Ca la usa cortului. Preda catre Sarbu: V-ati bagat toata familia in politica. Sarbu: Nu sunteti potent! Se anunta o campanie nebuna. Crin Antonescu a vorbit despre "imbecilii" care i-ar fi jignit electoratul, Ponta l-a facut pe Cezar Preda idiot si balul continua. De data aceasta in studioul Romania TV, unde, molipsiti probabil de prezenta aproape continua a lui Gigi Becali in acest spatiu, si alti politicieni au scapat fraiele. Protagonistii au fost prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda si vicepresedintele PSD Ilie Sarbu, socrul premierului Victor Ponta. Cearta s-a incins, conform rtv.net, cand Preda a categorisit-o pe Cristiana Anghel "doamna pe care a recuperat-o Dan Voiculescu". Ilie Sarbu a sarit in ajutorul invatatoarei care a facut greva foamei in 2010 si care acum candideaza din partea PC la un post de senator in Dolj, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Derby-urile politice din colegiile Capitalei, dupa fuga "greilor" in provincie. Chiar daca lideri politici precum Crin Antonescu, Vasile Blaga sau Elena Udrea au renuntat sa mai candideze in Bucuresti, in Capitala vor avea loc o serie de confruntari echilibrate, cel putin din prisma numelor candidatilor. Alegerile se anunta complicate si pentru candidatii USL, si pentru cei ai ARD, dar din motive diferite. Candidatii USL sunt pe val, datorita scorului bun al aliantei, dar in Capitala este mai greu decat in zona rurala sa castigi un colegiu cu peste 50%, din cauza electoratului pretentios. Or, potrivit legii electorale in vigoare, cei care se claseaza pe primul loc intr-un colegiu, dar au sub 50%, risca sa rateze Legislativul la redistribuire. In schimb, candidatii ARD au emotii din cauza scorului scazut pe care il are formatiunea lor in Capitala, anunta Adevarul.

Cozmin Gusa: Discursul lui Schulz a fost dezamagitor. Blaga a pierdut sansa sa fie frecventabil. Analistul politic Cozmin Gusa a declarat, miercuri seara, ca discursul lui Martin Schulz a fost ,,relativ banal", sustinand ca presedintele PE ar fi trebuit sa vina cu un mesaj legat de viitor, de tensiunile din interiorul UE care afecteaza si Romania, potrivit Realitatea.net. Intrebat ce parere are de discursul lui Martin Schulz, Gusa a spus ca a fost ,,relativ banal". ,,Relativ banal. Martin Schulz a venit sa faca nu am inteles ce in Romania. Dupa parerea mea un presedinte al PE ar fi trebuit sa vina la granita UE cu un mesaj legat de viitor, cu un mesaj legat de procedurile si tensiunile care sunt in interiorul UE si care ar putea sa ne afecteze si unde noi am putea avea un rol. Nu a dat niciun astfel de mesaj", a sustinut el. Cozmin Gusa a mai spus ca Martin Schulz a fost ,,dezamagitor" pentru el din punctul de vedere al liderului poltic european care ar trebui sa dea niste directii, ,,sau macar" niste explicatii, informeaza Romania Libera.

Batalia de la Targu-Jiu: Ce infrunta Dan Diaconescu in colegiul lui Ponta. In Colegiul 6 din judetul Gorj, Dan Diaconescu il va infrunta pe premierul Victor Ponta pentru castigarea unui mandat de deputat. Sarcina lui Diaconescu de a castiga este serios ingreunata de faptul ca USL detine Primaria Targu-Jiu, are majoritate in Consiliul local si cel judetean si din 70 de primarii ale judetului, USL a luat 55. Mai mult, premierul a declarat ca nu are emotii pentru rezultat, intrucat a spus ca din punctul lui de vedere nu are contracandidat pe colegiul sau. Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, si-a depus marti seara candidatura la Biroul Electoral Judetean Gorj pentru un nou mandat de deputat la alegerile parlamentare din 9 decembrie in Colegiul 6. In schimb, Dan Diaconescu nu a venit personal sa isi depuna candidatura, ci a preferat sa isi trimita reprezentantii de la partid sa il inscrie in cursa electorala, scrie Puterea.

Sorin Oprescu, tradat pentru a doua oara de USL. Consilierii generali au respins pentru a doua oara intentia primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, de prelungire a contractului de inchiriere a sediului de pe Splaiul Independentei in care s-a mutat Municipalitatea din 2010. Potrivit unor surse din cadrul Consiliului General, alesii nu s-au lamurit pe ce perioada de timp se vrea inchirierea cladirii si cum va fi ea cumparata de Primarie. Cert este ca, desi USL are majoritate in Consiliu, ieri doar 31 de alesi au votat initiativa edilului-sef. Ca sa fie validata, propunerea trebuia adoptata cu 35 de voturi. "Eu m-am saturat. Vine cu proiect de hotarare in care scrie negru pe alb ca vrea sa prelungeasca contractul pe trei ani, iar in sedinta ne spune ca vrea pe un an. Cu vanzarea, ne-a ametit. Ba ca se recupereaza banii platiti drept chirie pe un an, ba toti banii platiti in plus fata de cat valoreaza sediul", a declarat, pentru EVZ, un ales USL.