Blaga, la ultima candidatură. Vasile Blaga şi-a depus, ieri, moţiunea cu care candidează pentru un nou mandat de preşedinte al PDL. Pentru ultima oară, după cum a dat el asigurări. „Una din principalele mele obligaţii, pentru că eu nu voi mai candida la o altă Convenţie a PDL, şi a echipei care va fi aleasă, dacă eu voi ales, va fi aceea de a crea noua echipă care să preia din mers, ca la ştafetă, frâiele acestui partid”, a spus Blaga. Membrii noii echipe nu pot veni „din neant”, a atras el atenţia. „Nu pot fi numiţi, pur şi simplu trebuie să alergăm împreună unii cu alţii, astfel încât această trecere să se facă prin meritocraţie”, a spus preşedintele PDL. Blaga se va lansa oficial în campania internă astăzi, în fieful lui Gheorghe Flutur, la Suceava. Tot astăzi, dar la Bucureşti, europarlamentarul Monica Macovei îşi va lansa şi ea candidatura la şefia partidului, cu moţiunea „Reformiştii”. Elena Udrea şi-a prezentat moţiunea ieri, la Cluj, susţinută de fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

PCM Covasna: Partidele maghiare sa nu se mai atace.Guvernul sovin si comunist ne striveste drepturile. Presedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, sustine ca intr-o perioada in care "Guvernul sovin si comunist" incearca sa priveze maghiarii de drepturi si "probabil va urma reinfiintarea inchisorilor politice", este nevoie de un "armistitiu" intre partidele maghiare, care sa nu se mai atace transmite corespondentul Mediafax. "Numai daca ne gandim la folosirea limbii materne si a simbolurilor sau la reorganizarea regiunilor, observam ca Guvernul sovin si comunist incearca sa faca tot posibilul ca sa ne striveasca in noroi drepturile. Daca acest Guvern continua asa, va urma probabil reinfiintarea inchisorilor politice, iar cei care isi vor ridica vocea pentru apararea drepturilor vor fi inchisi aici, iar atunci nu se va mai putea ascunde faptul ca spiritul comunismului inca traieste", a spus presedintele Kulcsar Terza intr-o conferinta de presa. Acesta a adaugat ca a sosit vremea ca organizatiile politice maghiare sa-si uneasca fortele, punand la o parte interesele de partid, anunta Romania Libera.

Propunerile politicienilor: Scenarii pentru Basescu dupa 2014. Traian Basescu a anuntat ca s-a razgandit si ca se va reintoarce in politica dupa ce isi va incheia mandatul de presedinte, iar politicienii romani au si inceput sa faca scenarii pentru activitatea presedintelui de dupa 2014. Ion Iliescu si Victor Ciorbea au declarat ca nu au crezut vreo clipa ca Basescu s-ar fi retras, asa cum anuntase initial, Ciorbea adaugand ca romanii nu ar trebui sa mai aiba incredere in actualul presedinte, dupa cele doua mandate. Roberta Anastase a precizat ca experienta lui Basescu va fi utila societatii si PDL-ului, dupa 2014. In schimb, Crin Antonescu a propus sa se legifereze in Constitutie o modificare prin care presedintii sa nu mai aiba activitate politica dupa 2014. Propunerea a fost criticata chiar de un deputat PSD, Florin Iordache, el motivand ca este o incalcare a unui drept, informeaza Puterea.ro.

Iohannis isi intra in rol cu un atac la Basescu. Primarul Sibiului nu a primit inca de la PNL atributiile legate de fi sa postului de prim-vicepresedinte. Proaspat uns prim-vicepresedinte al PNL, primarul Sibiului a intrat deja in paine cu un atac la adresa sefului statului. Klaus Iohannis a declarat ieri ca Traian Basescu este un "presedinte partinitor, care niciodata nu a fost obiectiv, independent si deasupra intereselor partinice". Primarul Sibiului spune ca nu a fost surprins de recenta declaratie a presedintelui Traian Basescu, care a anuntat ca nu se va retrage din politica. "A plecat vreodata din politica? A fost vreodata acel presedinte obiectiv, independent si deasupra intereselor partinice? Niciodata. Tot timpul a fost partinitor. Tot timpul a tinut partea PDL, ba chiar a tinut un fel de guvern marioneta, a jucat rolul Opozitiei cand a venit USL la putere, scrie EVZ.

Vosganian ii raspunde lui Ponta: Guvernarea USL nu este fabrica de someri. Ministrul Economiei, Varjuan Vosganian a subliniat, miercuri, in problema ordonantei de urgenta pe tema concedierilor din companiile energetice, ca actuala guvernare nu este o fabrica de someri. El a subliniat ca nu poate fi vorba despre o fabrica de someri in conditiile in care, raportat la perioada 2011-2012 a exista o suplimentare a locurilor de munca pentru 140 de mii de persoane. "Vreau sa inchei disputa conform careia guvernarea noastra este una de someri (...). Acest proiect a fost inclus in proiectul legislativ al Guvernului, discutia nu este neprevazuta (...).Ministerul Justitiei ne-a si transmis aviz favorabil pentru acest proiect (...). Aceasta orodnanta reia textul ordonantei 116 din 2006", a explicat Varujan Vosganian. El a precizat ca ordonanta luata in discutie "contine elemente noi ce tin de legislatia muncii si de drepturile salariatilor", anunta Romania Libera.