La PDL bat la usa portareii. Judecatoria sectorului 1 a aprobat, ieri, solicitarea RA-APPS privind recuperarea unor bunuri de la PDL. Judecatorii au dat unda verde executarii silite, urmare a faptului ca democrat-liberalii nu au mai platit chiria unui sediu aflat in sectorul 1, pe strada Alexandru Constantinescu. Majoritatea imobilelor folosite de PDL se afla in sectorul 1. Fostul presedinte al PDL sector 1, Vasile Gherasim, a dat asigurari ca respectivul imobil nu tinea de aceasta organizatie. "PDL sector 1 nu a avut contracte cu RA-APPS, ci cu AFI", a declarat Gherasim pentru EVZ, precizand ca democrat-liberalii din acest sector nu au avut datorii. Potrivit unor surse democrat-liberale, PDL ar avea astfel de probleme nu doar in Bucuresti, ci in toata tara. Recent, deputatul Valerian Vreme a demisiont din functia de presedinte interimar al PDL Bacau, reclamand faptul ca filiala are datorii. Sediul PDL Bacau a ramas in bezna deoarece nu fusese platita factura emisa de furnizorul de energie electrica, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Politicienii imprumuta: din cinci lei iti dau o suta. Agentia Nationala de Integritate pare sa fi scapat din vedere un fenomen tot mai frecvent: imprumuturile pe care politicienii sustin, in declaratiile de avere, ca le-ar fi acordat, dar care nu se justifica prin prisma veniturilor oficiale. La inceputul anului 2001, la cateva saptamani dupa ce a fost numit ministru al Industriilor, Dan Ioan Popescu si-a vandut firma, cu un milion de dolari, patronilor de la compania Luxten. Au urmat contracte fructuoase intre parti: Luxten a devenit unul dintre primii "baieti destepti" din energie. Acum, dupa mai bine de zece ani, Dan Ioan Popescu lupta in justitie sa nu-i fie confiscat un milion de dolari pe care nu si-l poate justifica in averea sa. Pare-se ca e acel milion, anuntaAdevarul.

Secretarul Comisiei de la Venetia: Coborarea cvorumului pentru referendumul de modificare a Constitutiei ar fi inteleapta. Secretarul Comisiei de la Venetia, Thomas Markert, a declarat, miercuri, ca ar fi "intelept" sa fie redus cvorumul pentru validarea referendumului de modificare a Constitutiei avand in vedere ca o participare la urne de 50% plus unu dintre votanti ar fi dificil de atins. "Ar fi intelept sa se modifice cvorumul de participare la referendum, deoarece cvorumul de 50% plus unu este foarte ridicat, va fi foarte dificil de atins. Cred ca noi suntem in favoarea coborarii cvorumului daca in Parlament este o garantie suficienta pentru o majoritate calificata", a declarat Markert. De asemenea, intrebat daca ar trebui modificate pragurile de cvorum si pentru celelalte tipuri de referendum, inclusiv cel pentru demiterea presedintelui, secretarul Comisiei de la Venetia a aratat ca opinia organismului sau este favorabila in general eliminarii cvorumului pentru aceste scrutinuri, informeazaGandul.

Boc: PDL are nevoie de Cristian Preda, este o valoare. Fostul lider democrat-liberal Emil Boc spune ca PDL are nevoie de Cristian Preda, care este o "valoare", scrie Mediafax. Boc apreciaza, de asemenea, ca in PDL este necesara solidaritatea, iar partidul trebuie sustinut, fiind vorba despre o perioada in care "puterea se afla inca pe val si ataca opozitia", Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza afirmatiile lui Cristian Preda, care a spus ca s-ar putea autosuspenda din PDL, fostul presedinte democrat-liberal Emil Boc a raspuns ca toti membrii formatiunii trebuie sa puna umarul "la sustinerea partidului in aceste momente grele, de opozitie". Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, marti, la RFI ca ia in considerare autosuspendarea din PDL, el spunand ca este "stupefiat" si "foarte nemultumit" de situatia din partid, scrieRomania Libera.

Senatoarea PC Cristiana Anghel, fosta invatatoare grevista, in atentia ANI pentru deconturile cu cabinetul parlamentar. Agentia Nationala de Integritate (ANI) a demarat o ancheta in cazul senatoarei PC Cristiana Anghel, fosta invatatoare grevista, pentru conflict de interese. Ea este anchetata pentru decontarea banilro primiti de la Parlament. Surse din cadrul ANI au declarat ca "senatorului PC i s-a deschis o lucrare" deorece exista suspiciuni cu privire la folosirea unor bani in folosul unei rude. "In acest moment lucrarea este intr-un stadiu incipient. Senatorul a fost informat si urmeaza sa se prezinte pentru a da clarificari", au declarat surse din cadrul ANI. Inspectorii Ani vor verifica banii primiti de Cristian Anghel de la Parlament. Ea a decontat de la Parlament cheltuielile pentru acest cabinet teritorial, desi nu are un astfel de cabinet. Conform site-ului Senatului, Cristiana Anghel a decontat in luna ianuarie, pentru cheltuieli de intretinere a unui cabinet parlamentar, suma de 4.400 lei, anuntaEVZ.