Dan Diaconescu: "Nu cred ca Becali va putea pierde sefia PNL-ului. Va recladi acest partid si ne vom intalni probabil la prezidentiale". Patronul OTV a declarat, la emisiunea "Ultimul cuvant", de la postul B1 TV, ca Gigi Becali va castiga sefia PNL-ului, pentru care ar urma sa-si depuna candidatura la congresul de anul viitor. "Nu cred ca Becali va putea pierde sedia PNL-ului. E un congres in martie, cand Becali va depune candidatura si cred ca va castiga in fata lui Tariceanu sau Antonescu. Va recladi acest partid si ne vom intalni probabil la candidatura la prezidentiale. Becali, ca presedinte al PNL, isi va pune in valoare priceperea in politica. Niciodata nu am vrut sa candidez in acel colegiu. Becali a zis ca Dan Diaconescu e un nenorocit care nu ii raspundea la telefon de nu stiu cate zile, ca acum era candidat PP-DD. Deci am pierdut 2 milioane de euro, s-a dus la USL", a declarat Diaconescu. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Filantropul de la Iasi a golit morga ca s-ajunga-n Parlament. Viorel Blajut (41 de ani), omul de afaceri care a platit inmormantarea a 52 de cadavre abandonate la Institutul de Medicina Legala Iasi, a anuntat ca va candida la Camera Deputatilor din partea PP-DD. Aparitia pe scena politica a lui Viorel Blajut a fost anticipata de mai multi analisti politici, chiar si la nivel de presupunere, inca de acum doua saptamani. Slujba religioasa facuta la inhumarea colectiva care a avut loc duminica, 7 octombrie, la o biserica din Iasi a trezit emotii puternice in toata tara, relateaza Adevarul.

Razboiul lui Antonescu cu filialele PNL se inteteste. Candidatii PNL impusi de Crin Antonescu pe listele pentru parlamentare nu i-au iritat doar pe unii lideri de la Centru. Presedintele liberalilor a reusit sa-si puna in cap si organizatii din teritoriu, deranjate de persoanele pe care Antonescu vrea sa le bage pe gatul filialelor. Tonul l-a dat PNL Sector 1, care si-a impus oamenii pe listele de candidati. Nu, insa, fara victime colaterale. In ciuda deciziei luate de conducerea Aliantei de Centru- Dreapta (ACD), liberalii din sectorul 1 au dat peste cap negocierile si l-au propus pe Calin Popescu-Tariceanu pentru un colegiu senatorial care ar fi trebuit sa revina PC, scrie EVZ.

Voiculescu vrea sa fie flancat de intelectuali. Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, va candida pentru un nou mandat de senator in sectorul 4, la alegerile din 9 decembrie. Voiculescu s-a gandit si la cei care il vor flanca in aceasta campanie electorala. El i-a contactat pe istoricul Dinu C. Giurescu si pe prozatorul Augustin Buzura si le-a propus sa candideze pentru Camera Deputatilor, in sectorul 4, in doua colegii care sunt incluse in colegiul in care candideaza Voiculescu la Senat, relateaza Adevarul.

Raspuns pentru Ponta: 25 de scurgeri de informatii in dosarul "Motorina". Inspectorii din CSM stau cu ochii pe articolele de presa si citesc blogurile politicienilor. Inspectia Judiciara s-a autosesizat cu privire la scurgerile de stenograme din dosarul ''Motorina''. Astfel a raspuns intrebarilor lansate de premierul Victor Ponta, prin intermediul articolului postat de acesta pe blogul sau. ''Pentru o corecta informare a opiniei publice'', Inspectia a reamintit ca s-a mai autosesizat din oficiu si in 12 iulie 2012, cu privire la publicarea presupuselor stenograme din cazul la care s-a referit premierul - dosarul George Balan, cel care tragea sforile sa ajunga procuror general, informeaza EVZ.