Dan Diaconescu: Anticipez tandemul Ponta -presedinte, Basescu -premier. Fondatorul PP-DD, Dan Diaconescu, spune ca, in opinia sa, presedintele PSD, Victor Ponta, va fi ales in functia de presedinte al Romaniei, la alegerile din 2014, si ca Traian Basescu va fi desemnat premier, potrivit Mediafax. "Suntem dispusi sa organizam alegeri anticipate, poate nu acum, poate in acelasi timp cu alegerile parlamentare. Ponta va candida impotriva mea la prezidentiale, o sa vedeti ca Ponta va spune ca Basescu este premierul sau", a spus Diaconescu, scrie Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Pedelistii nu au voie sa colaboreze cu Miscarea Populara. Falia dintre presedintele Traian Basescu si PDL se adanceste. Conducerea partidului le-a recomandat membrilor PDL sa nu sustina Miscarea Populara, fundatie ale carei baze au fost puse de consilierii presedintelui. Faptul a fost admis public ieri de Mircea Toader, liderul deputatilor democrat-liberali si apropiat al presedintelui PDL, Vasile Blaga. "Atata timp cat obiectivele Miscarii Populare sunt similare cu obiectivele noastre mi se pare fara sens si incorect sa mergi pe aceleasi obiective", a declarat Toader, conform Agrepres, informeaza EVZ.

Sebastian Lazaroiu catre PDL: "Noi nu vrem sa il sustinem pe Antonescu la prezidentiale". Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a reactionat pe Facebook fata de anuntul liderului deputatilor PDL, Mircea Toader, care declara ca in partid s-a dat o recomandare sa nu se colaboreze cu Miscarea Populara. Lazaroiu, care este membru fondator al Miscarii Populare, a replicat: "Mircea Toader PDL spune ca pedelistii care sustin Miscarea Populara vor fi exclusi. Motiveaza prin faptul ca avem aceleasi obiective ca si PDL. E hilar argumentul. Desi e incorect, pentru ca noi nu vrem sa il sustinem pe Antonescu la prezidentiale", noteaza EVZ.

Nuntile si botezurile din USL, afectate de "cea mai grava criza a Uniunii". Senatorul PNL, Sorin Rosca Stanescu, a declarat ca a fost invitat maine la botezul fetitei ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National, Dan Sova, dar ca nu va onora invitatia. "Da, sunt invitat la botezul copilului domnului Sova. Confirm ca sunt invitat, nu ma voi duce, pentru ca nu vreau sa complic lucrurile lucrurile prin prezenta mea acolo", a spus pentru Gandul senatorul PNL. El a precizat ca nu doreste sa il puna pe ministrul Sova "intr-o situatie neplacuta" prin prezenta sa la botez, "intr-o zi asa de importanta pentru familia" ministrului.

Costurile coabitarii. Ce anume ascunde coabitarea? Care sunt costurile sale? O parte se vede sau este presupusa. O alta se face simtita in mod nebulos din toate scandalurile cu acuzatii aluzive. Presedintele a dat o justificare foarte ciudata schimbarii sale de atitudine in cazul procurorului general, Marian Nitu. Initial, a explicat el, i-a respins candidatura doar pentru ca nu fusese consultat, dar dupa ce procedura a fost reluata si a fost consultat in prealabil, si-a dat acordul. La inceput, a mai spus presedintele, il deranjase lipsa de "transparenta" a procedurii Monei Pivniceru. Asadar "trasparenta" se raporteaza la presedinte si nu la publicul larg. Ministrul liberal nu il consultase in prealabil, ceea ce paruse un act de "opacitate", scrie Deutsche Welle.