Dan Radu Rusanu, lider PNL la Camera Deputatilor. Noul lider al grupului PNL de la Camera Deputatilor este Dan Radu Rusanu. Ales intr-un colegiu din Hunedoara, acesta a fot votat de 61 dintre deputatii liberali, iar contracandidatul sau, Ludovic Orban a intrunit doar 35 voturi. In ceea ce priveste functia de chestor, aceasta a revenit deputatului de Calarasi, Dan Motreanu, chiar daca BPC al PNL a sustinut-o pentru aceasta functie pe Alina Gorghiu. Astfel, Motreanu a obtinut 58 de voturi, iar Gorghiu doar 35, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Sever Voinescu risca sa fie exclus din PDL. Blaga: Vom analiza lucrurile. Sever Voinescu, care a demisionat, vineri, din functia de vicepresedinte al PDL, risca sa fie exclus din partid pentru ca, in campania pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, a sustinut pe candidatul PP-DD, a declarat, marti seara, presedintele democrat-liberalilor, Vasile Blaga. Potrivit lui Blaga, Voinescu i-a facut campaniei candidatului PP-DD Maria Stavrositu impotriva candidatului democrat-liberalilor. In acest context, Blaga a subliniat, in cadrul unei emisiuni la B1 TV, ca se va analiza daca Sever Voinescu va fi exclus din partid. "Vom analiza lucrurile. Adica domnul vicepresedinte al partidului, Sever Voinescu, a facut campanie electorala pentru doamna Stavrositu impotriva candidatului nostru. Iar domnia sa a spus un lucru foarte simplu: 'Pai ce treaba are asta cu apartenenta la partid, mai mult, a BPN al partidului?!'", a fost raspunsul lui la intrebarea daca Sever Voinescu urmeaza sa fie exclus din PDL, anunta Romania Libera.

Pactul secret USL-UDMR: Dan Voiculescu l-a ajutat pe Crin Antonescu sa-si incalce cuvantul dat UDMR. La negocierile cu UDMR pentru viitoarea guvernare, Crin Antonescu l-a dus si pe Dan Voiculescu. Acesta din urma le-a pus maghiarilor o conditie suplimentara celor convenite in acordul semnat in septembrie, despre care stiau toti ca UDMR n-o va accepta niciodata. Liderul UDMR Kelemen Hunor a relatat, pentru "Adevarul", modul in care formatiunea pe care o conduce era sa intre la guvernare, ceea ce nu s-a intamplat pentru ca Crin Antonescu si-a incalcat cuvantul dat si semnatura asezata pe un document. "Este pentru prima data in 23 de ani cand o astfel de intelegere politica nu este respectata de catre unul dintre semnatari. Noi de fiecare data ne-am respectat cuvantul dat, chiar si cand am avut de pierdut". Kelemen Hunor vorbeste calm si retinut, ca de obicei, dar vocea ii tradeaza iritarea. Din septembrie pana deunazi a trait cu speranta ca va putea anunta maghiarimea ca, din nou, UDMR participa la guvernare, asa cum o face neintrerupt, sub o forma sau alta, din 1996 incoace. Convingerea sa se baza pe un document semnat in luna septembrie, pe care isi pusesera numele el insusi, liderul PSD, Victor Ponta, si liderul PNL, Crin Antonescu, informeaza Adevarul.

Cristian Preda: Unde este UDMR? UDMR a fost lasata la usa Guvernului Ponta. In acelasi timp, Kelemen Hunor a refuzat o colaborare cu PDL, partid aflat si el in Opozitie. Unde se afla UDMR pe scena politica? se intreaba, pe blog, europarlamentarul PDL, Cristian Preda. "In septembrie - aflam azi de la Hunor Kelemen - UDMR semna un acord secret de colaborare cu USL pentru eventualitatea in care penelistii si pesedistii nu faceau 50% plus1. In octombrie, UDMR participa la organizarea Congresului PPE de la Bucuresti, alaturi de PDL. In noiembrie, UDMR facea campanie ca si cum nu ar fi legata nici de USL, nici de PDL. In decembrie, dupa negocieri destul de obscure, Uniunii maghiare i se refuza intrarea la guvern alaturi de USL, iar liderul sau respinge la randul sau un parteneriat cu PDL in opozitie. Unde e, de fapt, UDMR?", a scris Cristian Preda pe blog, anunta EVZ.

Ilustrii necunoscuti ai noului Guvern Ponta. Lista de ministri ai Cabinetului Ponta cuprinde si nume putin sau chiar deloc cunoscute publicului larg. Pe nou-veniti ii leaga faptul ca fiecare dintre ei a fost, la un moment dat, consilierul sau subalternul unui nume greu din USL. Remus Pricopie, 42 de ani - Ministerul Educatiei Polivalentul rector al SNSPA - chimist, dar si doctor in stiinte politice si specializat in relatii publice - a fost secretar de stat in Ministerul Educatiei si consilier al fostului ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu. Pricopie este doctor in Stiinte Politice la SNSPA si detine si studii postuniversitare in comunicare si relatii publice tot la SNSPA. El este in prezent rectorul SNSPA, dupa ce, din 2005, a activat ca decan al Facultatii de Comunicare si Relatii Publice din SNSPA. Pricopie detine un MBA la London University, are studii la George Washington University, dar si studii aprofundate in Relatii internationale si Politici europene la Universitatea din Liege, Belgia. El este licentiat in Chimie la Universitatea Bucuresti. Integral in Romania Libera.