Vasile Blaga: Victor Ponta e la fel ca Dan Diaconescu. Sunt doi oameni de un cinism iesit din comun. Vasile Blaga, presedintele PDL, crede ca premierul Victor Ponta si Dan Diaconescu, omul de afaceri care a incercat, de curand, fara succes sa cumpere combinatul Oltchim, au o trasatura comuna. "Ponta si Diaconescu seamana foarte mult. Sunt doi oameni de un cinism iesit din comun, care-si bat joc de salariatii din tot judetul respectiv", a spus Blaga la postul Realitatea TV. "Ponta a mintit inca de la inceput in cazul privatizarii Oltchim. A cerut FMI-ul, spune Ponta, sa se privatizeze imediat Oltchimul. Cum incheiase Guvernul Boc negocierile cu FMI? Privatizare cu un investitor strategic. A venit Ponta, a schimbat regulile jocului, astfel incat n-a mai pus nici macar minima conditieca sa te si pricepi la ceva. Obligatie era sa faci privatizarea, nu era termen s-o finalizezi. Nu era termenul de 18 septembrie pentru finalizare", a adaugat presedintele PDL, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Alegeri Parlamentare 2012.Au inceput luptele pentru castigarea colegiilor usoare. Partidele politice se grabesc in aceasta perioada sa-si stabileasca principalii candidati pentru alegerile parlamentare. Tensiunile si scandalurile pentru obtinerea unor colegii mai bune nu au ocolit insa nici membrii USL si nici pe cei ai ARD. Inceputul lunii octombrie a adus primele dispute in interiorul Aliantei Romania Dreapta. In Arad, lista de candidati a provocat tensiuni intre liderul judetean, Gheorghe Seculici, si primarul Gheorghe Falca. Biroul Permanent Judetean al PDL Arad a reusit sa definitiveze pe 3 octombrie o lista de candidati pe care Gheorghe Falca nu a recunoscut-o initial. Disputata lista ii include acum pe liderul Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, propus pentru un loc in Senat in Arad, dar si Gheorghe Seculici, candidat la un loc in Camera Deputatilor in municipiu, anunta Romania Libera.

Andrei Chiliman contreaza planurile lui Crin Antonescu. Fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu va candida in sectorul 1, intr-un colegiu pentru Senat, a afirmat presedintele PNL Sector 1, Andrei Chiliman. El a adaugat ca desemnarea lui Tariceanu s-a facut prin votul Delegatiei Permanente a PNL sector 1. Anuntul lui Chiliman a venit dupa ce conducerea centrala a PNL cedase respectivul colegiu conservatorilor. Conducerea USL a finalizat negocierile pentru desemnarea candidatilor din Bucuresti. La aceste negocieri, PC a cerut un numar mare de colegii in sectorul 4, condus de conservatorul Cristian Popescu Piedone. Pentru a echilibra balanta, conducerea PNL a acceptat sa cedeze catre PC colegiul de la Senat in care filiala sectorului 1 il vrea candidat pe Tariceanu. Liberalii au primit, la schimb, un colegiu din sectorul 4 care revenea, initial, conservatorilor, informeaza Adevarul.

Crin Antonescu poate rata Senatul. Daca nu castiga cu 50%+ 1 din voturi, seful PNL risca sa piarda mandatul la redistribuire. Chiar daca liderii USL au anuntat ca, prin "Tratatul" de la Murighiol, ca impartirea candidaturilor intre partidele ce formeaza USL e definitiva, socoteala de pe hartie nu se potriveste cu cea de la nivelul filialelor. Astfel, au aparut conflicte privind impartirea candidaturilor in mai multe judete, printre care Vaslui, Timis, Valcea, Olt si Iasi. In plus, in ciuda faptului ca aceste tensiuni ar trebui dezamorsate pana pe 17 octombrie, data lansarii candidatilor USL, social- liberalii s-au declarat sceptici ca acest lucru se va putea intampla. Astfel, chiar si la lansarea candidatilor Uniunii, ce se doreste a fi facuta cu mare fast, la Arena Nationala sau Romexpo, pentru a eclipsa Congresul PPE, desfasurat la aceeasi data in Bucuresti, candidaturile nu vor fi definitivate, scrie EVZ.

Macovei: Daca USL nu se poate curata de corupti, ii curata pe corupti de pedepse. Europarlamentarul PDL Monica Macovei comenteaza initierea proiectului de lege privind gratierile, sustinand ca, "daca USL nu se poate curata de corupti, ii curata pe corupti de pedepse", potrivit Mediafax. "Nu mai este nicio indoiala. Drumul pe care merge USL este sa ii apere pe corupti de inchisoare, iar pe cei care deja sunt la inchisoare sa ii elibereze. Asta arata clar proiectul de lege depus pe 2 octombrie 2012 la Camera Deputatilor de deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun privind gratierea colectiva a pedepselor de pana la 6 ani inclusiv si amnistia in cazul pedepselor cu privarea de libertate pana la 4 ani inclusiv. Intre exceptii nu se numara si faptele de coruptie, prin urmare coruptii pleaca de la inchisoare sau nu mai intra", arata Macovei. "Catre ce directie indreapta tara USL? Catre imunitatea politicienilor pentru coruptie? Catre expulzarea din Uniunea Europeana?", adauga Monica Macovei, anunta Romania Libera.