Stefan Pirpiliu (Forta Civica): "Nu putem exclude oameni carora nu li se poate reprosa ceva concret". Stefan Pirpiliu, secretarul general al Fortei Civice, vorbeste, intr-un interviu acordat EVZ, despre strategia Aliantei Romania Dreapta pentru selectarea candidatilor la parlamentare si despre acuzatiile de traseism venite din partea fostilor sai colegi din PDL. Domnule Stefan Pirpiliu, fostii colegi democrat- liberali critica Forta Civica pentru ca a primit oameni care au migrat de la PDL. Este si cazul dvs. Cum comentati aceste critici? Stefan Pirpiliu: Sunt nejustificate. Analiza trebuie sa fie mult mai temeinica. Conteaza rezultatele pe care eu le-am adus in ultimii zece ani in politica romaneasca. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Diaconu - in loc de demisie, un nou mandat. In ciuda verdictului definitiv de incompatibilitate primit in instanta si a legii care ii interzice sa candideze pentru un nou mandat, liberalul Mircea Diaconu se vrea din nou in Parlament. Si are toate sansele sa primeasca unda verde de la conducerea PNL. Cum au toate sansele la un colegiu eligibil si alti politicieni controversati, precum Dan Voiculescu sau Catalin Voicu, scrie Romania Libera.

Senatul este de acord ca judecatorii CCR sa aiba trecut politic. Senatorii au respins, luni, propunerea legislativa prin care se cerea ca persoanele care au avut activitate politica sa nu ajunga in functia de membru al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR). Propunerea legislativa, initiata de senatorii Gabriel Mutu (PSD) si Iulian Urban (independent, afiliat grupului PDL), avea ca obiect modificarea art.5, alin. 5 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, in sensul instituirii conditiei ca, pentru ocuparea functiei de judecator la CCR, candidatii sa depuna o declaratie pe propria raspundere ca nu au fost membri ai vreunui partid politic, informeaza Adevarul.

Ion Cristoiu: Daca Dan Diaconescu nu vine cu banii pentru Oltchim, Victor Ponta pica de fraier. ''Diaconescu a castigat licitatia si apoi au urmat suspiciunile. Ponta trebuie sa se roage la Dumnezeu sa vina Diaconescu cu banii. Cel ridiculizat este Victor Ponta, pentru ca a venit un domn si le-a tras o teapa. Este normal sa fie o negociere la semnarea contractului. Daca Diaconescu nu vine nu banii, Ponta se face de ras. Poate si Diaconescu are dreptate ca e ceva acolo la contractul ala'', a declarat jurnalistul. Continuarea in EVZ.

Privatizarea Oltchim: De ce va fi menajat DD de catre USL si PDL. De cand si-a adjudecat combinatul de la Ramnicu-Valcea, Dan Diaconescu a castigat cateva ore bune de somn. OTV continua zilele astea sa faca audienta si fara carnea si oasele patronului in studio, ci preluand pur si simplu emisiunile in care DD apare la celelate televiziuni de stiri, in calitatea sa noua de investitor strategic, sau redifuzand continuu emisiunile de la televiziunile cu profil economic, in care jurnalisti de business si specialisti in privatizare, insolventa si fuziuni intre corporatii cauta, fara succes, explicatii rezonabile la erorile colosale facute de statul roman in cazul Oltchim, relateaza Romania Libera.