Ginerele lui Blaga, afaceri de milioane de euro din contracte cu statul. O firma detinuta de ginerele si de cuscra presedintelui PDL si-a marit cifra de afaceri, in doar doi ani, de 341 de ori. Majoritatea contractelor au fost incheiate cu statul. In 2010, pe cand era ministru de Interne, Blaga declara ca nu stia despre afacerile ginerelui sau si ca i-a spus sa nu mai participe la licitatii "cat eu am o functie publica". Ulterior, ginerele a castigat licitatii si de pe locul doi, scrie EVZ.

Politic showFoto: Colaj foto

Monica Macovei, Beppe Grillo si conservatorismul romanesc. Poaradoxul politicii romanesti este ca pune uneori laolalta extreme care in politica occidentala ar fi ireconciliabile. Motiunea "Reformistii" sustinuta de Monica Macovei poate fi descrisa si ca o platforma a celor care nu au acces direct la politica. Niciunul dintre semnatarii cu notorietate ai acestei motiuni nu sunt membri ai Parlamentului de la Bucuresti si nu fac parte din administratia locala. Monica Macovei si Cristian Preda sunt deputati europeni si nu au candidat niciodata in alegerile nationale, Teodor Baconschi si Adrian Papahagi au pierdut alegerile de anul trecut, Sever Voinescu nici macar nu a mai candidat, iar Ionut Popescu nu mai este nici el parlamentar din 2008. De asemenea nici fostul deputat de Iasi, Marius Spinu, nu mai este de anul trecut membru al Parlamentului, scrie Deutsche Welle.

Frunzaverde: "Multi dintre oamenii de valoare din PDL se vor inscrie in PNL. Dar va asigur ca nu vom primi slugi". Vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde a sustinut marti, la Resita, ca trecerea lui Mihai Stanisoara in tabara liberalilor va fi urmata de alte transferuri dinspre PDL catre PNL. "Va asigur ca vor fi mai multe asemenea actiuni de consolidare a dreptei in PNL. Multi dintre oamenii de valoare din PDL se vor inscrie in PNL. Dar va asigur ca nu vom primi slugi", a declarat Frunzaverde. Prin cei care vor fi cooptati se vor numara politicienii autentici de dreapta, Vasile Blaga nefiind unul dintre acesti, relateaza Adevarul.

Limbaj de premier: "Ce are coada vacii cu stampila primariei?". Intrebat daca prezenta sa la discursul presedintelui Traian Basescu din Parlament ar ajuta la unitatea USL, in conditiile in care Crin Antonescu a lipsit intentionat, premierul Victor Ponta a raspuns: "Dar a fost un discurs in fata USL, sau ce? Intrebarea dumneavostra ... Ce are coada vacii cu stampila primariei?" Premierul a continuat apoi explicand presei ca discursul presedintelui Traian Basescu a fost sustinut in fata Parlamentului si ca acesta nu are legatura cu deciziile politice ale USL, relateaza EVZ.

Blaga: Daca Boc era doar premier, nu si lider de partid, schimbam 2-3 guverne si PDL ramanea la 30%. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti seara, la Constanta, ca daca Emil Boc ar fi fost doar prim-ministru, nu si presedinte al partidului, atunci democrat-liberalii ar fi putut schimba mai multi premieri fara ca scorul partidului sa scada sub 30 la suta la alegeri. Vasile Blaga si-a prezentat, marti seara, la Constanta, motiunea "Romania dreapta. PDL - politica dincolo de lozinci". In cadrul discursului, el a spus ca partidul trebuie sa conduca guvernul, nu invers, asa cum se intampla in ultima perioada, relateaza Mediafax.

Crin Antonescu, intrebat despre "politica de racolare" a PNL: "Asta e calomnie". Presedintele PNL Crin Antonescu a fost intrebat marti, dupa sedinta USL, daca in cadrul reuniunii s-a discutat si despre "politica de racolare" a unor membri PDL de catre PNL, raspunzandu-i ca face o calomnie. "Ce inseamna politica de racolare? Asta este o calomnie, stimate domn", i-a raspuns Antonescu jurnalistului care i-a replicat, mentionand ca nu-i apartine sintagma, aceasta fiind vehiculata de social-democrati. "O puteti repeta, daca e din colegi pesedisti", a spus Antonescu, relateaza Adevarul.

Ministrul Eugen Nicolaescu, arogant cu jurnalistii dupa anuntul desfiintarii Caselor Judetene de Sanatate: "Nu puneti mana pe mine". Dupa ce a anuntat in tromba desfiintarea Caselor Judetene de Sanatate si a Directiilor de Sanatate Publica, ministrul Eugen Nicolaescu a refuzat sa dea mai multe detalii celor care sunt afectati de aceasta masura, si anume bolnavii din Romania. Mai mult, liberalul a tratat cu dispret si aroganta jurnalistii, potrivit B1.ro. "Aia pe care dumeavoastra ii cunoasteti, ii aduceti la mine sa-i conving ca nu au dreptate sa fie ingrijorati, va rog! Asteptati aceasta hotarare de guvern! Acum vorbim doar despre saptamana pacientilor. Va multumesc. Nu puneti mana pe mine, va rog frumos!", le-a spus ministrul jurnalistilor, scrie Romania libera.