"Liceenii" din Parlament. Nu au scoala, dar Gigi, Costica si Verginel hotarasc soarta Romaniei. Camera Deputatilor s-a pricopsit cu cativa alesi care nu au trecut de 12 clase. Desi nu au o specializare intr-un anumit domeniu, ei au fost desemnati in comisii foarte importante. Liceul ne ajuta sa avem un anumit nivel de cultura generala, fara sa ne faca specialisti intr- un domeniu. Facultatea este cea care, dupa ce o absolvi, iti da dreptul sa spui ca esti specialist: agricultura, drept, medicina, constructii, litere, filosofie etc. Fara sa puna mare pret pe aceste lucruri, conducerea actualului Parlament a pus un lacatus mecanic in Comisia pentru cercetarea abuzurilor si coruptiei, un mecanic agricol - la Comisia pentru Agricultura, un tehnician electroenergetic - la Comisia pentru Aparare si Ordine Publica, iar un cioban care a terminat un liceu in Capitala - la Comisia Juridica, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Liderii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, vor ca mandatul prezidential sa ramana de cinci ani. Presedintele PNL Crin Antonescu considera ca mandatul prezidential trebuie sa ramana de cinci ani si sustine ca premierul Victor Ponta este de aceeasi parere. Totusi, presedintele liberal a declarat, miercuri, la Iasi, ca o decizie finala in aceasta privinta va fi luata in cadrul USL. "Cinci ani e mult, dar revenirea la patru ani ar insemna conjugarea alegerilor parlamentare cu cele prezidentiale. Victor Ponta e hotarat sa pledeze pentru mandat prezidential de cinci ani. Acest argument sa separam alegerile parlamentare de prezidentiale este normal. Am vazut care sunt caracteristicile noastre la alegeri, este clar ca sunt candidati care tracteaza si nu este normal. Va dau exemplul lui Traian Basescu care a gonflat artificial PDL care a ajuns la 30%, desi nu avea mai mult de 15%. Asadar, probabil vom merge pe mandat prezidential de cinci ani, sunt parerile noastre din USL. Vom avea un dialog larg, public, dar si parlamentar, si cu partidele din opozitie", a declarat Crin Antonescu, anunta Adevarul.

Zgonea ii raspunde lui Basescu: Parlamentarii care nu si-au castigat colegiile sa demisioneze. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, in replica la propunerea lui Traian Basescu de a demisiona simultan cu cei 588 de parlamentari, ca e de acord sa-si dea demisia cei care au intrat "fraudulos" in Legislativ, fara sa castige colegiile, potrivit Mediafax. "Sunt de acord sa-si dea demisia toti parlamentarii care au intrat fraudulos, fara sa ia 50% plus unu din voturi. Toti acesti oameni sa-si dea demisia, si atunci Parlamentul ar intra in limitele bunului-simt si ale normalitatii", a spus Zgonea. El a aratat ca Parlamentul a fost "umplut" de parlamentarii care au intrat in Legislativ la redistribuire. "Sutin ca toti deputatii care au intrat la a doua sau a treia redistribuire si care au umplut Parlamentul si ne-au facut de rusine sa paraseasca Parlamentul, sa-si dea demisia. Sa ramana cei care au 50% plus unu din voturi, iar in judetele in care se face redistribuirea sa fie redistribuirea normala ca sa se ocupe numarul de mandate care sunt in judetul respectiv. In rest, acasa!", a spus Zgonea, informeaza Romania Libera.

Asa lucreaza mafia politica! Stenograma exploziva cu "fetele din Justitie". Cea mai clara dovada a coruptiei din instante prezentata vreodata in presa: presedintele Tribunalului Iasi ii spunea liberalului Ioan Leonte cum doua judecatoare subalterne il vor "rezolva". N -a fost nici bine uns comisar-sef peste Protectia Consumatorului Iasi ca liberalul Ioan Leonte e la un pas de-a fi trimis in judecata pentru dare de mita. Acest caz de coruptie dinamiteaza Palatul de Justitie din Capitala Moldovei, zdruncinat deja de mai multe scandaluri in care judecatorii au intrat in cardasie cu mafia afacerilor imobiliare. O stenograma exploziva extrasa din do sarul"Leonte" este cea mai clara dovada de savarsire cu reacredinta a unei sentinte ju decatoresti prezentate vreodata in presa din Romania. Intr-o convorbire telefonica, judecatorul Radu Tarniceriu, care la acea data era presedintele Tribunalului Iasi, ii spune lui Ioan Leonte, care voia sa puna mana pe 182 ha de teren: "Fa actele la Cadastru. Acolo o sa-ti respinga. Ulterior, faci plangere la Judecatoria Raducaneni, iar in apel dosarul ajunge la noi, la fetele mele, care o sa te faca proprietar prin hotarare judecatoreasca", scrie EVZ.

Elena Udrea: "Romania, tara in care nu exista niciun secret, fiindca Crin Antonescu relateaza discutiile primilor trei oameni in stat!" Deputatul PDL Elena Udrea a scris miercuri, pe contul ei de Facebook, ca in Romania, tara unde "cel din urma cetatean participa la jocul cel mai de sus de putere", nu exista niciun secret, fiindca "oameni precum Crin Antonescu relateaza discutiile dintre primii trei oameni in stat". "Ce tara si Romania noastra! Fericiti ca traim in ea! Tara in care nu exista niciun secret. In care si cel din urma cetatean participa la jocul cel mai de sus de putere, prin aceea ca pana si discutiile celor mai inalti demnitari devin publice. Nimic nu mai este ierarhizat, patria se conduce cu televizorul, deciziile se iau colectiv. Si aceasta datorita unor oameni precum Crin Antonescu, care dau dovada de o abordare noua atat de transparenta in relatia cu poporul, incat ne relateaza discutiile dintre primii trei oameni in stat. Si ca transparenta sa fie maxima, informatiile sunt transmise printr-un canal de televiziune, desigur. Prin Antena3", a scris, miercuri, Elena Udrea, anunta Adevarul.