Bogatasii pe care i-am ales sa ne conduca. Lista celor mai instariti bugetari din Romania. Cum au facut avere Blaga, Sebastian Ghita sau Robert Negoita. Oameni de afaceri sau simpli oportunisti, cea mai buna parte dintre alesii nostri de astazi sau de ieri nu se pot plange de saracie. Unii, ceva mai modesti, cu "doar" cateva apartamente, altii, cu averi mostenite. Unii au datorii de milioane, altii au sute de mii de euro in bijuterii. De la primari si pana la senatori si deputati, adevarul.ro va prezinta "catalogul" de bogatie a celor pe care i-am ales, oras cu oras. Cine a zis ca a avea salariu de bugetar este o pierdere de timp inseamna ca a avut o slujba obisnuita, cu un salariu obisnuit. Nu este insa si cazul unora din urmatorii salariati ai statului, numiti "bugetari de lux", care, din diverse posturi, o duc binemersi. Desigur, unii aveau o situatie materiala excelenta inainte de a deveni bugetari, dar, atunci, oare de ce "s-au transferat" la stat daca nu pentru privilegiile ce vin odata cu functia?!, scrie Adevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Sondaj CSCI: 93% dintre romani vor pace intre Traian Basescu si Victor Ponta. 93% dintre romani vor ca intre Traian Basescu si Victor Ponta sa fie pace, potrivit unui sondaj CSCI realizat la comanda Romania TV. Intrebati daca dupa castigarea alegerilor din 2012 cred ca Victor Ponta trebuia sa continue scandalul cu Traian Basescu sau trebuia sa se concentreze pe economie si imbunatatirea relatiilor externe ale tarii, 80% din cei care au raspuns cred ca premierul Ponta ar trebui sa se concentreze pe economie si pe relatiile externe. Potrivit sondajului CSCI, 56% din romanii spun ca relatia premierului Ponta cu presedintele Basescu, in acest moment, este una incordata / tensionata, 34% cred ca este o relatie neutra, in timp ce 8% cred ca premierul si seful statului au o relatie apropiata. Tot potrivit sondajului CSCI, in relatia institutionala cu Traian Basescu, 65% din respondenti cred ca Victor Ponta ar trebui sa colaboreze mai mult cu presedintele, 21% sunt de parere ca Ponta ar trebui sa pastreze actuala atitudine, in timp ce 10% cred ca ar trebui sa fie mai agresiv, scrie Romania libera.

In direct de la comisia constitutionala. In Parlamentul de la Bucuresti ziaristii au dus in ultimii 20 de ani lupte grele pentru a dobandi accesul la lucrarile comisiilor de specialitate, iar astazi acestea sunt transmise in direct prin internet. Presedintele Comisiei juridice din Senat, Tudor Chiuariu, a pledat impotriva accesului presei si a ONG-urilor la lucrarile Comisiei constitutionale. "Exista - a argumentat el - o anumita tentatie de a face circ, in loc sa facem ce trebuie sa facem, si anume o noua Constitutie". Toti cei interesati de procesul revizuirii Constitutiei vor fi frustrati. Ei ar dori, pe buna dreptate, sa aiba mereu sub ochi dezbaterile constitutionale si sa nu piarda nici cel mai mic detaliu. De fapt, ziaristii si-ar dori, intr-o si mai mare masura, sa participe la toate sedintele Guvernului sau la intrunirile de la Bruxelles ale Consiliului European, scrie Deutsche Welle.

Top 10 despartiri ale lui Traian Basescu. Seful statului i-a atacat de multe ori pe politicienii cu care a fost aliat. Nici pentru fostii colaboratori, de care s-a despartit sau care l-au parasit, nu a avut cuvinte mai blande. Presedintele Traian Basescu l-a ironizat, recent, pe unul dintre fostii sai colegi din PD, Sorin Frunzaverde. "E important la Sorin Frunzaverde sa stii ora la care a facut declaratia. Declaratia e o prostie", a comentat Traian Basescu la B1 TV, dupa ce Frunzaverde afirmase ca Romania nu are bani pentru salarii si pensii. Nu este prima data cand presedintele Traian Basescu isi taxeaza dur un fost colaborator. In 2000, Traian Basescu a prefatat sfarsitul carierei politice a lui Petre Roman prin celebrele cuvinte: "Petre, esti cel mai bun!". Dupa cateva luni de zile, il debarca din fruntea PDL, scrie Adevarul.

Dan Diaconescu se "reorienteaza" spre Radio Erevan: "Daca as vinde toate proprietatile mele, as ramane cu vreo 200-300 de milioane de euro". Judecatoria Sectorului 1 a incuviintat cererea bancii Volksbank de executare silita pe numele lui Dan Diaconescu, acesta neavand drept de atac. Cu toate acestea, avocatul patronului OTV, Daniel Fenechiu, sustine ca este vorba despre o neintelegere, banca uitand sa-si retraga una dintre plangerile formulate pe numele lui Diaconescu. "A fost o neintelegere in interpretarea unor clauze contractuale pe numele lui Dan Diaconescu. Nu a existat o comunicare destul de buna si nu am stiu de acea cerere, ei au uitat sa o retraga. Nu exista nicio executare silita, cererea a ramas fara obiect", a declarat Fenechiu. Diaconescu sustine ca el este "unul dintre clientii favoriti ai bancii", iar informatia privind executarea sa silita este "ca la Radio Erevan". "Cum sa fiu executat silit cand eu am primit comunicat de la Volksbank pentru buna purtare, eu sunt unul dintre clientii lor favoriti. Creditul acesta a fost achitat de mult timp, nu stiu ce sa zic. Numai roata de la masina depaseste rata la banca, credeti ca nu as avea cum s-o platesc? Eu sunt unul dintre cei mai cinstiti cetateni din Romania, sunt asa de corect incat nu am nicio rata neplatita", a declarat Dan Diaconescu, pentru Gandul.

Varujan Vosganian: PSD si PNL ar trebui sa mearga impreuna la europarlamentare. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian a spus, intr-un interviu la Adevarul Live, ca intelegerea dintre PNL si USL trebuie respectata pe o perioada de 4 ani, dar ca ea poate fi concretizata si mai departe de 2016. "N-a fost iubire la prima vedere, a fost iubire pe parcurs, care este supusa unor provocari", a spus Varujan Vosganian despre alianta USL. Vosganian a precizat ca cea mai mare provocare pentru USL sunt alegerile europene din 2014. Ministrul Economiei crede ca aceste alegeri trebuie facute impreuna de PSD si de PNL, chiar daca afilierea diferita fata de partidele europene reprezinta o problema. El mai spune ca trebuie luata in considereare reactia liberalilor si a socialistilor europeni, dar ca nu crede ca ar fi o problema ca PNL si PSD sa sustina impreuna candidatii pentru europarlamentare, pentru ca, odata alesi, ei pot sa apartina unor grupuri diferite in Parlamentul European, scrie Adevarul.

Fenechiu catre Basescu: "Nu stiu care din noi are mai multe dosare penale si probleme tinute sub capac". Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, joi, ca nu este persona non grata, asa cum sustine presedintele Traian Basescu, caruia i-a transmis ca nu stie care din cei doi are mai multe dosare penale si "probleme tinute sub capac". "Eu consider ca atat timp cat ambasadele din Europa vin la ministrul Transporturilor pentru consultari si discutii pe diverse teme, atat timp cat particip la intalniri cu ministri din tarile membre si pe teme complicate, nu sunt chiar asa persona non grata, cum incearca domnul Traian Basescu sa acrediteze", a spus Fenechiu. "Eu as vrea sa ii amintesc (lui Traian Basescu - n.r.) ca multi ani dumnealui nu a putut calca prin aceste tari. Si as vrea sa ii mai spun un lucru si-i transmit inca o data: nu stiu dintre noi doi care este cel care are mai multe dosare penale si problema tinute sub capac", a adaugat Fenechiu, potrivit Gandul.

Dragnea ii raspunde lui Basescu: Doamne, iarta-ma! Cum sa puna USL presiune pe Justitie? Vicepremierul Liviu Dragnea a fost intrebat de jurnalisti, joi, cum comenteaza declaratia presedintelui Traian Basescu despre presiunea incredibila pe care USL o pune pe institutii, respectiv pe Justitie si Servicii, el raspunzand: "Doamne, iarta-ma! Cum sa puna USL presiune pe Justitie?". "Asta nu am auzit-o, dar nu e adevarat. Doamne iarta-ma! Cum sa punem noi presiune pe Justitie? Nu, USL nu face asa ceva", a raspuns Dragnea, potrivit Mediafax.