Crin Antonescu, parat liberalilor europeni de catre UDMR. Antal Arpad, primarul UDMR din Sfantu Gheorghe a declarat ca in ultimii ani, liderul liberal, Crin Antonescu a creat o "atmosfera antimaghiara" si a dat dovada de o "mentalitate ceausista si nationalista". Primarul UDMR, Antal Arpad a mai declarat ca partidul pe care il reprezinta va pregati un document despre modul in care presedintele PNL se raporteaza la comunitatea maghiara, pentru liberalii europeni. "Vom pregati un document despre Crin Antonescu, pe care il vom trimite liberalilor europeni. Vom detalia in acest document modul in care Crin Antonescu se raporteaza la maghiari. Este cunoscut faptul ca liberalii europeni sunt sensibili la astfel de probleme", a spus Antal Arpad, citat de EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Marele TEST al Monei Pivniceru. Va respecta ministrul acordul semnat de Ponta si Basescu privind numirile procurorului general si a sefului DNA? Daca fostul si noul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, impus de PNL (pe filiera Fenechiu -Vlasov) si PC (Dan Voiculescu), va respecta principiile din acordul de colaborare interinstitutionala, semnat de premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu, atunci va trebui sa reia de la inceput selectia pentru functiile de procuror general al Romanie si de sef al Directiei Nationale Anticoruptie. In acordul interinstitutional, semnat la data de 12 decembrie 2012 de Ponta si Basescu, la capitolul 1 "principii si valori comune", subcapilolul "independenta justitiei si suprematia legii, statul de drept", punctul e), se precizeaza: "introducerea unui proces transparent al numirii Procurorului General si al procurorului sef al DNA, care sa presupuna candidaturi deschise, criterii de experienta profesionala, integritate si rezultate pozitive in actiunea anticoruptie", anunta Romania Libera.

Juramintele deputatilor: Becali a adaugat rugaciunea inimii, Remus Cernea a refuzat Biblia. Depunerea juramantului de credinta de catre deputati nu a fost lipsita de incidente. Cum era de asteptat, printre cei care s-au abatut de la procedura standard s-a aflat deputatul PNL Gigi Becali. La finalul juramantului, deputatul PNL Gigi Becali a rostit rugaciunea inimii. "Doamne Isuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!", a spus Becali, facand in acelasi timp semnul crucii. Becali declarase, marti, pe holurile Parlamentului, ca la juramantul pe care il va depune ca deputat va adauga ceva, "3-4-5-7 cuvinte", tot pe aceeasi idee, intrucat "trebuie sa iasa din decor", informeaza Adevarul.

Udrea, despre programul de guvernare al USL: "Este o poveste frumoasa". Programul de guvernare al USL este " o poveste frumoasa", a declarat deputatul PDL, Elena Udrea , care nu contine lucruri concrete, precum data la care scade TVA sau care va fi salariul minim pe economie. "E o poveste frumoasa, sunt multe promisiuni, multe afirmatii, multe masuri, nu am vazut concret termene. Cand scade TVA-ul, nu am vazut care va fi salariul minim pe economie pe anul viitor, nu am vazut daca mai cresc sau nu pensiile cu 4% de la 1 ianuarie, deci lucruri concrete nu am apucat sa vad, este o poveste frumoasa. Eu cred ca in comisii trebuie sa ne spuna exact, dincolo de aceste afirmatii, ce pregatesc romanilor pentru 2013", a declarat fostul ministru, scrie EVZ.

De unde va scoate Guvernul bani? USL si-a prezentat programul de guvernare pentru perioada 2013-2016, premierul anuntand ca se asteapta la o crestere economica de 2% pentru anul viitor. Cota de impozitare progresiva, cresterea salariului minim si incurajarea agriculturii eco figureaza printre prioritati. Lucrurile raman insa neclare in privinta indexarii pensiilor. Programul de guvernare prezentat de Guvernul Ponta II pastreaza principalele masuri de reducere a fiscalitatii anuntate de USL inainte de alegeri, printre obiectivele stabilite pana in 2016 figurand reducerea TVA la 19%, cota progresiva 8-12-16%, reducerea CAS cu 5 puncte si TVA de 9% la alimente. In raport nu exista o prevedere clara privind indexarea cu 4% a pensiilor. Ministrul Muncii, Mariana Campeanu a declarat ca pensiile se vor indexa si neincluderea acestui aspect in programul de guvernare este doar o eroare tehnica, anunta Romania Libera.