Blaga prinde ultimul tren pentru Parlament si nu ia in calcul demisia. Vasile Blaga nu vrea sa demisioneze din fruntea PDL, in ciuda rezultatelor dezastruoase obtinute de ARD la alegerile parlamentare. Desi o parte dintre colegii sai i-au cerut asta, direct sau indirect, liderul PDL le-a transmis ieri ca situatia este "complicata". Cei care il sustin insa pe Blaga spun ca nu el ar fi fost vinovat pentru rezultatele obtinute duminica, pentru ca el a fost candidat, nu coordonator de campanie. Ca vrea sau nu, Vasile Blaga se va trezi vineri, la Colegiul Director, ca va fi judecat de colegii sai asa cum a fost si Emil Boc dupa alegerile din vara. Nici intrarea sa in Parlament nu este lipsita de controverse. Aflat pe locul doi in colegiul din Timis, mandatul liderului PDL a fost obtinut in urma redistribuirilor. Surse din PDL Cluj au acuzat intelegeri la nivel central, in asa fel incat Blaga sa intre in Parlament, in detrimentul candidatilor PDL Cluj, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Soc pentru UDMR: Gyorgy Frunda a ratat intrarea in Parlament. Senatorul Gyorgy Frunda, unul dintre cei mai cunoscuti parlamentari ai UDMR, a ratat intrarea in Parlament, in urma alegerilor de pe 9 decembrie. Frunda a candidat pentru un nou mandat de senator in judetul Mures. Frunda, unul din cei mai vechi parlamentari din Romania si inamic declarat al Agentiei Nationale de Integritate, s-a pronuntat, de-a lungul timpului, pentru autonomia teritoriala a ungurilor din Transilvania, pentru dizvolvarea Parlamentului si chiar le-a promis alegatorilor ca UDMR va modifica Constitutia. De asemenea, Frunda s-a confruntat de-a lungul timpului cu acuzatia de colaborator al Securitatii (2006) si cu ancheta ANI, pentru ca declaratia de avere nu coincidea cu veniturile reale (2010). In campania electorala din acest an, le-a promis maghiarilor ca UDMR va modifica Constitutia. "Ea trebuie modificata in punctele ei nefunctionale in acest moment. Daca vor fi desemnate regiuni, sunt pentru infiintarea unei regiuni in care populatia maghiara este compacta de secole. Pentru a apara drepturile colectivitatii maghiare din Romania trebuie sa fim prezenti la adoptarea Constitutiei", declara Frunda in noiembrie, anunta Romania Libera.

Parlamentul Romaniei, o afacere in familie. Nu mai putin de 17 cazuri de soti, frati, fii, nasi si fini isi dau intalnire in noul Legislativ format dupa alegerile de duminica. Nepotismul pare sa fi cuprins tot mai puternic Parlamentul Romaniei. Demnitari sau alesi cu capital politic si-au promovat drept candidati, pe liste sigure, rudele apropiate, conform Aliantei pentru o Romanie Curata. Majoritatea sunt de la USL, care tocmai a castigat alegerile, dar exista si un ales intr-o situatie asemanatoare de la PDL. Integral in Adevarul.

Alegerile din fieful lui Dragnea - pe mana justitiei. Neregulile de la votare in judetul condus de Liviu Dragnea au fost reclamate la Birourile Electorale si la Parchete. Ultima sesizare facuta de ARD Teleorman este cea prin care a fost ceruta renumararea voturilor adunate in peste 75% din sectiile de votare din judet. Organizatia a depus si dovada faptului ca cel putin unele procese-verbale de consemnare a rezultatelor au fost semnate in alb, inainte de trecerea rezultatelor. "Am depus copii, originalele le-am pastrat! In mod suspect, la multe sectii de votare reprezentantul PP-DD are trecuta aceeasi cifra: suta de voturi. Chiar asa coincidenta?! Cifrele din procesele-verbale semnate in alb au fost deci trecute din burta de unii si de altii! Pe baza lor s-au facut raportarile. Avem serioase indoieli cu privire la corectitudinea datelor", ne-a declarat presedintele ARD Teleorman, Marian Zlotea, candidat pentru un post de senator, scrie EVZ.

Locul unde ARD si USL au avut cei mai multi votanti. Cei mai putini votanti USL sunt in Transilvania, potrivit unei analize CSOP, care scoate la iveala ca Uniunea Social-Liberala a avut scorul cel mai mare in Muntenia, aproape 60%. In Ardeal votantii USL sunt in proportie de 46 la suta, spre deosebire de Moldova, unde 57 la suta dintre locuitori au votat cu socialistii si liberalii. La alegerile de duminica s-a spulberat definitiv mitul locuitorilor Capitalei despre care se credea ca sunt mai degraba de dreapta, dar ca l-ar fi votat pe Sorin Oprescu fiindca nu au avut o alternativa serioasa in partea cealalta a baricadei. Potrivit Centrului pentru Studierea Opiniei si Pietei (CSOP) 58 la suta din bucurestenii care au fost prezenti la urne duminica au votat cu USL. In acelasi timp, insa, Alianta Romania Dreapta a avut cel mai bun scor in Bucuresti si in Transilvania, unde a obtinut putin peste 20 la suta. Capitala este locul in care s-ar putea spune ca atat ARD, cat si USL au avut scorul cel mai bun, anunta Romania Libera.