Regim de austeritate pentru parlamentari. Vezi cum va fi ajustat bugetul Camerei Deputatilor. Parlamentarii risca sa ramana fara bani de cazare la hotel, benzina, iar diurnele ar putea fi diminuate sau chiar taiate. Numarul mare de senatori si deputati alesi in 9 decembrie a creat o presiune suplimentara asupra bugetului forului legislativ, astfel ca exista posibilitatea ca, in negocierile viitoare cu Ministerul de Finante, acesta sa fie diminuat. Toate aceste aspecte financiare au fost discutate astazi, potrivit mediafax.ro, de Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, cu liderii grupurilor parlamentare. Cu acest prilej au fost convenite si o serie de ajustari pentru 2013, in conditiile in care bugetul alocat Parlamentului pentru acest an este egal cu cel din 2012, in conditiile in care numarul alesilor a crescut considerabil, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Executii la varful PNL. Crin Antonescu nu a reusit sa-l excluda pe Tariceanu din partid. Presedintele Crin Antonescu a vrut sa-l dea afara din randul liberalilor pe principalul sau adversar din partid inca de la preluarea sefiei PNL, Calin Popescu Tariceanu. Insa Antonescu nu a reusit sa obtina suficient de mult sprijin incat sa-l excluda pe fostul premier. Cei care se afla pe lista neagra a lui Crin Antonescu privind excluderea din PNL sunt Catalin Chereches, primarul din Baia Mare, deputatul PNL Ludovic Orban, edilul sectorului 1, Andrei Chiliman, si Vlad Moisescu, fost presedinte al PNL sector 1. Surse liberale au declarat ca cei patru sunt acuzati ca au criticat in public politica lui Antonescu si ca au fost pro-Basescu: "Executiile" vor fi facute in prima sedinta a conducerii centrale a partidului, care va avea loc imediat ce seful liberalilor se va intoarce din strainatate, anunta Romania Libera.

Raluca Turcan, ultimatum pentru Marga: "Fie inceteaza epurarea politica, fie isi da demisia!" Vicepresedintele PDL Raluca Turcan ii da un ultimatum presedintelui ICR Andrei Marga, cerandu-i sa inceteze epurarea politica a oamenilor de cultura si angajarea pe "locuri caldute si bine platite" a rudelor si a clientelei de partid. Deputatul de Sibiu considera "institutia - fanion a culturii romanesti in strainatate a ajuns intr-o totala degringolada, fara perspective si fara viitor". Ii cerem domnului Andrei Marga sa amane concursurile al caror unic scop este acela de a inlatura oameni care au facut cinste culturii romanesti! Domnia sa trebuie sa inteleaga ca are doua optiuni: fie inceteaza epurarea politica si organizeaza concursuri corecte, bazate doar pe competente profesionale, fie isi da demisia", se arata intr-un comunicat de presa emis miercuri de deputatul PDL Raluca Turcan, informeaza Adevarul.

Theodor Stolojan: PDL a fost facut knock-out, nu-si poate reveni peste noapte. PDL nu-si poate reveni peste noapte dupa infrangerea din alegerile parlamentare, iar cei care cer o Conventie cat mai repede sunt "in general oameni care au venit de un an, doi in PDL", a declarat europarlamentarul democrat-liberal Theodor Stolojan. Stolojan a intervenit si el in disputa iscata intre cei care vor grabirea Conventiei Nationale in care PDL isi va alege conducerea si cei care sustin organizarea ei in mai, cel mai devreme. "Cei care vorbesc acum sunt in general oameni care au venit de un an, doi in PDL si care acum sustin opinia de a se face Conventie cat mai repede", a declarat Stolojan pentru mediafax.ro. "PDL are un statut care prevede clar ca dupa alegerile parlamentare are loc conventia partidului, unde au loc alegeri pentru conducerea partidului. PDL a luat o lovitura puternica la alegerile parlamentare, PDL a fost facut knockout la alegeri si revenirea dupa o asemenea lovitura nu se face, cum cred unii, peste o noapte, peste o saptamana sau peste o luna. E un proces care va tine o perioada de timp", spune acesta, scrie EVZ.

Ce se ascunde in spatele reducerilor de personal din Guvern: reforma administrativa sau instaurarea clientelei de partid? Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, ieri, dupa sedinta de guvern, ca numarul de posturi de conducere in cadrul ministerelor se va reduce, pana la sfarsitul lunii martie toti ministrii trebuind sa vina cu propuneri de reorganizare a institutiilor pe care le conduc. Restrictiile anuntate de Dragnea par calibrate pentru necesitatile unui buget auster in conditiile unui Cabinet de 28 de membri, dar pot ascunde o veritabila epurare politica. "Pana la 30 martie va fi facuta o analiza serioasa din punct de vedere functional si din punct de vedere al eficientei functionarilor ministerelor, in asa fel incat, pana la finalul lunii martie, toti ministrii sa vina cu o noua propunere de reorganizare, in sensul reducerii numarului de personal", a declarat Dragnea, dupa sedinta de Guvern, anunta Romania Libera.