Ministrul de Externe isi face campanie pe spinarea presedintelui SUA: Corlatean s-a folosit de o fotografie in care apare cu Michelle si Barack Obama. Titus Corlatean, ministru de Externe in guvernul condus de Victor Ponta, apare intr-o fotografie alaturi de presedintele SUA, Barack Obama, si de sotia acestuia, Michelle. Nu ar fi fost nicio problema daca fotografia cu pricina nu ar fi fost inclusa intrun pliant electoral, pentru a creste cota acestuia in ochii electoratului. Titus Corlatean este candidat USL in Bucuresti pentru un loc in Senat, iar pliantul a fost distribuit in colegiul sau, situat in sectorul 1. Fotografia cu pricina poate fi gasita si pe site-ul Ministerului roman de Externe. Ea a fost realizata cu ocazia receptiei oferite de familia Obama in deschiderea celei de-a 67-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU. Michelle si Barack Obama nu au fost intrebati daca sunt de acord ca imaginea lor sa fie folosita in scopuri electorale de catre ministrul de Externe al Romaniei, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

USL - ARD, 6-3 la milioanele de lei primite pana acum in campanie. USL a primit pana acum donatii in valoare totala de peste sase milioane de lei, dublu fata de suma obtinuta de PDL. Partidele si aliantele care participa la alegerile parlamentare din 9 decembrie au primit donatii in valoare totala de 12.452.989 de lei in primele doua saptamani de campanie, potrivit centralizarii efectuate de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP). USL a primit cele mai consistente donatii, in valoare de 6.401.278 de lei. Din aceasta suma, 765.362 de lei reprezinta donatii de la persoane juridice si 5.635.916, de la persoane fizice. Orientarea oamenilor cu bani catre prezumtivii castigatori ai alegerilor nu este o noutate, fenomenul manifestandu-se la fiecare runda de alegeri. Acum, USL are 57% in ultimul sondaj IMAS si pare in masura sa formeze viitorul Guvern, anunta Adevarul.

Stii ce pete negre are candidatul pe care vrei sa-l votezi? Alianta pentru o Romanie Curata a lansat un site cu informatii despre problemele de integritate pe care le au candidatii la alegerile din 9 decembrie. Integritatea si averea candidatilor pentru alegerile parlamentare pot fi verificate de orice roman prin intermediul unei aplicatii on- line dezvoltata de Alianta pentru o Romanie Curata (ARC). Alegatorii care vor sa afle cine sunt cu adevarat cei care le cer votul pot intra pe site-ul verifi-caintegritatea.romaniacurata.ro, unde vor avea acces la o baza de date ce contine informatii despre colaborarea cu fosta Securitate a candidatilor, functiile detinute in aparatul comunist, functiile politice si administrative detinute dupa 1989, traseismul, migratia de la un partid la altul, nepotismul, gradul de rudenie al candidatului cu alti politicieni din acelasi partid, averea candidatilor, afacerile si contractele cu statul, datoriile firmelor candidatilor catre stat, conflictele de interese si incompatibilitate, condamnari si arestari, calitatea de sponsori ai partidelor politice, atitudini rasiste si discriminatoare, informeaza Romania Libera.

Elena Udrea, despre campania din Roman: Atat eu, dar si primarul am cerut romascanilor sa judece faptele, nu vorbele. Invitata la emisiunea "Sub semnul intrebarii", difuzata de B1 Tv, deputatul PDL, Elena Udrea a declarat ca USL si Antena 3 au facut o miza din batalia cu ea la Roman, adaugand insa ca romascanii au respins campania negativa dusa de USL impotriva sa. "Cei de la Antena 3 si USL fac un efort extraordinar sa se bata cu Elena Udrea. In acest weekend eu am si spus ca au venit la Roman 10 barbati, nu lipsea nimeni: Ponta, Antonescu, Oprisan, Fenechiu, Hrebenciuc, etc., - toti au venit acolo sa se bata cu Elena Udrea. Antena 3 are o miza din aceasta batalie la Roman. Situatia este speciala acolo: romascanii sunt oameni cu bun simt, cu o deschidere mai mare decat aici in Bucuresti pentru a afla adevarul si asculta pe toata lumea, nu doar un punct de vedere. S-au confruntat cu aceasta campanie extrem de murdara dusa de USL si au respins-o. Atat eu, cat si primarul am cerut oamenilor sa judece faptele, si nu vorbele", a spus candidatul ARD, in colegiul din Roman, referindu-se la mitingul organizat de USL in weekend, scrie EVZ.

Ce i-a promis Ponta lui Mazare daca USL castiga alegerile. Primarul Radu Mazare a trimis, ca in fiecare campanie electorala, o scrisoare catre constanteni in care vorbeste despre "legatura de suflet" dintre el si acestia. Epistola poarta antetul Primariei Constanta si a fost primita zilele acestea in cutiile postale. Locuitorii orasului condus de Mazare pentru al patrulea mandat sunt "ncunostiintati" despre realizarile enumerate de primar. Spicuim din scrisoare: "Draga Constanteanule, In primul rand vreau sa va multumesc tie, familiei tale si tuturor celor care m-ati ales. Iar celor care nu m-au ales vreau sa va spun ca voi fi primarul tuturor si ca atentia si energia mea va vor fi acordate fara nicio discriminare. Dupa trei mandate cu lucruri bune realizate, dar si cu unele neajunsuri, simt ca intre noi exista o legatura care, de cele mai multe ori, tine cont de suflet si nu de administratie (...)". Integral in Adevarul.

Despre ce nu se vorbeste in campania electorala / De ce nu putem creste. Adevarul nespus - pentru ca nu convine si nu aduce voturi - este ca sumele alocate pentru politicile sociale in prezent greveaza asupra investitiilor publice. Sistematic, banii sunt transferati de la bugetul de stat catre bugetele de pensii, sanatate si somaj, pentru ca banii colectati de la salariati pentru aceste destinatii nu ajung. Realitatea este ca efortul de sustinere a categoriilor considerate nevoiase este prea mare fata de posibilitatile reale ale economiei. Decuplarea s-a produs in 2007- 2008, cand euforia intrarii in UE ne-a facut sa promitem pielea ursului din padure, informeaza Cursdeguvernare.ro.