Vanghelie, noi probleme cu "limbajurile". Edilul a vrut sa coroboreze cu o jurnalista. Marian Vanghelie a picat din nou unul din "testurile" de limba romana, dupa ce s-a oferit sa "coroboreze" cu o ziarista. Intrebat de o jurnalista ce inseamna "coroborat", Marian Vanghelie a raspuns, conform rtv.net, in stilu-i caracteristic: "Adica, adica daca eu coroborez cu tine acum si te iau de gat si noi doi incepem sa coroboram, intelegi..." Jurnalista i-a replicat ca actul descris de el seamana, mai degraba, a colaborare, dar edilul nu s-a lasat distras. "Aaaah, tu vrei sa colaboram. Dar putem totusi impreuna sa si coroboram", s-a aratat Vanghelie gata de noi experiente. "Exact cum am coroborat, facand o gluma, cu dl Videanu, cand a pus rhododendronii si eu am zis nu, corcodusii." In final, Vanghelie, care a recunoscut ca a gresit si cand a spus "testuri", s-a dat batut: "Nu ma luati pe mine cu limbajul, ca e complicat. Am si eu un limbaj complicat asa ca nu vreau sa comentez despre limbajuri", s-a eschivat el, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ponta: Diaconescu nu va mai calca prin Targu-Jiu dupa 9 decembrie. Premierul Victor Ponta a declarat marti seara, la Targu-Jiu, ca este sigur ca Dan Diaconescu, contracandidatul sau in colegiul 6 Gorj pentru un loc in Camera Deputatilor, nu va mai calca prin judet dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie. "Dan Diaconescu nu stie ce-l asteapta daca l-a suparat pe primar. Cu mine-i mai mergea, dar daca l-a enervat pe domnul Carciumaru, intr-adevar nu doar ca sigur n-o sa-l aleaga nimeni, dar nici nu cred ca mai calca pe aici prin Targu-Jiu. Eu vreau sa va spun insa ca intotdeauna vad si partea buna in toate lucrurile si eu cred ca duminica seara, la ora 21.00, toata tara o sa se uite sa vada ce s-a intamplat, ce s-a votat, eu o sa fiu aici la Targu-Jiu si o sa pot sa spun ca si in Romania si mai ales la Targu-Jiu, oamenii pot sa mearga la vot pentru lucruri bune, pentru lucruri adevarate, adica exact unde am avut un contracandidat care a mintit cel mai mult si a facut toate relele din lume, ce nu mi-am imaginat niciodata. Ceea ce ramane, ramane rezultatul si faptul ca oamenii de treaba - si tineri, si mai in varsta, si din diverse categorii sociale- pot sa se gandeasca si cand merg la vot se gandesc la lucruri bune pentru orasul lor, pentru tara lor. Eu cred ca e bine ca-i dam o lectie, ca incepuse sa uite de unde a plecat si ce e cu adevarat si eu sunt foarte mandru ca tocmai oamenii din Targu-Jiu o sa-i dea lectia aia. Va zic eu sigur ca nu mai calca aici dupa 9 decembrie", a declarat premierul la Targu-Jiu, anunta Adevarul.

Udrea: Daca USL ia peste 50%, trebuie sa guverneze. Pana la vara romanii vor vedea cate parale fac. Elena Udrea crede ca, daca USL va avea mai mult de jumatate plus unu din mandate, ar trebui sa guverneze, "cu atat mai mult cu cat vine cel mai greu an de la declansarea crizei economice". Udrea crede ca romanii vor vedea pana la vara ce greseala au facut alegandu-i pe cei de la PSD si PNL, potrivit Realitatea.net. Udrea invoca pe blog cel mai recent si cel mai "credibil" sondaj de opinie realizat de CSOP (firma care lucreaza cu PDL, n.r.), in care USL se mentine la sub 50% din intentia de vot, mai exact 48%, in timp ce ARD ar fi preferat de 23% dintre romani. "In ciuda tuturor Casandrelor care prevestesc un rezultat slab la alegerile de pe 9 decembrie pentru ARD, vedem ca doua dintre cele mai mari partide: PNL si PSD, alaturi de UNPR si anexa Antenei 3, PC nu reusesc sa stranga mai mult de 48%! Este evident ca PSD si PNL ar fi obtinut separat un scor mult mai bun. Mai mereu s-a intamplat ca adversarii nostri sa ne prevesteasca infrangerea inainte de alegeri, cu scopul de a ne demobiliza si demotiva electoratul. As vrea sa le reamintesc nu doar ca de fiecare data s-au bucurat prea devreme, dar ca PDL a reusit sa le dea peste cap toate teoriile si sa castige bataliile electorale", isi incurajeaza Udrea colegii de partid, informeaza Romania Libera.

Ce spune Ion Rus despre perspectiva de a fi nominalizat premier de Basescu. Liderul clujean al PSD, Ioan Rus, a declarat la Romania TV ca nu este interesat "de nicio culoare" de functia de prim-ministru. Mai mult, Rus a dat asigurari ca, daca Traian Basescu va nominaliza pe altcineva decat pe Victor Ponta, el insusi se va alatura demersurilor de suspendare si demitere a sefului statului. "Nu ma intereseaza de nicio culoare postul de premier. In acest moment il sustin pe Victor Ponta si-l voi sustine mai departe", a dat asigurari Rus, care a reamintit ca PSD a stabilit, prin Congres, ca functia de sef al Executivului ii revine lui Victor Ponta si ca o schimbare nu ar putea interveni decat dupa un nou Congres. "Daca presedintele Traian Basescu nu va intelege acest lucru si nu va actiona in consecinta, atunci si eu voi sustine toate demersurile, pana la incercarea de a-l suspenda si demite pe Basescu", a spus Rus, despre care se stie ca nu a fost un partizan al suspendarii din vara trecuta, scrie EVZ.

Mihai Razvan Ungureanu, in direct la Adevarul Live: "USL se teme sa nu-si diminueze sansele electorale". Copresedintele Aliantei Romania Dreapta (ARD), Mihai Razvan Ungureanu, a intrat in direct de la Arad prin videoconferinta Google Hangouts in dialog cu jurnalistii Grigore Cartianu, Ion M. Ionita si Liviu Iolu. Discutia din platoul Adevarul Live a putut fi urmarita in direct pe site-ul adevarul.ro. Intrebat daca iesirile publice dese ale sefului statului in campania electorala ajuta ARD, presedintele Partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, a raspuns ca acestea reprezinta expresia vointei politice proprii. "Are tot dreptul sa se pronunte si cred ca si din punct de vedere personal nu doar a institutiei prezidentiale este indreptatit sa ceara un lucru firesc, anume acela de a nu fi amestecat in dezbaterile de campanie sau in propaganda electorala de campanie", a explicat MRU. Ungureanu a mai spus ca Romania se afla "in postura de a reinventa anul 1918, prin prezenta unor barbati de stat" . "Nu vad decat oameni care au datorii fizice de acoperit, vad familii care isi bat joc de lege", a explicat Mihai Razvan Ungureanu pentru Adevarul.