Sondaj: Romanii nu se tem de regionalizare si vor ca Bucurestiul sa nu le mai ia taxele. Intrebati ce atributii ar trebui delegate catre regiuni, majoritatea celor chestionati indica educatia, ordinea publica, sanatatea, turismul, protectia sociala sau colectarea taxelor. Pana si apararea ar trebui sa ajunga in responsabilitatea regiunilor, cred 53% dintre repondenti. Doar in ceea ce priveste politica externa, 59% sustin ca ar fimai bine sa ramana in atributiile guvernului central, dar 37% ar lasa si acest atribut regiunilor, relateaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ce contine biletelul pe care Victor Ponta i l-a dus astazi lui Traian Basescu. Raspunsul presedintelui. Ideea premierului de a trimite liderilor europeni o scrisoare semnata cot la cu de Victor Ponta, Traian Basescu, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea prin care Romania cere sa i se stabileasca in martie un calendar pentru aderarea la Schengen indiferent de criticile pe Justitie a fost primita cu rezerve la Palatul Cotroceni. "Presedintele o analizeaza si o sa-mi dea un raspuns. Nu putea s-o accepte pe loc", a relatat Victor Ponta reactia lui Traian Basescu caruia i-a propus public sa distribuie personal scrisoarea joi la Consiliul European, scrie Gandul.

Andrei Badin: Povestea banilor lui "Felix", scrisa intr-un dosar clasificat al SIE. Finalul de mandat prezidential al lui Emil Constantinescu. Anul de gratie 2000. Intr-un gest disperat de a mai recupera cate ceva din farmecul pierdut al anticomunismului de inceput de mandat, presedintele Emil Constantinescu cere si obtine in CSAT desecretizarea dosarului ICE Dunarea, intreprinderea de comert exterior a regimului comunist legata de Dan Voiculescu si de alti tovarasi care, dupa decembrie 1989, si-au creat averi fabuloase. Celebra afacere cu banii bidoanelor lui Ceausescu si care, mai apoi, intrau in niste conturi ale caror detinatori raman si astazi necunoscuti. Imediat dupa 1989 s-au scris si spus multe despre Dan Voiculescu. Unele reale, altele false, poate unele exagerate, poate unele nu s-au scris ca nu erau si nu sunt inca stiute. Continuarea in EVZ.

Pentru ce are Crin Antonescu sa-i multumeasca lui Dan Voiculescu. Aniversarea a doi ani de USL l-a entuziasmat pe liderul liberal Crin Antonescu pana la insitenta cu care a cerut sa spuna "cateva vorbe despre Dan Voiculescu" invitat la unul dintre posturile de televiziune patronate de familia fondatorului PC. "Nu vreau sa se termine emisiunea pana nu spun cateva vorbe si despre Dan Voiculescu", a lansat liderul PNL un teaser inainte de final. Cu o introducere a lui Victor Ponta legata de numirile in Justitie, Crin Antonescu a trecut apoi la multumiri, informeaza Gandul.

Antonescu, pus sa-si taie singur din atributii. Crin Antonescu, viitor candidat la prezidentiale al USL, va fi pus sasi taie singur din potentialele sale prerogative. Premierul Victor Ponta a anuntat ieri ca seful Senatului va fi presedintele comisiei parlamentare pentru modificarea Constitutiei. In acest fel, Antonescu va fi practic in postura sa asiste la ciuntirea prerogativelor sefului statului, functie pe care viseaza s-o ocupe dupa alegerile din 2014 si pe care USL vrea s-o reduca la una simbolica, scrie EVZ.