Falca: Elena Udrea este curajoasa. Sustin orice alternativa la Blaga. Candidatura Elenei Udrea la sefia PDL este una curajoasa, spune primarul Aradului, Gheorghe Falca. El l-a acuzat pe Vasile Blaga ca si-a "securizat" candidatura, lasandu-si un timp de mai bine de doua luni pentru precampanie. Potrivit primarului Aradului, actualul lider al PDL nu este o solutie pentru dreapta motiv pentru care va sustine orice "alternativa" la Blaga. "In momentul in care domnul Blaga si-a securizat candidatura, lasandu-si un timp de mai mult de doua luni pentru precampanie, punand presedinti interimari judeteni, trebuie sa recunosc ca este o candidatura curajoasa", a spus Gheorghe Falca despre candidatura Elenei Udrea, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ioan Ghise a depus un proiect de lege pentru suspendarea lui Traian Basescu. PNL nu-l sustine: "O nazbatie". Ioan Ghise, senator PNL, a depus un nou proiect de lege la Parlament prin care cere demieterea presedintelui Traian Basescu. Prin document se atrage atentia ca referendumul din vara a fost de fapt vali, iar Ghise cere ca Parlamentul sa constate acest lucru. Ioan Ghise nu beneficiaza de sustinere nici macar in propriul partid. Pana acum, doar patru parlamentari au semnat proiectul de lege. Documentul depus de Ioan Ghise se numeste "Hotarare pentru instaurarea ORDINII DE DREPT in Romania si finalizare a referendumului din 29 iulie 2012, conform deciziei poporului roman suveran". Legea lui Ghise porneste de la trei premise: "Curtea Constitutionala nu poate sa exercite suveranitatea poporului in nume propriu, CCR nu are dreptul constitutional de a pune in functia de presedinte al Romaniei niciun cetatean, Parlamentul este obligat sa finalizeze procedura referendumului national", anunta Adevarul.

Norica Nicolai, atac dur la Tariceanu: Orice om are un pret, cineva il manipuleaza. Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a vorbit, miercuri seara, despre apropiatul Congres al partidului si despre anuntul- surpriza al lui Calin Popescu Tariceanu privind o posibila candidatura la prezidentiale, potrivit Realitatea.net Nicolai sustine ca Tariceanu este manipulat in favoarea PDL si ca, in 2004, a refuzat sa candideze la presedintie, considerandu-se insuficient pregatit. "Tariceanu e o prezenta interesanta, insa si el, ca si multi altii, are un pret. Fiecare om are un pret, marea arta a unora care stiu care e pretul este sa-l ofere. Nu stiu cine il manipuleaza, cert e ca m-a surprins reactia si optiunea sa de a candida la presedintie. Nu pentru ca aveam o decizie deja in partid ci pentru ca, in 2004, dupa retragerea lui Stolojan, era candidatul partidului la presedintia Romaniei. Postul apartinea PNL in Alianta D.A. El nu si l-a dorit atunci, considerand ca nu e pregatit, ca nu poate face fata, dupa ce a fost premier si a facut ceva ani de opozitie, nu ne spune daca se simte mai pregatit sau face fata postului, ci doar ca si l-ar dori. E un concurs de manipulare si orgoliu" a declarat Nicolai, informeaza Romania Libera.

Mazare: Mai bine Madagascar decat congresul PSD. Primarul Constantei Radu Mazare nu va participa la congresul PSD pentru ca va fi plecat in Madagascar. "Ma duc sa-mi incep bungalowurile , am de pornit investitia de acolo" a declarat presedintele PSD Constanta care pentru treburile politice , "il am pe Nicusor ( primvicepresedinte PSD Constanta), intrebati-l pe el despre congres". Nici daca Victor Ponta ii va cere sa vina la congres, nu renunta la Madagascar, "asa era programat si intamplator ,pica exact pe perioada in care eu ar trebui sa fiu plecat acolo . Dar nu cred ca sufera Ponta fiindca eu o sa fiu in Madagasacar ,si oricum, Nicusor ,care ma reprezinta, face tot ce trebuie in politica", scrie EVZ.

Adrian Nastase, acceptat si de esalonul doi din PSD. Liderii PSD au pus pe tapet o eventuala revenire a lui Adrian Nastase in PSD, dupa eliberarea din arest. Victor Ponta si Liviu Drangea au explicat ca fostul premier ar avea usile deschis in partid. Decizia liderilor este sustinuta si de liderii din esalonul ll, care l-ar accepta pe Adrian Nastase. Liderul PSD Victor Ponta nu a exclus o revenire a lui Adrian Nastase in PSD, dupa eliberarea din arest. "Imi doresc sa fie acasa, sa fie alaturi de familie. Dupa aceea o sa discutam si de politica. Il cunosc foarte bine pe Adrian Nastase si nimeni nu poate sti cum va reactiona. Pana la urma, eu am invatat politica de la Adrian Nastase, nu invers", a afirmat, recent, premierul Ponta, anunta Adevarul.

Competitie in trei pentru postul de guvernator al Banatului. Desi inca exista numeroase neclaritati legate de modul in care va fi realizata regionalizarea, au inceput deja sa fie vehiculate numele potentialilor guvernatori ori presedinti de regiune. In zona Banatului, membrii USL pomenesc trei nume ale unor politicieni proeminenti. Este vorba de timisoreanul Ilie Sarbu, de caraseanul Sorin Frunzaverde si de hunedoreanul Dan Radu Rusanu. La prima vedere, sansele cele mai mare le are Ilie Sarbu. Liderul PSD Timis a transformat acest judet dintr-o reduta a Dreptei intr-un bastion al USL. Ilie Sarbu are o imagine foarte buna pe plan local. El beneficiaza si de o mare experienta politica si administrativa, acumulata in mai multe mandate de parlamentar, dar si in cele doua mandate de ministru al Agriculturii, primul in timpul Guvernului Adrian Nastase, iar cel de-al doilea in Guvernul Emil Boc I, informeaza Romania Libera.