​Viitor incert pentru politicianul Adrian Nastase. Daca membrii PSD s-au declarat bucurosi de eliberarea lui Adrian Nastase, ramane de vazut cum se va implica acesta in viata de partid. Potrivit legii partidelor politice, acesta nu poate fi membru al unei formatiuni politice daca nu are drept de vot, or instanta i-a interzis acest drept pana in 2016. "Domnul Nastase are locul sau in PSD si functia pe care dansul a ocupat-o, de presedinte al Consiliului National, va ramane vacanta pana cand se va putea intoarce", a declarat presedintele PSD, Victor Ponta. Intrebat cum va intampina electoratul PSD o eventuala intoarcere in politica a fostului premier, sociologul Mircea Kivu a declarat pentru "Evenimentul zilei": "Sa nu uitam ca Adrian Nastase mai are un proces pe rol, este condamnat cu suspendare de prima instanta intr-un alt dosar si decizia finala ar putea aparea in primavara asta. Daca Nastase se va alege cu inca o condamnare, probabil ca drumul sau in politica va fi terminat. Daca va fi achitat, atunci va deveni un fel de martir al DNA-ului", scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Frunzaverde: "Dreapta autentica este PPE, iar PNL se reclama un partid de dreapt". Vicepresedintele Partidului National Liberal Sorin Frunzaverde a declarat marti ca inscrierea PNL in Partidul Popular European nu poate avea loc decat dupa o discutie ampla in interiorul formatiunii. "Eu pledez pentru constructia aceasta care in mare parte deja reuseste - a unui mare partid de dreapta. In acest moment, dreapta autentica europeana este PPE, iar PNL se reclama, asa cum scrie clar si in statut, un partid de dreapta, cel mai puternic partid de dreapta din Romania", a spus Frunzaverde, la sediul PNL. El a punctat ca inscrierea PNL in PPE "nu poate sa aiba loc decat dupa o discutie ampla in interiorul partidului". De asemenea, vicepresedintele PNL a estimat ca din PDL "multi oameni de valoare" se vor alatura in continuare PNL pentru consolidarea partidului, anuntaAdevarul.

Becali vrea o amnistie pentru a-i permite lui Nastase sa revina in politica. Deputatul independent George Becali a declarat, marti, referitor la eliberarea lui Adrian Nastase, ca sentimenul cel mai urat pe care il traieste un om este cand se afla intre gratii, iar cel mai placut este sentimentul libertatii, potrivit Mediafax. "Eu va pot spune sentimentul pe care il traieste un om cand este acolo intre gratii este cel mai urat sentiment, pentru ca e vorba de libertate, pentru ca esti acolo inchis intr-o incapere la care tu cheia de interior nu o ai", a spus Becali, intrebat sa comenteze eliberarea lui Adrian Nastase din inchisoare. El a spus ca cel mai placut sentiment este cel al libertatii pe care omul vrea sa-l traiasca din plin. Intrebat in legatura cu parcursul politic a lui Adrian Nastase, Becali a spus ca fostului premier i s-a luat, printr-o hotarare, dreptul de a alege si a fi ales, posibil pentru 4-8 ani si numai dupa adoptarea unei legi de amnistiere acesta poate sa recapete aceste drepturi in urmatorii 3 ani, informeazaRomania Libera.

Udrea, sustinuta la Congres de cele mai puternice filiale PDL. Elena Udrea pleaca cu prima sansa in cursa pentru sefia PDL, dupa ce cele mai numeroase delegatii ale partidului si-au anuntat sustinerea pentru ea Pe masura ce alegerile pentru sefia PDL se apropie, organizatiile locale ale partidului isi anunta sustinerea pentru candidatii inscrisi in cursa. Potrivit unei analize Evz, cele mai puternice filiale - si, in consecinta, cu cei mai numerosi delegati - s-au pozitionat de partea Elenei Udrea. Astfel, organizatia PDL Prahova, condusa de fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, se afla de partea fostului ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului. La nivel national, Prahova are cel mai mare numar de delegati: 208, scrieEVZ.

Parlamentarii incompatibili, mai usor de demis. Comisiile juridice ale Camerei Deputatilor si Senatului si Comisia parlamentara permanenta de statut au adoptat marti raport cu modificari la legea privind Statutul deputatilor si senatorilor conform deciziei de neconstitutionalitate a Curtii Constitutionale a Romaniei din 27 februarie. Raportul, care urmeaza sa fie inaintat spre dezbatere si adoptare miercuri in plenul reunit al Parlamentului, a fost adoptat cu unanimitate de voturi. Parlamentarii din cele trei comisii au adoptat modificarea termenului in care care deputatul sau senatorul poate contesta la instanta de contencios-administrativ raportul de evaluare al Agentiei Nationale de Integritate de la 45 de zile la 15 zile, prevedere mentionata de decizia CCR. Totodata, comisiile reunite au aprobat cu unanimitate de voturi si articolului referitor la ''conflictul de interese'', conform cu decizia CCR. Modificarea aprobata in sedinta comisiilor stabileste ca termenul de suspendare a unui deputat sau senator constatat a se afla in conflict de interese sa fie de 30 de zile si nu de sase luni cat prevedea legea atacata la CCR, anuntaAdevarul.