Crin Antonescu e in cadere libera in ceea ce priveste increderea romanilor. Intr-un sondaj de opinie realizat de IMAS, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, apare ca avand o cota de incredere printre romani de 35,8%. Datele au fost culese in perioada 6 - 16 septembrie. Locul al doilea este ocupat de Sorin Oprescu, care a fost apreciat de 34,7% dintre cei intrebati. Primarul Capitalei pare sa fi castigat datorita faptului ca nu s-a implicat in duelurile politice care au avut loc in ultima perioada. Potrivit aceluiasi studiu, comandat de Adevarul, primul ministru Victor Ponta are o cota de incredere de 31,7%. Cea mai mare scadere a increderii printre romani o inregistreaza Crin Antonescu, care are 27,1%. Luna trecuta, liderul liberalilor se bucura de o cota de incredere de 33,1%. Mai mult, inainte ca presedintele Traian Basescu sa fie suspendat, Antonescu avea un procent de 36,6%, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ce spune ministrul polonez Elzbieta Bienkowska despre planurile lui Ponta de a face in Romania un minister al banilor UE. Ministrul polonez Elzbieta Bienkowska a declarat pentru Gandul ca Romania nu trebuie sa adopte modelul polonez al unui minister separat al fondurilor europene doar pentru ca a functionat in Polonia. Bienkowska crede ca Guvernul Romaniei trebuie sa creeze propriul sistem de absorbtie, pe baza experientei deja existente. Sfatul vine dupa ce premierul a anuntat ca, imediat ce USL castiga parlamentarele din 9 decembrie, va prelua modelul polonez si va propune infiintarea unui minister al fondurilor europene, care sa coordoneze toate autoritatile de management aflate acum sub controlul ministerelor, anunta Romania Libera.

Documente suspecte in cazul "Unghiera lui MRU". Trei fosti sefi ai Secretariatului General al Guvernului (SGG) explica pentru "Adevarul" de ce nu sunt credibile documentele aparute in presa privind asa-zisele achizitii dispuse de fostul premier Mihai Razvan Ungureanu. Unul dintre ei, cel din mandatul lui MRU, spune ca o astfel de lista nu exista. Fostului premier Mihai Razvan Ungureanu i s-a construit in ultimele zile imaginea unui risipitor al banului public in interes strict personal. Produse de igiena personala, parfumuri scumpe, tigari si bauturi fine, toate ar fi fost comandate de el pe banii guvernului. S-au facut emisiuni televizate, cu verdict anuntat: MRU a tocat banii poporului ca sa se parfumeze, sa-si ude gatul cu bauturi fine, sa-si curete urechile cu betigase de lux...Insa, listele de achizitii prezentate ca fiind intocmite la solicitarea fostului premier sunt contestate de fosti sefi ai Secretariatului General al Guvernului, din diferite partide. Toti spun ca e greu de crezut ca astfel de liste sa fie cerute de un inalt demnitar, informeaza Adevarul.

Tensiunile dintre PSD si PNL iau amploare. Pentru a nu-si asuma esecul, liderii USL se ataca in public pe tema privatizarii Oltchimului. Esecul privatizarii Oltchim ii intoarce pe liberali si PSD-isti unii impotriva celorlalti. Liberalii dau vina pe ministrul Finantelor, Florin Georgescu, pentru situatia creata. Liderul PSD, Victor Ponta l-a atacat pe fostul ministru al Economiei, liberalul Varujan Vosganian, precum si pe seful OPSPI, Remus Vulpescu. In sedinta de guvern de ieri, Ponta l-a avertizat pe Vulpescu ca va fi dat afara daca "nu va vorbi mai putin si nu va explica mai mult" situatia de la Oltchim. Nici Varujan Vosganian nu a scapat de reprosurile lui Ponta, dupa ce fostul ministru al Economiei a criticat, pe blog, modul in care s-a desfasurat privatizarea Oltchim, scrie EVZ.

"Mana dreapta" a lui Ciuhandu vrea la Senat. Fostul viceprimar al Timisoarei, Adrian Orza, va candida pentru un post de senator, desi acum doua luni vroia sa renunte la functia din PNTCD Timis. Conducerea organizatiei PNTCD Timis si-a desemnat candidatii pentru alegerile parlamentare din luna decembrie, iar surpriza cea mai mare reprezinta prezenta pe liste a lui Adrian Orza. Fostul om de incredere al ex-primarului Gheorghe Ciuhandu, cel care a fost schimbat prin fax de la conducerea PNTCD Timis, va candida pentru un post de senator, cel mai probabil pe listele Aliantei Romania Dreapta (ARD), formata prin "unirea" dintre PDL, Forta Civica si PNTCD, alaturi de Fundatia Crestin-Democrata si de Initiativa Civica de Centru-Dreapta, anunta Romania Libera.