Klaus Iohannis: Nu as accepta un post de ministru, sunt prea legat de Sibiu. Proaspat intrat in PNL, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, ca premierul Victor Ponta i-a oferit un post de ministru dupa alegerile locale, insa a refuzat si va refuza iar in cazul unei noi astfel de propuneri, afirmand ca este foarte legat de orasul pe care-l conduce. "Domnul prim-ministru Ponta mi-a oferit un post, nu in acesta, in Guvernul provizoriu, si nu am putut sa accept provocarea atunci, era la putin timp dupa alegerile locale. Nu as fi putut sa plec la scurt timp dupa alegeri din Sibiu, mi s-a parut ca nu mi se potriveste. A fost un post de ministru plin, nu are relevanta. Cred ca nu. Ma simt legat de Sibiu. Acum nu as accepta", a spus Iohannis, la Antena 3, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ponta: Minoritatea maghiara din Romania nu are nevoie sa fie folosita de cei de la Budapesta. Premierul Victor Ponta considera ca gesturile oficialitatilor ungare privind steagul secuiesc sunt "provocari" bazate pe o problema de politica interna a tarii vecine si ca minoritatea maghiara "nu are nevoie sa fie folosita de cei de la Budapesta", transmite corespondentul Mediafax. "Eu vreau sa fim foarte inteligenti", a adaugat premierul. Intrebat, miercuri, la UBB Cluj-Napoca, daca parteneriatul strategic cu Ungaria este compromis dupa scandalul steagului secuiesc, premierul Victor Ponta a raspuns negativ. El a amintit ca in urma cu cativa ani guvernele din Romania si Ungaria puteau sa lucreze pentru ca tarile "sa mearga impreuna spre Europa". "Asa incat nu este o problema nici intre Romania si Ungaria, nici intre cele doua popoare, e o problema politica a Guvernului de la Budapesta si raspunsul nostru va fi ferm, dar de evitare a provocarilor", a afirmat premierul, anunta Romania Libera.

Covasna: Autorizatia pentru panoul "SIC - Terra Siculorum" din fata Prefecturii UDMR a fost prelungita. UDMR Covasna a prelungit din nou autorizatia pentru panoul cu inscriptia "SIC - Terra Siculorum", amplasat, in noiembrie anul trecut, in fata Prefecturii. Seful filialei judetene, Tamas Sandor spune ca panoul ramane acolo pana cand se va detensiona "scandalul etnic creat in mod artificial". Sandor, care este si seful Consiliului Judetean, a declarat ca Uniunea a prelungit pana pe 20 martie, autorizatia pentru panoul cu inscriptia "SIC - Terra Siculorum", amplasat in fata Prefecturii. Tamas a reamintit ca aceasta actiune de amplasare a panoului a fost indreptata in primul rand impotriva deciziilor si comportamentului fostului prefect de Covasna, Codrin Munteanu, informeaza Adevarul.

Neagu Djuvara, Tariceanu si Vlad Moisescu, delegati la congresul PNL. Potrivit unui comunicat de presa, PNL Sector 1 ar fi aprobat, marti, lista delegatilor la congresul din 22-23 februarie. Propunerea Biroului Politic Teritorial Interimar PNL Sector 1 a fost adoptata de catre membrii Delegatiei Permanente Teritoriale cu 29 de voturi "pentru" si o abtinere, se arata in comunicatul remis presei. Astfel, lista delegatilor de drept pentru Congresul PNL din 22-23 februarie 2013 ii cuprinde pe Chitoiu Daniel, Tuta George, Avramescu Constantin, Volanschi Constantin, Nistor Gheorghe Vlad, Orban Ludovic, Tusa Adriana Diana, Popescu Tariceanu Calin, Manescu Ramona, David Cristian, Chiliman Andrei, Nicolaescu Marcel Octavian, Popescu Bogdan, Djuvara Neagu, Marin Daniela Alina, Benchescu Claudia, Nistoran Dorin Liviu, Lambru Andreea Ioana, Badanoiu Iuliana Manuela, Butnaru Iulian, Marinescu Cosmin Stefan si Huma Silviu, scrie EVZ.

USL vorbeste, oficial, pe doua limbi. Care este miza intrarii lui Johannis in PNL. Mutarea Johannis-Antonescu a fost primita ieri cu surprindere si alimenteaza scenariul ca liberalii si-ar pregati un plan "B" pentru alegerile prezidentiale din 2014, dand sah PSD-ului, pe fondul disensiunilor tot mai accentuate din interiorul USL. Lovitura de imagine data de presedintele PNL, Crin Antonescu, cu numai doua zile inaintea congresului partidului si pe fondul tot mai deselor contestari din partea unora dintre membrii formatiunii: primarul Sibiului, Klaus Johannis, a anuntat ieri ca s-a inscris in Partidul National Liberal. "Anuntul este unul extrem de simplu. Incepand de astazi sunt membru al PNL", a afirmat edilul. Johannis, care in 2009 a fost propus pentru postul de premier din partea PSD, PNL, PC si UDMR, se bucura de o imagine buna in randul politicienilor de la Bucuresti, dar si in randul electoratului. "Am luat hotararea de a deveni membru PNL in urma invitatiei exprimate de domnul presedinte Crin Antonescu", a mentionat acesta, anunta Romania Libera.

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, vrea numele celor care vor candida la sefia Parchetul General, DNA si DIICOT. Mona Pivniceru le-a cerut procurorilor din conducerea Ministerului Public sa-i comunice, pana la 25 februarie, numele candidatilor pentru functiile de procuror general al Romaniei, procuror sef la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si procuror sef la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Potrivit angajamentelor asumate de Guvernul Romaniei in cadrul Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), Ministerul Justitiei va incepe, in perioada urmatoare, o noua procedura de selectie a candidatilor pentru functiile de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea Suprema si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, se arata intr-un comunicat emis de Ministerul Justitiei. "Totodata este necesara inceperea procedurii pentru ocuparea functiei de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, mandatul domnului procuror Codrut Olaru urmand sa expire la data de 25 martie 2013", precizeaza sursa citata, informeaza Adevarul.