Scandal in USL Dambovita. Tutuianu ameninta cu dizolvarea Consiliului Judetean si organizarea de anticipate. La sedinta ordinara de Consiliu Judetean din luna aprilie consilierii PNL, precum si cei ai PDL si PPDD, au absentat fara a da vreo explicatie publica. Totodata Tutuianu este nemultumit de faptul ca organizatia judeteana a PNL sustine pentru functii publice membri marcanti ai PDL Dambovita. ''Primul lucru pe care il voi face, daca voi primi amenda de la Directia Generala a Finantelor Publice ca nu am depus contul de incheiere al exercitiului bugetar, voi imputa suma, de vreo 500 de milioane de lei vechi, consilierilor judeteni care absenteaza nemotivat. Alt lucru pe care il voi face este sa discut cu fiecare grup politic in parte. Daca nu ne vom putea intelege mergem la alegeri anticipate. Sunt dispus sa le provoc chiar eu, prin modul in care se vor comporta consilierii judeteni ai PSD'', a declarat Adrian Tutuianu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

MRU: "Caderea Guvernului Ungureanu nu a fost opera PDL. Am discutat cu parlamentarii o noapte intreaga, era ca in Obor". Mihai Razvan Ungureanu, presedintele partidului Forta Civica, a raspuns, in aceasta dupa-amiaza, la intrebarile jurnalistilor Ioana Lupea si Dan Marinescu. Fostul premier a dezvaluit in premira detalii din culise despre cum au decurs negocierile cu parlamentarii inainte de caderea Guvernului Ungureanu si a spus ca Emil Boc a plans fiind foarte afectat de rezultatul votului. Ungureanu crede ca ar fi tragic ca Antonescu sa ajunga la presedintie. Din perspectiva primului ministru, laudele lui Traian Basescu sunt magulitoare. In 78 de zile se pot face multe lucruri si, totodata, foarte putine. E vorba despre reforma statului si echilibrul macroeconomic.Pe seama reformei statului am construit mijloacele pentru ANAF, RAAPPS si ANRP. Cand primul Guvern USL a preluat conducerea tarii totul era la cheie. Integral peAdevarul.

Liviu Dragnea, avertisment pentru Antonescu: Ar fi bine sa nu-si ostilizeze PSD-ul. Liviu Dragnea i-a transmis un avertisment lui Crin Antonescu, si anume ca ar trebui "sa nu-si ostilizeze PSD". Mai mult, el nu a trecut cu vederea nici faptul ca liberalii s-au razgandit si nu mai vor suprataxarea salariilor mari de la stat, potrivit Rtv.net. "Ar fi bine sa nu-si ostilizeze PSD-ul care, in ecuatia alegerilor prezidentiale, joaca un rol important", a spus vicepremierul la Romania TV. Suprataxarea salariilor mari de la stat ar fi o masura buna, mai spune Liviu Dragnea. Vicepremierul spera ca aceasta se va putea aplica, in ciuda faptului ca PNL s-a razgindit si nu o mai sustine. "Acesta a fost un impozit negociat si convenit in USL. Daca nu vor liberalii, normal ca nu trece, dar noi il sustinem in continuare. Cei care au venituri mai mari trebuie sa fie solidari pentru o perioada de 1-2 ani cu cei cu salarii mai mici", a precizat Dragnea, informeazaRomania Libera.

Pascu: Geoana a mers in SUA sa obtina sprijin pentru a fi secretar general NATO. Eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pascu spune ca Mircea Geoana este "categoric" un candidat viabil la functia de secretar general al NATO, deoarece a fost ministru de Externe, iar turneul intreprins recent in SUA a vizat obtinerea sprijinului in acest sens. "Domnul Geoana este categoric un candidat, a fost ministru de Externe al Romaniei. El a facut si un turneu in SUA sa isi obtina sprijin de acolo", a declarat Ioan Mircea Pascu, citat de mediafax.ro. El a aratat ca functia de secretar general al NATO este de obicei atribuit unui ministru de Externe sau al Apararii, fost sau actual, care s-a remarcat pozitiv in privinta contributiei aduse Aliantei, iar Geoana se inscrie, deoarece are si un profil european, nu doar in planul NATO, scrieEVZ.

Mazare: "Mi s-au cerut 60.000 euro spaga pentru un aviz de la Ministerul Culturii. Unul, Angelescu sau Anghelescu". Primarul Radu Mazare a oferit detalii despre piedicile intalnite in obtinerea avizelor de la Ministerul Culturii pentru Planul Urbanistic Zonal al statiunii Mamaia. Edilul-sef se plansese zilele trecute ca i s-a cerut spaga prin intermediari pentru aceste avize. Dupa discutia cu Victor Ponta, el a dezvaluit suma si numele celui care i-a cerut-o: 60.000 euro pretinsi indirect de un oficial Angelescu. Primaria Constanta a inaintat Ministerului Culturii Planul Urbanistic Zonal al statiunii Mamaia, dar acesta a respins documentatia considerand-o "inadecvata si neprofesionista". Municipalitatea avea nevoie de avizul Culturii pentru a demara proiectele de modernizare a statiunii, prin constructia de pasarele, parcari etajate, de supratraversari si de edificii. Radu Mazare a luat foc si s-a dus direct la premierul Victor Ponta pentru a reclama functionarii zelosi. Ce l-a deranjat si mai tare a fost ca i s-a cerut spaga pentru aceste avize. "Lasati-ma sa vorbesc cu premierul, apoi va spun ce si cum. Asa i-am promis", a afirmat Mazare la intoarcerea din vacanta petrecuta in Madagascar, anuntaAdevarul.