Crin Antonescu, despre o alianta cu PDL: "E o minciuna". Intr-o emisiune televizata, liderul liberalilor, Crin Antonescu, spune ca nu ia in calcul o colaborare cu cei din PDL si ca a "dezmintit acest lucru pana cand a obosit". "Probabil daca ne vom vedea undeva ne vom saluta, vom da mana, dar cu Traian Basescu in calitate de presedinte, recunoscandu-i aceasta calitate nu voi vorbi niciodata. La nivelul relatiilor politice eu nu recunosc legimitatea acestui presedinte". "E o minciuna! A trebuit sa dezmint refacerea colaborarii PNL cu PDL. Am tot dezmintit pana cand am obosit si pana la urma au obosit si cei care ma tot intrebau". PNL are un drum foarte clar, iar pe drumul ala nu se gaseste PDL, dar deloc. Se continua in speranta ca vor deruta niste oameni din PNL. Ei (n.r. PDL) vorbesc pentru proprii militanti si votanti pentru ca trebuie sa le dea o raza de speranta", scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Maziliri fara precedent. PC doreste sa preia controlul total al Agriculturii. Ministerul condus de Daniel Constantin, omul impus in functie de Dan Voiculescu, unul dintre oamenii de afaceri cu cele mai mari interese in agricultura, a decis mutarea in bloc, dintr-un judet in altul, a sefilor de directii agricole din tara. Ministrul Daniel Constantin, presedinte PC, a semnat vinerea trecuta aproape 100 de ordine de ministru prin care a dispus detasarea tuturor directorilor executivi aflati in functie la 21 septembrie 2012 la alte directii agricole decat cele in care ocupau functiile dobandite prin concurs in urma cu cativa ani. De exemplu, directorul Directiei Generale pentru Agricultura (DGA) Buzau a fost detasat pentru patru luni pe aceiasi functie, la Calarasi, cel de la Tulcea pleaca la Buzau, iar directorul din Sibiu a fost mutat temporar la Tulcea, anunta Romania Libera.

Videanu: Nu m-a interesat niciodata privatizarea Oltchim.Doi patroni de posturi TV candideaza pe listele USL. Liderul PDL Adriean Videanu va sesiza Parchetul pentru tentativa de subminare a economiei nationale daca Ponta nu prezinta explicatii privind modul in care a fost gestionata privatizarea Oltchim. Democrat-liberalul a spus ca premierul intoxica populatia cu ajutorul a doua televiziuni ai caror patroni candideaza pe listele USL. "In masura in care Victor Ponta nu va prezenta in mod public aceste argumente, in termen de 48 de ore voi sesiza Parchetul General pentru tentativa de subminare a economiei nationale", a declarat Adriean Videanu intr-o conferinta de presa organizata la sediul PDL. "Este jignitor ca cel mai dezastruos prim-ministru din ultimii 22 de ani a antrenat in mascarea acestui esec al privatizarii Oltchim, care e o butelie cu gaz legata de piciorul lui Ponta", a afirmat democrat-liberalul, informeaza Adevarul.

Marga imparte joburi la Paris si Varsovia clientelei USL. Ceea ce a facut pana acum seful ICR a fost sa trimita personaje controversate la unele posturi de peste hotare. La doar cateva zile dupa ce a preluat conducerea ICR, Andrei Marga a decis sa-i schimbe fara nici un motiv pe mai multi directori ai unor institute de peste hotare. In locul lor, Marga intentioneaza sa numeasca personalitati controversate, printre care un presupus colaborator al securitatii si un diplomat puternic contestat de catre proprii colegi. La Paris, Andrei Marga vrea sa-l trimita pe criticul literar iesean Alexandru Dobrescu. Potrivit unui articol din EVZ, el este cunoscut drept fosta persoana de sprijin a Securitatii, inscrisa in registrul Mariei Ghitulica, prim secretar al Comitetului Judetean al PCR in perioada 1987 - 1989. Dobrescu a afirmat, intr-o publicatie online, ca nu a avut "niciodata vreun fel de relatii cu securitatea", scrie EVZ.

Orasele din Romania isi schimba forma. Umbra lui Radu Mazare le invaluie incet, incet. Doi deputati din fieful baronului local Radu Mazare au propus o modificare la legea urbanismului care ar putea da mana libera edilului constantean sa construiasca un litoral dupa chipul si asemanarea lui. Legea are efecte in toata Romania, permitand, acolo unde autoritatile locale sunt "slabe", abuzuri din partea intereselor private. Deputatii PSD Eduard Martin si Antonella Marinescu au propus mai multe modificari la legea urbanismului, prin care incearca readucerea legii la forma din anul 2001, cand de slabiciunile legii profitau "regii imobiliarelor". Mai exact, Comisia de Administratie Publica si Amenajarea Teritoriului din Camera Deputatilor a votat saptamana trecuta urmatoarele amendamente: I. -Guvernul nu va mai face planurile de amenjare teritoriala pentru statiunile turistice de interes national si de pe coasta Marii Negre, acestea urmand sa fie facute de autoritatea locala. Integral in Romania Libera.