Boc, paratrasnet intre Ponta si Basescu. N-a trecut decat o saptamana din acest an si prima confruntare dintre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu a si aparut. De data aceasta, motivul disputei a fost majorarea taxelor locale. Totul a plecat de la primarul Clujului, Emil Boc, care i-a cerut duminica premierului sa emita, de urgenta, o ordonanta care sa dea posibilitatea autoritatilor locale sa nu majoreze taxele si impozitele, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Victor Ponta da de inteles ca Mircea Geoana este ''tradatorul'' care a negociat cu Basescu pentru functia de premier. Victor Ponta sustine ca a vorbit cu ''tradatorul" din PSD care si-a negociat functia de premier cu Traian Basescu, iar acesta ''este viu". Ponta a lasat de inteles ca tradatorul ar fi Mircea Geoana, mentionad ca acest personaj a mai fost exclus o data din PSD. ''Obligatia mea ca lider e sa rezolv lucruri de bucatarie interna in interior. Cand a fost exclus, acest lucru s-a intamplat pentru ca nu am reusit sa gasesc solutia normala de discutie intre noi. Nu doresc excluderi", a precizat Ponta, relateaza Adevarul.

Victor Ponta vrea sa candideze la prezidentiale. Mesajul pe care i-l transmite lui Crin Antonescu. Premierul Victor Ponta nu exclude varianta de a candida la alegerile prezidentiale. Scenariul este luat in calcul insa nu pentru 2014, ci pentru 2024. Pentru viitorul scrutin prezidential, liderul PSD spune ca "de departe favoritul" ramane, cel putin pentru moment, Crin Antonescu. "Antonescu va candida. Noi am semnat un acord in cadrul USL. Domnul Antonescu m-a sustinut pe mine, la fel voi face si eu la anul. Dincolo de prietenie si ca avem un acord semnat si parafat. In continuare, nimeni nu poate contesta ca in acest moment Crin Antonescu este de departe favoritul la prezidentiale. Ce o mai fi peste un an...", a evaluat Victor Ponta, intr-o emisiune la B1, sansele lui Crin Antonescu de a candida din partea USL in 2014. Integral in Gandul.

Un fost ofiter al Securitatii il va inlocui pe Becali in Parlamentul European. Zamfirescu: Sunt mandru ca am facut contraspionaj. Partidul Romania Mare a comunicat Autoritatii Electorale Permanente numele membrului PRM care va deveni europarlamentar in locul lui Gigi Becali. Acesta este Dan Zamfirescu, in cazul caruia CNSAS a decis, in anul 2007, ca a facut politie politica, in perioada comunista. Zamfirescu a declarat, pentru RL, ca nu este de acord cu decizia CNSAS privind colaborarea lui cu Securitatea. El a spus ca a fost, timp de 40 de ani, ofiter in Ministerul de Interne, nu colaborator al Securitatii, anunta Romania Libera.

USL imparte prada clientelei de partid. Dupa impartirea ministerelor, liderii USL au declansat discutii pentru posturile de la nivelul urmator. Miza negocierilor: in jur de 60 de secretari de stat, 110 presedinti de agentii, 42 de prefecti, 160 de sefi in companii nationale, peste 1.200 de directori in institutii deconcentrate la nivel judetean. Impartirea posturilor de secretari de stat provoaca deja controverse. Titularii ministerelor si-ar dori sa conduca institutii monocolore, in care sa instaleze secretari de stat din acelasi partid. Integral in Adevarul.