este la curent cu modificarile legislative de pe agenda ministrului Justitiei. Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru a anuntat ieri ca vrea sa faca modificari legislative, prin care mai multe categorii de dosare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie vor fi judecate doar pana la nivelul Curtilor de Apel. Proiectele de modificare anuntate de Pivniceru sunt deocamdata secrete, ele nefiind afisate pe pagina de internet a Ministerului de resort, asa cum se obisnuia pana acum, pentru a se asigura transparenta, cerinta imperativa a Comisiei Europene, relateaza Romania Libera.

Cum se umfla Parlamentul de la Bucuresti. Romanii au votat, in 2009, in cadrul unui referendum, pentru reducerea numarului de parlamentari la 300. Cu toate acestea, dupa alegerile din 9 decembrie, numarul senatorilor si deputatilor ar putea ajunge la 520, fata de 469 in prezent. Estimarea apare in simularile realizate de partide care au luat drept reper rezultatele de la alegerile locale. Comentatorii independenti avanseaza cifre chiar mai mari. Continuarea in Adevarul.