Deputatul PDL, Lucian Bode: "Cand prim-vicepresedintele partidului pleaca la adversarul politic ai o foarte mare problema". Deputatul PDL, Lucian Bode a declarat, in legatura cu plecarea lui Mihai Stanisoara din partid, ca aceasta a fost contestatarul constant al lui Emil Boc, iar din 2012 este mana dreapta a lui Vasile Blaga. In aceste conditii, afirma Bode, conducerea PDL are o mare problema, atunci cand prim-vicepresedintele partidului pleaca la un adversar politic. "Doresc sa vorbesc despre situatia dificila in care se afla actuala conducere a PDL. Daca despre Sorin Frunzaverde nu se stia exact al cui "locotenent" a fost, in cazul lui Mihai Stanisoara nu cred ca mai exista niciun dubiu. A fost contestatarul constant al lui Emil Boc, iar din 2012 este prim-vicepresedintele partidului, mana dreapta a domnului Vasile Blaga. Cand mana dreapta, cand prim-vicepresedintele partidului pleaca la adversarul politic, ai o foarte mare problema. Am un sentiment de deja-vu gandidu-ma la ce s-a intamplat in PDL inaintea caderii Guvernului Mihai Razvan Ungureanu. Si-acum suntem in fata unui examen foarte important pentru PDL, Conventia Nationala din 23 martie", a spus Bode, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

15 actuali si fosti parlamentari, dati pe mana Parchetului. ANI a facut plangere penala la Parchet impotriva a 15 actuali si fosti parlamentari, pe care ii suspecteaza de conflict de interese. Angajarea rudelor intra sub incidenta articolului 2531 din Codul Penal al Romaniei: "Fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat inraporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima. Dispozitiile alin. 1 nu se aplica in cazul emiterii, aprobarii sau adoptarii actelor normative", anunta Adevarul.

Rezervistii serviciilor secrete, Armatei si Politiei si-au facut partid, denumit ALO. Vezi ce vrea acest partid. Pe scena politica a aparut un nou partid: Alianta Lege si Ordine - ALO - infiintata de fosti ofiteri de Armata, politie si servicii secrete, la care au aderat si civili, intre care doi jurnalisti si un profesor universitar. ALO este condusa de: presedintele Gheorghe Dinu, avocat, fost sef pana in 1997 al serviciului secret Constanta din structura Ministerului de Interne, denumita generic "doi si-un sfert", fost candidat la presedintie in 2004 ca independent; de vicepresedintele-general rezervist Constantin Bartolomeu Savoiu, care este si Mare Maestru al Marii Loji Nationale Romane (MLNR 1880) si vicepresedinte al unei asociatii militare care are in titulatura organizitatia Nord-Atlantica (NATO); de generalul rezervist Constantin Degeratu, fost sef al Marelui Stat Major General al Armatei; de generalii rezervisti Nicolae Micador si Marin Burgui, de Adrian Radu si Carmen Grama, fosti ofiter SRI, de profesorul universitar dr. Michael Chircor. Jurnalistii care au aderat la acest partid sunt Laurentiu Solomon si Dan Coste, informeaza Romania Libera.

Basescu si Antonescu, la o dezbatare a Academiei despre revizuirea Constitutiei. Seful statului participa, joi, la "Dezbaterea stiintifica nationala: Revizuirea Constitutiei: necesitate, oportunitate, obiective posibile". Dezbaterea este organizata de institutul de cercetari juridice al Academiei, iar la ea va fi prezent si presedintele Senatului, Crin Antonescu. Printre vorbitori se mai afla Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane si Simina Tanasescu, prodecanul Facultatii de drept a Universitatii Bucuresti. Si-a anuntat prezenta la dezbatere si Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor. Lipseste insa de pe lista vorbitorilor, asa cum a fost ea anuntata pe site-ul institutului de cercetari juridice a Academiei Romane, profesorul universitar Ioan Stanomir, cel care a condus comisia prezidentiala de analiza a regimului constitutional din Romania, scrie EVZ.

Elena Udrea este de parere ca alegerile in PDL nu se vor organiza corect. Elena Udrea a declarat ca deja si-a prezentat motiunea in 14 organizatii din tara, iar semnalele pe care le-a primit i-au dat de inteles ca sefii de filiale sunt pro-Blaga, in timp ce restul membrilor o sustin pe ea. "La Constanta, desi presedintele a semnat motiunea pentru Blaga, organizatia jumatate e cu noi, la Galati oamenii au protestat in strada, la Vrancea conducerea interimara pusa de Blaga a desfiintat, a demis toata conducerea PDL Focsani pentru ca presedintele si-a permis sa-l critice pe Blaga cand si-a prezentat motiunea. La Valcea, presedintele il sustine pe Blaga, dar e singur", a afirmat Udrea pentru Mediafax. Elena Udrea a adaugat ca are semnale ca alegerile nu vor fi organizate corect in PDL, anunta Adevarul.