Razboiul mogulilor. Se prefigureaza lupta PSD-PNL? Doi parlamentari si moguli media se acuza ca au legaturi cu fostele sau noile structuri de informatii ale Romaniei. In spatele lor se afla doua televiziuni cu simpatii politice tot mai clar conturate, ale unor partide din cadrul aceeasi constructii politice: USL. Tonul conflictului a fost dat de catre senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu, sambata, cand intr-o emisiune de televiziune l-a acuzat pe deputatul PSD Sebastian Ghita ca "este ofiter acoperit". "Ii amintesc domnului Ponta ca Sebastian Ghita nu vine din neant, el nu a fost parasutat asa pur si simplu in lumea media si a devenit mare patron de trust media venind din neant. Domnia sa vine direct din generalul Zamfir din Serviciul Roman de Informatii. Iar toate afacerile pe care domnul Ghita le-a facut si din care si-a construit un imperiu financiar si, iata, un mic imperiu media acum, vin din afaceri facute cu statul, prin intermediul SRI. Deci aceasta relatie trebuie demantelata. Imi asum toate aceste lucruri si toate aceste lucruri trebuie demantelate", a spus Rosca Stanescu la postul Antena 3, scrie Romania Libera.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ce spun liderii de organizatii despre candidatura Elenei Udrea. Competitia este buna. Asta spun, pe scurt, majoritatea liderilor filialelor PDL despre candidatura Elenei Udrea la sefia PDL. Liderul PDL Arad, Gheorghe Seculici, a spus ca este foarte posibil sa apara si alte candidaturi la sefia partidului. "Am luat act de candidatura doamnei Udrea la functia de presedinte al PDL, este o competitie deschisa intr-un partid democratic. Este foarte posibil sa apara si alte candidaturi. In momentul in care se vor definitiva toate candidaturile, vom analiza in cadrul unei sedinte a Biroului Permanent Judetean al PDL Arad toate motiunile care se vor depune, dupa care vom lua o decizie privind persoana pe care o vom sustine", a declarat Seculici. Liderul PDL Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean, considera o surpriza candidatura Elenei Udrea la sefia PDL, spunand ca inscrierea acesteia in cursa "va dinamiza competitia" si va genera o "batalie politica". Integral in EVZ.

Stanisoara: E posibil ca si alti colegi sa doreasca sa candideze la sefia PDL. Prim-vicepresedintele PDL Mihai Stanisoara a declarat, marti, dupa ce Elena Udrea si-a anuntat candidatura pentru presedintia partidului, ca o competitie este benefica intotdeauna si este de dorit sa fie mai multe optiuni. "Statutul partidului prevede ca oricine doreste poate candida. E limpede ca intotdeauna o competitie nu a facut rau nimanui", a declarat Stanisoara. Stanisoara a spus ca este posibil sa fie si alti colegi care sa doreasca sa candideze la presedintia PDL si ca va fi o dezbatere in interiorul partidului, o campanie si, apoi, votul la Conventia Nationala. "O competitie este benefica intotdeauna si este de dorit sa ai intotdeauna mai multe optiuni", a adaugat Stanisoara. Actualul presedinte al PDL, Vasile Blaga, si-a anuntat, luni, candidatura pentru reconfirmarea la sefia partidului, informeaza Gandul.

Liderii PSD evita sa ii spuna "Nu" lui Adrian Nastase. Fostul premier este dorit, in continuare, in randurile PSD, chiar daca problemele sale cu Justitia nu s-au incheiat. Judecatoria Sectorului 4 a admis, ieri, cererea lui Adrian Nastase de eliberare inainte de termen in dosarul "Trofeul Calitatii". Departamentul National Anticoruptie (DNA) a depus recurs la decizia Judecatoriei, acesta urmand sa fie judecat de Tribunalul Bucuresti. Decizia Tribunalului Bucuresti in acest caz va fi definitiva. Pana la judecarea recursului, fostul premier ramane in detentie. Daca Tribunalul va mentine decizia Judecatoriei Sectorului 4, el va fi pus in libertate. Adrian Nastase este incarcerat din seara zilei de 26 iunie 2012, dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, scrie Adevarul.

Antonescu: Scrisoarea propusa de Ponta pe Schengen urma sa fie semnata si de Barroso si Van Rompuy. Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca scrisoarea propusa de premierul Victor Ponta pe tema aderarii la Schengen urma sa fie semnata de presedintele Traian Basescu, sefii celor doua Camere ale Parlamentului, dar si de Jose Manuel Barroso si Herman Van Rompuy. Antonescu a fost intrebat cum vede sugestia facuta de presedintele Traian Basescu privind o scrisoare comuna semnata de premier si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului in care acestia sa-si asume rezolvarea a ceea ce nu este "in regula" cu privire la MCV. "Sunt oameni, oameni de seama, cu care dumneavoastra sunteti contemporani, toti suntem contemporani, care par a fi prins gustul hartiilor semnate. Nu ma numar printre ei. (...) Nu am spus ca nu voi semna, dar sa fac planuri, sa schitez scrisori. Eu cred ca nu scrisorile sunt decisive in aceasta privinta si cred ca acest joc in care vad ca intra si domnul Basescu e unul neserios. Noi trebuie sa rezolvam problema Schengen sau trebuie sa rezolvam problema MCV, nu trebuie sa ne procupam doar cum dam vina unii pe altii, ca din cauza celuilalt nu s-a rezolvat", a spus Antonescu, anunta Romania Libera.