​De Ziua maghiarilor de pretutindeni, UDMR nu discuta despre autonomie. Toate evenimentele organizate de UDMR cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni nu trebuie confundate cu adunarea de saptamana trecuta, sustinuta de Consiliul National Secuiesc la Targu Mures, la care mesajul a fost pro-autonomie, sustin reprezentantii Uniunii maghiare. La cinci zile dupa adunarea secuilor de la Targu Mures, sustinuta de formatiuni cu tenta radical spre extremista, conducerea UDMR anunta ca evenimentele programate pentru ziua de 15 martie in mai multe localitati din Transilvania vor fi simple comemorari, delimitandu-se la nivel declarativ de revendicarile autonomiste. "Consiliul National Secuiesc a furat startul si a organizat acea intrunire de la Targu Mures. UDMR, insa, merge pe o alta linie, nu va fi nicio dezbatere ci doar comemorarea unui eveniment pasoptist", apreciaza fostul consilier prezidential Eckstein-Kovacs Peter, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ponta sugereaza ca Ungureanu propune legi in Parlament in favoarea rechinilor imobiliari. Subiectul fierbinte al retrocedarii imobilelor preluate in mod abuziv de comunisti a fost principala tema a sedintei de ieri a Guvernului. Premierul Victor Ponta a lansat un atac dur la adresa persoanelor care cumpara drepturi litigioase de la fostii proprietari, numindu-i "samasari". "Noi avem o obligatie, pe care o intelegem, de a restitui catre proprietari si urmasi ceea ce le-a luat statul comunist in urma cu 70 ani, dar nu avem o obligatie fata de cei care fac o afacere din acest lucru. Eu ii numesc "samsari", pentru ca asa sunt cunoscuti cei care gasesc mostenitori, produc, gasesc tot felul de documente", le-a transmis premierul ministrilor. El a aratat ca un numar de 26.000 proprietari sau urmasi ai acestora au primit pana in prezent circa 6,5 miliarde lei, in timp ce o mie de cesionari de drepturi litigioase au primit 8 miliarde lei, anuntaAdevarul.

Johannis despre Tinutul Secuiesc: Nu cred ca situatia poate fi dezamorsata de azi pe maine. Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Johannis, sustine ca situatia referitoare la Tinutul Secuiesc nu "poate fi dezamorsata de azi pe maine", fiind nevoie de "o atitudine impaciuitoare", transmite corespondentul Mediafax. El a afirmat ca problema este extrem de veche si vine din "tratarea necorespunzatoare a chestiunii nationale". Klaus Johannis a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre mitingurile organizate pentru autonomia Tinutului Secuiesc. "Nu cred ca este un lucru bun si nici nu cred ca situatia poate fi dezamorsata de azi pe maine discutand frumos cu oamenii, dar, cu certitudine, daca ne straduim si noi si partea maghiara sa ne asezam in liniste, sa discutam, sa vedem unde am gresit in ultimii doua sute de ani si ce ar trebui sa facem mai bine in urmatoarele perioade, vom gasi solutii", a raspuns Johannis, informeazaRomania Libera.

Oprisan, cunoscut mai nou ca "Francisc II" si Dragnea se bat sa stea langa Ponta. Inainte de inceputul sedintei, ordinea stabilita la masa potrivit cartoanelor era urmatoarea: vicepremierul Gabriel Oprea, presedintele PSD, Victor Ponta, secretarul general PSD, Liviu Dragnea si presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan. Deranjat ca nu sta langa seful sau de partid, Marian Oprisan a schimbat cartonul cu numele sau cu cel al lui Liviu Dragnea. La randul sau, atunci cand a sosit in sala de sedinte, Liviu Dragnea s-a aratat deranjat de faptul ca nu sta langa premier, asa ca Marian Oprisan a schimbat din nou cartoanele in asa fel incat toata lumea sa fie fericita. Astfel ca, ordinea finala a fost Gabriel Oprea, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Marian Oprisan. In plus, pe cartonul cu numele lui Marian Oprisan era scris "Presedinte" de la inceputul sedintei, desi aceasta nu fusese inca ales in functie, scrieEVZ.

Monica Macovei: "Echipa lui Vasile Blaga face curte PNL-ului". Candidata la sefia PDL, Monica Macovei a afirmat in cadrul prezentarii motiunii de la Bistrita ca Vasile Blaga face curte PNL-ului si ca mai multi presedinti interimari de organizatii, pusi in functie tot de el, schimba listele cu cei care trebuie sa voteze in 23 martie. Printre judetele unde Monica Macovei sustine ca a identificat astfel de probleme se numara Teleorman si Vrancea. "Echipa lui Vasile Blaga face curte PNL-ului. Asta spune electoratului ca vrem la putere cu orice pret si nu cred ca asta vrea electoratul.(...) Au tot aparut zvonuri despre ruperea partidului. Hai sa ne uitam la fapte: a plecat cineva din gruparea "reformistii"? Pleaca cineva din gruparea lui Blaga? A plecat liderul de grup! Nu stiu cine distruge partidul,- a precizat in cadrul prezentarii de la Bistrita, Monica Macovei, anuntaAdevarul.