PNL il inghite cu noduri pe Becali, protejatul lui Crin. Gigi Becali se dovedeste a fi un ''cartof fierbinte'' pe care Crin Antonescu si liberalii din conducerea PNL si l-au pasat ieri reciproc. Dupa ce mai multi lideri PNL l-au criticat pe seful lor de partid, pentru ca l-a sustinut fatis pe latifundiarul din Pipera, Antonescu a reusit ieri, in sedinta Biroului Permanent, sa obtina acceptul acestui for in vederea semnarii unui acord intre PNG si... USL. Asta inseamna ca liberalii au refuzat sa si-l asume singuri pe Becali, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Dan Voiculescu se implica activ in viata USL. Intalnire la nivel inalt in USL. Co-presedintii Uniunii, Victor Ponta si Crin Antonescu, au avut ieri dimineata o intrevedere de taina cu presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, au declarat EVZ surse politice. Discutiile au avut loc la sediul PSD din Sos. Kiseleff si s-au concentrat, potrivit surselor citate, pe prioritatile politice ale actualei puteri. A fost abordata si chestiunea definitivarii listelor de candidati ai USL pentru alegerile parlamentare, informeaza EVZ.

Ziua cand Gigi Becali a devenit liberal. Biroul Politic Central al PNL a adoptat in unanimitate o pozitie de principiu pentru un acord politic cu PNG si PNTCD-Ciorbea in vederea participarii la alegerile parlamentare din partea USL. Potrivit presedintelui PNL, Crin Antonescu, Becali (dar probabil si Ciorbea) va trebui sa se inscrie formal in PNL, urmand sa beneficieze de derogarile de care se bucura si alte ''personalitati publice" ce se vor regasi pe listele liberalilor. Printre acestea se numara profesorii Daniel Barbu si Vlad Nistor, relateaza Romania Libera.

Gigi Becali, ''nebunul'' de pe tabla de sah a politicii. Crin Antonescu a obtinut acordul conducerii PNL pentru candidatura finantatorului Stelei pe listele USL. PNL spera sa capitalizeze cele 2-3 procente pe care le are Becali in sondaje.Becali este ''imbratisat" de liberali dupa ce a fost lansat in politica de Viorel Hrebenciuc si a fost curtat de Traian Basescu. Biroul Politic Central al PNL a votat, ieri, sa mandateze conducerea partidului sa negocieze colaborarea cu PNG - partidul condus de Gigi Becali si cu PNTCD - aripa Ciorbea. Integral in Adevarul.

Premierul Ponta il AVERTIZEAZA pe presedinte: ''Domnul Basescu incalca regula constitutionala, sigur ca va trebui sa-i spunem lucrul acesta''. Primul-ministru, Victor Ponta, l-a avertizat pe presedintele Traian Basescu ca incalca Legea Fundamentala prin faptul ca participa la Congresul PPE, care se va desfasura la Palatul Parlamentului. ''Domnul presedinte Basescu incalca regula constitutionala, sigur ca va trebui sa spunem lucrul acesta. Pentru el Constitutia nu inseamna nimic, voi folosi acest prilej sa spun asta, ma voi intalni cu Barroso. Suntem pro-europeni, dar nu ne dam tara pentru interese personale cum a facut Traian Basescu'', a spus Ponta. Integral in Gandul.