Sebastian Ghita anunta ca nu il mai ataca pe Crin Antonescu, dupa o intalnire cu Victor Ponta. Deputatul PSD, Sebastian Ghita, a declarat astazi pentru Evenimentul zilei ca a avut o intalnire cu Victor Ponta, cu care a convenit sa nu-l mai atace pe Crin Antonescu. "Am convenit sa nu mai existe atacuri ale mele la adresa domnului Crin Antonescu. Mentionarea numelui sau in declaratiile care ii priveau pe Voiculescu, Rosca Stanescu si Ioan Niculae a fost interpretata ca un atac. Sunt convins ca Rosca Stanescu nu va mai ataca PSD si pe Victor Ponta", ne-a declarat Ghita. "Voi ramane insa o voce care sa spuna in PSD si in USL adevaruri mai dureroase despre valorile pe care trebuie sa ni le insusim: libertatea presei si a opiniei, condamnarea oricarei forme de coruptie, independenta reala a justitiei, protejarea institutiilor statului, democratizarea partidelor noastre, mentinerea cursului european si euroatlantic imprimat Romaniei. In gluma i am spus ca sunt mogul dar ma tratez si ca nu am in cap vedetisme mediatice", a mai declarat Sebastian Ghita in exclusivitate pentru EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Videanu: "Nimic nu e mai important pentru PDL decat unitatea". Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, crede ca in momentul de fata nimic nu este mai important pentru PDL decat unitatea si atrage atentia "tuturor curentelor, factiunilor, taberelor" ca faramitarea si conflictele de orgolii au distrus si alte partide." Cred ca, in momentul de fata, nimic nu e mai important pentru PDL decat unitatea, cheia luptei impotriva puterii monolit care sufoca incet-incet societatea romanesca si aspiratiile ei europene. Vreau sa atrag atentia tutoror curentelor, factiunilor, taberelor mai vechi sau mai noi ca faramitarea si conflictele de orgolii au distrus si alte partide in istoria politica a Romaniei, cu consecinte uneori grave. Iar momentul acesta, deosebit de sensibil, in care nu exista nicio alta alternativa solida pentru a echilibra spectrul politic romanesc, trebuie sa ne impinga pe toti la maxima responsabilitate", a notat Videanu pe blogul personal, anunta Adevarul.

Legatura directa dintre clientelismul politic si migratia primarilor. Un studiu al organizatiei nonguvernamentale ExpertForum arata ca, in perioada 2004-2011, majoritatea banilor pentru investitiile de la nivel local s-au alocat fara criterii obiective, ci in urma clientelismului politic. In medie, in anul 2007, era de 3 ori mai probabil sa primesti fonduri daca erai primar al puterii, decat daca erai primar din opozitie, se arata in studiu. Studiul ExpertForum arata ca, in timpul celor opt ani analizati, maximul de clientelism politic a avut loc in anii 2007-2008, in timpul Guvernului Tariceanu, pe aproape toate instrumentele de transferuri pentru investitii. Analiza ONG-ului arata ca, in acea perioada, primarii celor trei partide de la guvernare au primit de sapte ori mai multi bani din Fondul de Urgenta al Guvernului decat primarii PDL. ExpertForum a realizat si o harta online cu alocarile de fonduri pentru fiecare consiliul judetean si primarie, informeaza Romania Libera.

Udrea:"Reducerea distantei dintre baza partidului si conducerea centrala reprezinta una din prioritatile mele". Reducerea distantei dintre membrii simpli de partid si conducerea centrala reprezinta una dintre prioritatile Elenei Udrea, sustine fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului. "A reduce distanta dintre baza partidului si conducerea centrala reprezinta una dintre prioritatile mele si un motiv pentru care candidez la presedintia PDL. Cred ca activistii partidului reprezinta adevaratul motor al PDL si acestia ar trebui mai mult ascultati si, mai important, implicati in luarea deciziilor partidului. Iata de ce propun ca, la Conventia Nationala din 23 martie, pe langa cei prevazuti in Statut, din delegatii sa faca parte primarii si presedintii de consilii judetene, viceprimarii, vicepresedintii si, in completare, consilierii locali si judeteni. Acestia sunt oamenii care au muncit si au castigat voturi pentru partid si este absolut firesc ca o decizie atat de importanta, drumul pe care urmeaza sa mearga PDL, sa le apartina. Ei sunt cei reprezentativi si lor ar trebui sa li se ofere posibilitatea de a se exprima prin vot", sustine Udrea, scrie EVZ.

Adrian Nastase a platit prejudiciul catre Inspectoratul de Stat in Constructii. Fostul premier Adrian Nastase a virat in contul Inspectoratului de Stat in Constructii suma de 3,3 milioane de lei, care reprezinta prejudiciul stabilit de judecatori in dosarul "Trofeul Calitatii". Astfel, Nastase evita executarea silita a casei sale de pe strada Zambaccian si a fermei de la Cornu. Nastase a transferat in contul Inspectoratului de Stat in Constructii aproximativ 760.000 de euro, ceea ce reprezinta partea sa din prejudiciul stabilit de judecatori in dosarul in care a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. La inceputul lunii februarie, Judecatoria Sectorului 1 a decis executarea silita a lui Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii", iar o saptamana mai tarziu fostul premier a notificat ISC ca doreste sa plateasca partea sa din prejudiciul de 1,5 milioane de euro stabilit de magistratii ICCJ, anunta Adevarul.

Tariceanu, Chiliman si Orban, atac fara precedent la Antonescu si Chitoiu. Calin Popescu Tariceanu, Andrei Chiliman, Ludovic Orban si Diana Tusa au lansat, marti seara, un atac fara precedent la adresa lui Crin Antonescu si Daniel Chitoiu, dupa ce sedinta care trebuia sa aiba loc la Organizatia Sector 1 a PNL a fost mutata fara a fi anuntati, potrivit b1.ro. Mai mult, Daniel Chitoiu ar fi incuiat sediul PNL Sector 1 si a plecat cu cheia la Parlament, acolo unde, alaturi de Crin Antonescu, ar fi convocat o sedinta separata a Organizatiei Sector 1, Tariceanu, Chiliman, Orban si Tusa ramanand pe holurile sediului PNL Sector 1. Primul care a luat cuvantul a fost Calin Popescu Tariceanu, fost presedinte al PNL, care a zis ca deplange situatia in care se regaseste partidul si ca exista o lipsa acuta de democratie in PNL, informeaza Romania Libera.