Victor Ponta formeaza un grup pentru "cresterea atractivitatii" functiei publice. Premierul Victor Ponta a dispus infiintarea unui comitet condus de vicepremierul Liviu Dragnea care sa propuna masuri pentru "cresterea atractivitatii" functiei publice si eficientizarea utilizarii resurselor umane in sectorul public. Comitetul va avea ca obiectiv stabilirea unor masuri pentru dezvoltarea resurselor umane in administratia publica, care sa asigure transparentizarea recrutarii si cresterea atractivitatii functiei publice, precum si eficientizarea utilizarii resurselor umane, conform deciziei semnate miercuri de seful Guvernului. Noua structura va fi formata din ministrii Finantelor, Muncii, Justitiei, Fondurilor Europene si Bugetului, incluzandu-i si pe secretarul general al Guvernului si presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, scrie Adevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Emil Boc: Antonescu n-are nici o legatura cu calitatea de presedinte al comisiei constitutionale. Fostul premier Emil Boc considera ca propunerea ca presedintele Senatului, Crin Antonescu, sa fie presedintele comisiei de modificare a Constitutiei nu este una potrivita, acesta nefiind un specialist in domeniu. "Este pentru prima data in istoria revizuirii constitutiilor din UE cand un presedinte de comisie constitutionala n-are nici o tangenta cu domeniul constitutional. Prin simplul fapt ca temporar ocupa scaunul de presedinte al Senatului, in calitate de om politic, n-are nici o legatura cu calitatea de presedinte al comisiei constitutionale, care trebuie sa fie una prin excelenta de specialitate si sa fie capabil sa faca o incursiune in dreptul comparat, pentru a propune solutii de modernizare a sistemului constitutional romanesc", a declarat Emil Boc, anunta EVZ.

PNL si PSD Covasna: Nemeth "pune gaz pe foc". Actiunea acestuia este provocatoare. Liderul PNL Covasna, Marius Obreja, afirma ca declaratia secretarului de stat ungar Nemeth Zsolt privind steagul secuiesc "atata spiritele", in timp ce presedintele filialei judetene PSD, Horia Grama, spune ca actiunea oficialului ungar este una "provocatoare". Presedintele PNL Covasna, senatorul Marius Obreja, a declarat, miercuri, comentand indemnul secretarului de stat in MAE ungar privind arborarea steagului secuiesc in Ungaria, ca acesta nu face altceva decat sa "atate spiritele". Obreja a afirmat ca el intotdeauna a tinut cont de faptul ca insemnele, simbolurile unei colectivitati nationale sunt "foarte incarcate de sentimente" si din acest motiv le-a tratat cu grija si a discutat cu atentie si respect despre aceste probleme, informeaza Romania Libera.

PDL se teme de Constitutia USL. Parlamentarii majoritatii sustin modificarea Constitutiei propusa de USL, doar cei din Opozitie si-au exprimat o serie de rezerve. Deputatii PDL au dezaprobat numirea lui Crin Antonescu in fruntea Comisiei Constitutionale, intrucat acesta urmareste obtinerea mandatului de sef de stat. Pe de alta parte, toti parlamentarii sunt de acord cu propunerea privind pierderea mandatului de parlamentar in urma traseismului politic, scrie Puterea.

Daniel Buda: "Ponta il pune pe Antonescu sa-si sape singur groapa prin modificarea Constitutiei". Presedintele PDL Cluj, Daniel Buda, sustine ca impunerea lui Crin Antonescu ca presedinte al Comisiei de modificare a Constitutiei este o miscare prin care Ponta il lasa pe liderul PNL sa-si sape singur groapa. In viziunea USL, modificarea Constitutiei va reduce atributiile presedintelui. Conform sondajelor, Crin Antonescu este principalul favorit in cursa pentru Cotroceni, ceea ce ar insemna ca ar putea fi primul presedinte cu atributii reduse, anunta Adevarul.