Vasile Dancu, despre intrarea lui Iohannis in PNL: PSD pregateste o contralovitura. Crin Antonescu si-a "inventat un premier de rezerva" aducandu-l pe Klaus Johannis in PNL, spune sociologul Vasile Dancu intr-un interviu acordat ziare.com. De partea cealalta, social-democratii se gandesc la o "contralovitura". PNL a "crescut brusc in importanta politica", dar nu are personalitati destule in partid, explica Dancu cooptarea primarului Sibiului in echipa liberalilor. In ceea ce-l priveste pe Klaus Iohannis, acesta a intrat in PNL dintr-un singur motiv: dorinta de mai multa putere. "Crin Antonescu a reusit o lovitura de imagine, imagine pura as putea spune. O lovitura reusita, dar loviturile de imagine au efect pe termen scurt. Puternic, dar pe termen scurt. Nu cred ca tulburarile din PNL reclamau o asemenea miscare politica, cred ca este un fel de a trage cu tunul dupa vrabii", a spus Vasile Dancu, intrebat ce obiective politice a urmarit Crin Antonescu prin aducerea lui Iohannis in PNL, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cristian Preda ii cere premierului sa-l demita pe Titus Corlatean. Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie pe blogul personal ca Victor Ponta ar trebui sa-l demita pe ministrul de Externe Titus Corlatean din cauza "situatiei penibile" in care a pus Romania in urma intalnirii cu omologul olandez, Frans Timmermans. "Am spus-o de mai multe ori: Corlatean nu e la nivelul functiei de ministru de externe. El merge la diverse reuniuni multilaterale si simpla incrucisare pe hol cu un omolog devine, in comunicatele MAE, o intalnire aproape istorica. De fapt, textele produse sub autoritatea lui Corlatean nu au un corespondent la omologi, ca si cum doar Corlatean s-a intalnit cu Joe Biden, nu si invers. (...) La fel, Corlatean nu a facut rau ca s-a dus in Olanda pentru Schengen, dar dupa dialogul cu omologul sau a decis sa dea singur un comunicat. Care nu era, deci, asumat si de partea olandeza", precizeaza Preda pe blog, anunta Adevarul.

Geoana: Prezentarea lui Iohannis ca posibil prim-ministru risca sa deranjeze electoratul PSD. Senatorul PSD Mircea Geoana crede ca prezentarea lui Klaus Iohannis ca prim-ministeriabil si prezidentiabil risca sa deranjeze electoratul PSD si nu numai, el apreciind ca aceasta "mutare" se poate interpreta drept dorinta PNL de a acapara intreaga putere, potrivit Mediafax. "Prezentarea lui Klaus Iohannis ca prim-ministeriabil si ca prezidentiabil insa risca sa deranjeze electoratul PSD si nu numai. Pentru ca, desi oarecum similara, situatia e diferita fata de 2009. USL este la guvernare, iar omul simplu, neobisnuit cu bizantinismul politicii noastre, poate interpreta aceasta mutare drept dorinta PNL de a acapara intreaga putere, dupa ce candidatul USL/PNL eventual ajunge presedinte. Cum ar reactiona, de exemplu, publicul liberal daca, inainte de Congresul PSD, Victor Ponta ar spune ca partidul are mai multi prezidentiabili si prim-ministeriabili? "Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!", spune un proverb romanesc", precizeaza Geoana, informeaza Romania Libera.

Sever Voinescu: Blaga e toata ziua la partid si la ce ne-a folosit? Dupa ce Blaga si-a exprimat dubiile cu privire la capacitatea europarlamentarului Monica Macovei de a conduce PDL de la Bruxelles, Sever Voinescu a sarit in apararea colegei sale. "Grijuliu, dl Vasile Blaga aminteste doameni Macovei ca PDL nu se conduce prin corespondenta (adica, vezi Doamne!, daca vrea sa fie presedinte de partid, Monica trebuie sa renunte la Parlamentul European si, vezi mai bine Doamne!, stim noi ca nu ar renunta, ca leafa-i prea buna acolo)", comenteaza Voinescu pe Facebook. "As mentiona, in context, ca nici prezenta 24 de ore din 24 in sediul de partid nu pare a fi solutia. Dl Blaga, stie toata lumea, e toata ziua la partid. Si la ce ne-a folosit?", se intreaba acesta, scrie EVZ.

Inflatie de vicepresedinti la PNL. Viitorul Birou Permanent National al PNL, care va fi ales la congresul de astazi si maine, va avea, pe langa presedinte, un prim-vicepresedinte si 30 de vicepresedinti. Crin Antonescu va castiga, fara emotii, un nou mandat in fruntea PNL, iar Klaus Iohannis va ocupa postul de prim-vicepresedinte, reinfiintat special pentru primarul Sibiului. Acesta este verdictul asteptat al Congresului PNL, programat pentru astazi si maine. Practic, Crin Antonescu isi consolideaza pozitia si se pregateste pentru alegerile prezidentiale din 2014. Cu numarul 1 si numarul 2 din partid deja cunoscuti, discutiile din interiorul PNL s-au concentrat pe stabilirea listei de vicepresedinti. Din discutiile pe care Crin Antonescu le-a avut cu liderii partidului s-a conturat un Birou Permanent National cu 30 de vicepresedinti. Dintre acestia, 15 vor fi vicepresedinti executivi, iar 15 vicepresedinti cu atributii speciale. In prezent, PNL are 15 vicepresedinti, anunta Adevarul.