Sorin Rosca Stanescu a fost marti in vizita la resedinta lui Sorin Ovidiu Vantu, aflat in penitenciar, relateaza Romania TV, care prezinta imagini cu senatorul PNL in fata casei lui Vantu, comentand faptul ca "Rosca Stanescu pregateste eliberarea" acestuia.

Premierul Victor Ponta a vorbit luni seara despre scandalul dintre social-democratul Sebastian Ghita, patron Romania TV, si liberalul Sorin Rosca Stanescu. Ponta spune ca scandalul dintre cei doi nu este acceptabil si ca parerea lor despre copresedintii USL trebuie exprimata doar in privat si nu la televiziune, in caz contrar cei doi riscand excluderea din USL.

Deputatul PSD Sebastian Ghita a reactionat saptamana trecuta la atacurile senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu care l-a acuzat pe patronul Romania TV ca este "ofiter acoperit" si coordoneaza campania de denigrare a PNL.

Ghita, care detine functia de secretar al Comisiei parlamentare de control a SRI, a declarat ca atacul senatorului PNL "la adresa serviciilor de informatii romanesti este de factura sovietica". Deputatul PSD mai arata ca atacul lui Stanescu a aparut intr-o perioada in care atat trustul lui Dan Voiculescu, cat si fostul ofiter al securitatii Ioan Nicolae ataca serviciile de informatii din Romania.

Sebastian Ghita a transmis o declaratie realizatorului emisiunii Aktualitatea de la B1 in care afirma urmatoarele:

"Sorin Rosca Stanescu ramane un om duplicitar care foloseste metode securiste. Nu stiu exact raporturile sale cu securitatea ceausista, dar obiceiurile sale sunt aceleasi.

Atacul sau la adresa serviciilor de informatii romanesti este de factura sovietica.

Atacul a aparut intr-o saptamana in care trustul lui Voiculescu ataca si el serviciile de informatii ale Romaniei, partenerii lor din Statele Unite si credibilitatea lor, iar fostul ofiter al securitatii Ioan Nicolae, cunoscut colaborator al firmelor de gaze din Rusia, ataca in emisiuni platite eforturile Romaniei in domeniul exploatarii gazelor de sist si acuza si el SRI si SIE.

Mai curios este ce legatura este intre Voiculescu, Rosca Stanescu si Ioan Nicolae decat ce spune Rosca Stanescu.

Nici un serviciu de informatii care a implementat in functionarea sa valorile democratice si ale carui metode de lucru sunt validate prin mecanismele de cooperare si verificare cu partenerii externi nu isi poate permite sa formeze sau sa accepte infiltrari in cadrul comisiei parlamentare de verificare.

Rosca Stanescu vorbeste pentru a-si acoperi fapte penale si istorii mai vechi".

Senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu a declarat, la Antena 3, ca deputatul PSD si patron al postului Romania TV Sebastian Ghita, membru al Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI, ar fi "ofiter acoperit" ce coordoneaza activitatea de denigrare a PNL.

Solicitat sa comenteze declaratia facuta de catre deputatul Sebastian Ghita potrivit careia un trust de presa ar influenta serviciile romane de informatii, directorul SRI George Maior a precizat ca nu vrea sa comenteze declaratii legate de activitatile trusturilor de presa. Dupa audierile din Comisia parlamentara de control a activitatii Serviciului din 12 februarie, Maior a mai declarat ca "nu exista nici o incompatibilitate legata de activitatea Serviciului in raport cu membrii Parlamentului sau cu cealalta zona importanta a unei puteri din stat, ma refer la puterea judecatoreasca. Acest lucru este o declaratie ferma a conducerii Serviciului, pe care am facut-o in cadrul Comisiei, raspunzand unor intrebari punctuale legate de anumite discutii care au avut loc in mass-media sau afirmatii ale unor politicieni, afirmatii pe care le consider fie interesate, fie gratuite, fie emise in necunostinta de cauza."

  • In 21 iunie 2012, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vintu la un an de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost acuzat ca l-a santajat pe Sebastian Ghita. In acelasi dosar, Ilie Cezar a fost condamnat la cinci luni de inchisoare cu executare pentru aceeasi infractiune, decizia instantei fiind definitiva.

Potrivit procurorilor, in perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate. Concret, constrangerea a fost realizata de catre Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar prin amenintarea cu uciderea lui Sebastian Ghita, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.