Baroneasa Emma Nicholson, fost raportor al Parlamentului European pentru Romania in perioada 2000-2004, a declarat in cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" la Antena 3 ca "a fost lipsit de intelepciune sa incerci sa nu tii cont de Constitutie" la suspendarea presedintelui. Intrebata daca are o opinie legata de procedura de suspendare a presedintelui, Emma Nicholson a raspuns: "Da, am o parere despre acest lucru. Cred ca a fost lipsit de intelepciune sa incerci sa nu tii cont de Constitutie. Asta s-a intamplat".

"Daca presedintele a fost ales, fie ca este bun sau mai putin bun, presedintele a fost ales, oamenii l-au ales pe acest presedinte. Si a fost ales pentru prima perioada, asa cum dicteaza Constitutia", a continuat fostul raportor al Parlamentului European pentru Romania, potrivit B1 TV.

Declaratiile au avut loc duminica, 24 februarie, in aceeasi zi in care baroneasa a fost la penitenciarul Jilava pentru a-l vizita pe fostul premier Adrian Nastase. Andrei Nastase, fiul cel mare al fostului premier, le-a declarat jurnalistilor ca vizita Emmei Nicholson a avut loc la initiativa acesteia. "A fost alegerea dansei, e o prietena veche a tatalui meu si a dorit sa-l vada", a spus el.

Despre cartile pe care Emma Nicholson le avea in mana la plecarea de la penitenciar, acesta a precizat ca sunt cartile scrise de Adrian Nastase in aceasta perioada, pe care i le-a facut cadou.

Baroneasa Emma Nicholson a fost raportor al Parlamentului European pentru Romania in perioada 2000-2004, cand Adrian Nastase a fost prim-ministru.

Citeste si: