Dragnea: Il apar pe Ponta de oricine. Este cel mai puternic om din PSD. Imi doresc sa fie presedintele Romaniei. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seara la Realitatea TV, ca PSD este un partid organizat, in "care nu se mai fac jocuri de putere". De asemenea, Dragnea a subliniat ca PSD este un partid "serios", deoarece deciziile nu se mai iau la o "masa in restaurant", deoarece Ponta a vrut un partid organizat. Dragnea a evidentiat faptul ca "l-ar apara de oricine pe Victor Ponta", deoarece acesta este un "om care are niste principii foarte sanatoase", dar este si "cel mai puternic din PSD". Intrebat de ce nu a candidat pentru presedintia PSD si de ce l-a sustinut pe Victor Ponta pentru aceasta functie, Dragnea a spus ca a simtit nevoia ca partidul sa fie in mana unui tanar, scrie Romania Libera.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Elena Udrea: Domnul Antonescu incepe sa nu mai conteze. Nu va candida in 2014. Elena Udrea a declarat duminica seara, la Romania TV, ca, prin comparatie cu Crin Antonescu, prestatia de om politic a lui Calin Popescu Tariceanu este mai buna. In plus, Udrea a spus ca Antonescu "incepe sa nu mai conteze" si ca nu va candida la alegerile prezidentiale din 2014, intrucat PSD nu il va sustine. "L-am reevaluat pe domnul Tariceanu. Prin comparatie cu ceea ce face domnul Antonescu, prestatia de om politic, de prim ministru, de lider PNL a domnului Tariceanu este mai buna. Pe de alta parte, nu cred ca este treaba mea sa vad cum se rupe PNL", a comentat Elena Udrea situatia din PNL, partid in care, la finalul lunii, vor avea loc alegeri interne. "Domnul Antonescu incepe sa nu mai conteze. Nu va candida in 2014, PSD nu va sustine un candidat PNL, nu va candida din partea USL, iar daca PNL nu va mai fi la guvernare, domnul Antonescu nu va mai avea aceleasi parghii de a controla PNL-ul ca pana acum si probabil ca insusi partidul ii va retrage candidatura la prezidentiale", a mai spus Udrea la Romania TV, anunta EVZ.

Parlamentarii isi ascund privilegiile dupa buget. Presedintele Traian Basescu a retrimis la Parlament legea care ii protejeaza pe parlamentarii incompatibili, dar USL il acuza ca da peste cap reducerile bugetare pe care le prevede acelasi act normativ. Legea privind statutul deputatilor si senatorilor a fost retrimisa, ieri, de presedintele Traian Basescu Parlamentului spre reexaminare. Unul dintre argumentele presedintelui este faptul ca noul act normativ ii permite unul parlamentar sa isi pastreze mandatul chiar daca a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate (ANI), iar decizia nu a fost contestata. "Se poate ajunge la situatia in care un parlamentar aflat in stare de incompatibilitate constatata de Agentia Nationala de Integritate refuza sa notifice Biroul Permanent al Camerei din care face parte cu privire la starea sa de incompatibilitate si isi continua exercitarea mandatului", se arata in cererea de reexaminare a lui Traian Basescu, informeaza Adevarul.

Mizele PNL nu se intalnesc cu sperantele PDL. In PNL numarul celor nemultumiti de stilul de conducere al actualului lider, Crin Antonescu, este in crestere, dar posibilitatea formarii unei mase critice impotriva conducerii partidului este improbabila pe termen scurt si mediu, potrivit unor surse liberale. Demisia lui Vlad Moisescu din functia de vicepresedinte este un gest prin care fostul fruntas incearca sa-i cheme la revolta si pe alti liberali deranjati de alunecarea partidului spre stanga, dar si de unele decizii arbitrare ale presedintelui PNL. "Aceasta demisie este cu totul nesemnificativa" declara Crin Antonescu argumentand ca "o demisie cu doua saptamani inainte de Congres, cand toata conducerea isi depune mandatul, nu are nici o semnificatie". Vlad Moisescu este personajul aparut in stenogramele procurorilor care il interceptau pe fostul ministru liberal al Administratiei Victor Paul Dobre in perioada organizarii Referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu si care il avertiza pe acesta ca "e mai bine sa fugim din acest grup infractional organizat". "Noi stim cine este Vlad", a spus Dan Mihalache, secretar general adjunct al PNL, iar dupa referendum Vlad Moisescu a fost mazilit, impreuna cu toata conducerea Sectorului 1 din Bucuresti, scrie Romania Libera.

USL nu coboara sub 70% la partiale. PDL - scor dezastruos. Cu exceptia competitiei pentru Primaria Covasna, cas tigata, previzibil, de catre UDMR, USL a obtinut victorii zdrobitoare la alegerile partiale, care s-au desfasurat duminica. Alianta PSD-PNL a castigat: presedintia Consiliului Judetean Teleorman (Ionut Gadea - 81%), Primaria Slatina (Minel Prina - 70%) si Primaria Turnu Magurele (Danut Cuclea - 75%). Surprinzator este scorul obtinut de PDL in Slatina, in conditiile in care, in 2004 si 2008, fostul edil-sef, Darius Valcov, candidase sub sigla acestui partid. Formatiunea condusa de Blaga a obtinut aici doar 4,87% din voturi, mult sub PP-DD, care avut un scor de 16,81%, scrie EVZ.