Johannis: Dupa 2016 este greu de imaginat un USL. Uniunea nu este facuta "pentru vesnicie". Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Johannis, a declarat, joi, ca "dupa 2016 este greu de imaginat un USL", informeaza Mediafax. El a apreciat ca Uniunea nu este facuta "pentru vesnicie" si ca PNL va avea "un rezultat foarte bun" la alegerile din 2016, cand "ar fi frumos" sa obtina 35 la suta dintre voturi. Klaus Johannis a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, daca ar colabora cu Adrian Nastase in USL, atunci cand va expira perioada pentru care fostul premier are interdictie de a participa la viata politica. "Este putin probabil sa avem acest scenariu. Discutia s-ar produce, eventual, dupa 2016, cand, dupa parerea mea, este greu de imaginat un USL", a raspuns Iohannis. Intrebat ce crede ca se va intampla dupa 2016, Iohannis a spus ca "nici nu a declarat cineva din USL ca USL-ul este facut pentru vesnicie", scrieRomania Libera.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Vasile Blaga, probleme majore in filialele PDL pe care se baza in cursa pentru sefia partidului. Cu doar doua zile inainte de alegeri, Vasile Blaga are probleme chiar in organizatiile PDL pe care se baza la Conventia partidului de sambata. Astfel, inclusiv in filialele unde presedintii si-au anuntat suportul pentru Vasile Blaga, o parte semnificativa dintre delegati o vor sustine pe Elena Udrea. Cel putin zece dintre organizatiile PDL unde Blaga este sustinut la nivel declarativ de liderii de filiale ii vor provoca surprize la Conventia de sambata. Astfel, in filiala PDL Suceava, mai multi primari de orase si comune o vor sustine pe Elena Udrea pe 23 martie. Primarul din Radauti, Aurel Olarean si primarul comunei Horodniceni, Neculai Florea, sunt doar doi dintre alesii locali care au anuntat ca il sustin pe fostul ministru in functia de presedinte al PDL. Si in Alba, unde Mircea Hava, presedintele organizatiei a anuntat ca merge pe mana lui Blaga, delegatii snt impartiti. De pilda, deputatul Clement Negrut a anuntat ca o sustine pe Elena Udrea si a declarat, pentruEVZca numerosi primari si consilieri judeteni si locali merg pe mana deputatului PDL.

Kelemen: Vom avea dialog cu institutiile europene despre regionalizare si modificarea Constitutiei. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, presei, la Targu Mures, unde a participat la sedinta de alegeri a noului presedinte al filialei judetene a Uniunii, ca formatiunea va avea un dialog cu toate institutiile europene privind regionalizarea si modificarea Constitutiei, Potrivit Mediafax. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca apreciaza "gestul de deschidere" facut de premierul Victor Ponta, care a anuntat ca va cere opinia Comisiei de la Venetia privind revizuirea Constitutiei si ca acest dialog este binevenit. "Parerile Comisiei de la Venetia si punctele de vedere formulate de Comisie sunt importante, dar sunt facultative pentru fiecare tara, nu sunt obligatorii. Dar eu consider ca este un gest de deschidere, un gest pentru dialog cu Comisia de la Venetia si, pana la urma, de fiecare data cand Romania a avut un dialog cu Comisia de la Venetia, rezultatul a fost unul bun pentru societatea romaneasca. Nu vad nicio problema in aceasta deschidere, chiar consider ca acest dialog e binevenit in ceea ce priveste amendarea Constitutiei", a afirmat Kelemen Hunor, informeazaRomania Libera.

Deputatul Grigore Craciunescu, urmarit penal pentru conflict de interese. Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus inceperea urmaririi penale fata de deputatul Grigore Craciunescu pentru conflict de interese, a anuntat joi Ministerul Public, intr-un comunicat de presa. Din rezolutia de incepere a urmaririi penale procurorii au retinut ca, in calitate de primar al orasului Pascani, functie detinuta in perioada 2008-2012, Grigore Craciunescu "a indeplinit acte si a participat la luarea de decizii prin care s-a realizat in mod direct un folos material pentru fiul sau". "Astfel, invinuitul a perfectat, cu incalcarea dispozitiilor legale, mai multe contracte cu societati comerciale in care figureaza ca actionar principal si/sau administrator fiul sau", a precizat sursa citata, scrieGandul.info.

Interviu cu Monica Macovei: "Candidez pentru a castiga". Europarlamentarul Monica Macovei, prezenta in emisiunea Dezbaterile Romaniei Libere, vorbeste despre obiectivele candidaturii la presedintia PDL, la situatia din justitie si la relatia Romaniei cu Bruxelles-ul. Europarlamentarul spune ca isi propune sa candideze la presedintia PDL cu scopul de a reforma acest partid si ca partidul are nevoie de reforme dupa pierderile pe care le-a avut la ultimele alegeri. Macovei apreciaza ca este hotarata sa-si asume reformarea partidului. Referitor la greselile partidului, facute in perioada in care a fost la putere, Macovei considera ca PDL nu a avut o politica eficienta de selectie a resurselor umane in partid si ca, in foarte multe cazuri, au fost numiti in functii, atat in administratia centrala cat si in cea locala, oameni care nu aveau cele mai potrivite competente pentru pozitia ocupata. Europarlamentarul considera ca aceasta este problema esentiala a PDL, dar si a altor partide, anuntaRomania Libera.