Oprisan, votat cel mai baron dintre baronii PSD. Gruparea Radu Mazare - Nicusor Constantinescu a suferit ieri o infrangere in lupta pentru sefi a UNCJR. Baronul de Vrancea, Marian Oprisan, si-a convins colegii ca merita sa fi e seful presedintilor de CJ-uri. EVZ.ro Marian Oprisan, seful CJ Vrancea, si-a adjudecat deja presedintia Uniunii Nationale a Consiliior Judetene din Romania (UNCJR), desi alegerile vor avea oficial loc abia astazi. El l-a infrant pe Nicusor Constantinescu, suflandu-i de sub nas functia de care seful CJ Constanta era, pana mai ieri, ca si sigur. Oprisan a obtinut insa sprijinul colegilor sai din PSD si va fi propunerea cu care social-democratii vor merge astazi in alegeri. Fostul detinator al functiei, vicepremierul Liviu Dragnea, prezent la sedinta de ieri a baronilor judeteni ai PSD pentru a-si asigura succesiunea, a declarat ca decizia PSD va fi sustinuta si de liberali. Oprisan nu ar urma sa aiba, asadar, bataie de cap astazi, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Parlamentarii UDMR cer eliminarea din Constitutie a posibilitatii Guvernului de a emite ordonante de urgenta. Printre cele 27 de teme de discutie inaintate de grupul parlamentar UDMR comisiei parlamentare de revizuire a Constitutiei, se numara eliminarea caracterului national al statului roman, reglementarea unei limbi regionale, autonomia administratiei publice locale. "Propunerile UDMR se axeaza, in principal, pe recunoasterea minoritatilor nationale istorice ca factori constitutivi ai statului" , a declarat deputatul UDMR Mate Andras Levente, vicepresedinte al Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constitutiei Romaniei. Alaturi de o lege care sa stabileasca utilizarea unei limbi regionale, in zonele unde o minoritate nationala are o pondere semnificativa, maghiarii proiecteaza descentralizarea serviciilor publice si desfintarea institutiei prefectului, anuntaAdevarul.

15 actuali si fosti parlamentari cercetati penal pentru conflict de interese. Vezi lista completa a parlamentarilor invinuiti. Daniel Morar, procuror general interimar, a infirmat neinceperea urmaririi penale pentru 15 fosti si actuali parlamentari pentru conflict de interese, confirma surse judiciare pentru Romania Libera. Acest lucru inseamna ca cei 15 vor fi cercetati penal. Intre cei care au fost anuntati ca sunt invinuiti pentru conflict de interese este si Mate Andras- Levente, deputat UDMR, care a confirmat informatia pentru presa clujeana. Parlamentarii si fostii parlamentari sunt acuzati ca si-au angajat rudele la cabinetele de parlamentari, desi legea interzice. Unora dintre cei 15 li s-a adus la cunostinta ca sunt urmariti penal, altora deocamdata nu, motiv pentru care Parchetul nu va confirma oficial informatia decat pentru cei care au fost instiintati; asa prevede procedura penala, informeazaRomania Libera.

Elena Udrea: "Si daca ar fi sa raman ultima, nu plec din partid. Raman si ma apuc sa reconstruiesc PDL-ul". Elena Udrea a ajuns aseara la Timisoara, aceasta fiind a treia vizita in decurs de o zi la filialele judetene ale PDL, pentru prezentarea motiunii "Noul PDL". Intampinata cu zeci de trandafiri rosii si portocalii, cu aplauze si imn, Udrea le-a spus celor 130 de membri prezenti ca ea crede in succesul ei politic, dar ca acesta e legat direct de succesul PDL. "Nu vreau sa ma voteze nimeni pentru ca am sprijinit un primar sau pentru ca am ajutat un coleg. Sau pentru ca am adus fonduri in judetul dumneavoastra. Vreau sa ma votati deoarece chiar credeti ca viitorul PDL e legat de aceasta motiune si de o echipa pe care o putem face impreuna. Eu, si daca nu voi fi ministru, am sa ajut la fel de mult primarii si judetul Timis", a declarat Elena Udrea, scrieEVZ.

Catalin Ivan: "Decizia Parlamentului European de a respinge bugetul Uniunii este una corecta". Europarlamentarul PSD Catalin Ivan este de acord cu decizia Parlamentului European (PE) de a modifica proiectul de buget al Uniunii Europene, care, va fi valabil pentru urmatorii sapte ani. "Aceasta decizie era de asteptat. Nu a fost o surpriza pentru nimeni. Sefii de stat si de guvern trebuie sa hotarasca daca renunta la obiectivele Europa 2020, daca renuntam la toate proiectele ambitioase pe care le-am gandit de-a lungul ultimilor ani sau se schimba decizia. Din punctul de vedere al Parlamentului European, iesirea din criza inseamna mai multa Europa, nu mai multa austeritate", a declarat miercuri, Catalin Ivan. Cele 27 de state UE au adoptat, in 8 februarie, la Consiliul European, actualul buget , dar Parlamentul European si-a exprimat hotararea, cu majoritate de voturi, de a nu accepta propunerea daca nu sunt rezolvate cateva aspecte, anuntaAdevarul.