USL nu exista la Cluj! PSD face jocurile PDL. USL nu functioneaza la Cluj. Situatia s-a tensionat in ultima perioada pentru ca PSD-istii prefera sa faca "joc de glezne" in lupta electorala cu PDL. Numirea de catre social- democrati a unor candidati fara sanse in alegerile parlamentare, modificarea teritoriala a unor colegii pentru ca PDL sa aiba sanse mai mari sunt decizii care i-au iritat peste masura pe reprezentantii PNL. Ultima manevra a fost facuta marti de catre prefectul PSD-ist in favoarea PDL. Gheorghe Vuscan a modificat, printr-un ordin de prefect, "granitele" Colegiului 2 pentru Camera Deputatilor, in care candideaza presedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda. Votul politic de la alegerile locale indica in mod clar ca acest colegiu a fost si va fi castigat de candidatul USL. Numai ca... surpriza! Marti, desi era plecat in China, prefectul PSD, Gheorghe Vuscan a semnat un ordin prin care mai multe strazi, intre care strada Andrei Muresanu, a fost trecuta de la Colegiul 2 la Colegiul 3, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Kelemen: Intr-o tara democratica se poate discuta despre orice subiect, si despre federalizare. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, sustine ca int-o tara normala, democrata si europeana se poate discuta despre orice subiect politic, deci si despre ideea privind federalizarea Romaniei, mentionand in acest context ca statele federale "nu vin de la diavol", potrivit Mediafax. Kelemen a fost intrebat despre o idee care ar fi fost exprimata de catre Laszlo Tokes la Congresul PPE in favoarea federalizarii Romaniei, liderul UDMR raspunzand ca nu a auzit declaratiile presedintelui PPMT. El a adaugat insa ca nu vede nici un rau in a discuta si despre o astfel de constructie: "Nu le-am auzit, declaratiile domnului Tokes, dar in Uniunea Europeana sunt o gramada de tari federale, care functioneaza perfect si cetatenii sunt fericiti. Statele federale nu vin de la diavol, ci sunt realitati, consacrate, cu crestere economica substantiala. Numai daca va ganditi la Germania sau la Austria, va dati seama ca nu exista acolo oameni mai putini fericiti decat in Romania", anunta Romania Libera.

Politica devine, tot mai mult, o afacere de familie. Cuplurile care merg de mana chiar si in Parlament. Rudele unor lideri cu influenta figureaza pe listele de candidati la alegerile parlamentare. Unii defileaza alaturi de cei care i-au promovat Sotiile, fiii sau fratii unor politicieni cu traditie apar pe listele de candidati pentru alegerile parlamentare de la sfarsitul anului. Aceasta realitate confirma tendinta de afirmare a familiilor politice, alcatuite nu pe criterii de ideologie, ci de rudenie. In unele cazuri este vorba de consolidarea unei traditii in cadrul aceleiasi familii. Astfel, Manuela Mitrea candideaza pentru un nou mandat pentru Camera Deputatilor in Constanta, iar Miron Mitrea pentru un nou mandat de senator in Vrancea. Cei doi au mari sanse sa fie realesi, in conditiile in care ambele judete sunt fiefuri USL. Pentru Manuela Mitrea, relatiile sotului sau s-au dovedit decisive la alegerile din 2008. Pana in acel moment, ea fusese deputat de Mehedinti, dar isi cauta un judet in care PSD sa aiba un rezultat mai bun. Pentru Miron Mitrea nu a fost o problema sa gaseasca intelegere la primarul Constantei, Radu Mazare, informeaza Adevarul.

Ion Cristoiu ii suspecteaza pe cei din USL ca au incercat sa foloseasca aniversarea Regelui Mihai I in scop electoral. Jurnalistul Ion Cristoiu si-a exprimat opinia despre festivitatile organizate cu ocazia aniversarii a 91 de ani de catre Regele Mihai I. El considera ca politicienii au incercat sa foloseasca in scop electoral imaginea Regelui. "La ora actuala Regele Mihai este invocat de toti politicenii pentru ca nu mai reprezinta niciun pericol. Nici in anii '90 nu reprezenta un pericol, dar acum toti se declara monarhisti pentru ca stiu ca nu isi risca pozitia, cariera politica. Astazi, Majestatea implineste 91 de ani. Anul trecut am inteles tot programul facut si preocuparea celor de la USL. Mie imi miroase a electoral toata aceasta folosire a Regelui, piete cu numele sau, statui", a declarat Cristoiu in cadrul emisiunii Ultimul Cuvant de pe B1 TV. Jurnalistul considera ca politicienii tin sa vorbeasca despre monarhie pentru simplul fapt ca este la moda si le aduce popularitate, scrie EVZ.

Elena Udrea, Roberta Anastase si Ioan Oltean au scapat la mustata de Comisia de etica a ARD. Vezi cum s-a votat in comisie si lista completa a candidatilor respinsi. Comisia de Etica a Aliantei Romania Dreapta, condusa de Monica Macovei, a finalizat ieri verificarea candidatilor la alegerile aprlamentare din 9 decembrie. Astfel, dintre cele 502 candidaturi analizate 36 au primit aviz negativ, lista completa fiind transmisa de comisia Macovei co-presedintilor ARD, care urmeaza sa decida daca vor tine sau nu cont de problemele identificate in cazul celor 36. Comisia de etica a fost formata din cinci membri (Monica Macovei , Theodor Stolojan - PDL, Despina Munteanu - FC, Mihaela Vasilatii - PNTCD si Ioan Greceanu - NR), iar deciziile privind validarea sau invalidarea candidaturilor s-au luat prin votul majoritatii, presdintele (Monica Macovei) neavand drept de veto. Potrivit surselor RL, desi au reusit sa treaca de acest filtru Elena Udrea, Roberta Anastase si Ioan Oltean au scapat "la mustata", cu trei voturi pentru validare si doua impotriva, soarta lor depinzand astfel de un singur vot, anunta Romania Libera.