PNL vrea sa-l trimita pe Traian Basescu direct la pensie. Ponta se mai gandeste. Vicepresedintele PNL Tudor Chiuariu a declarat, astazi, ca in cazul revizuirii Constitutiei este sustinuta ideea revenirii la un mandat de 4 ani pentru seful statului si interzicerea ocuparii de demnitati publice dupa finalizarea mandatului. "Le-am propus colegilor mei sa avem un articol care sa se refere expres la neutralitatea exercitarii functiei de presedinte, la interzicerea oricaror forme de partizanat politic si la interdictia de a ocupa, dupa finalizarea mandatului de presedinte, de a face parte din partide politice, de a candida la alegeri si de a indeplini alte demnitati publice, in sensul asigurarii impartialitatii. Pentru ca daca un presedinte stie ca se intoarce in politica din timpul functiei, atunci va incerca sa-si... speram sa nu fie cazul, dar uman va incerca sa-si creeze anumite avantaje politice din momentul in care e presedinte si el nu ar trebui sa faca lucrul acesta", a sustinut Chiuariu, citat de mai multe site-uri de stiri, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

PDL face "lista rusinii" cu deputatii USL. Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ca formatiunea sa va elabora o "lista a rusinii" cu cei 259 de deputati ai puterii care au votat impotriva vointei electoratului exprimata la referendumul din 2009, pe care o va prezenta in colegiile electorale. Toader a spus ca aceasta "lista a rusinii" va fi prezentata intr-o actiune similara celei intreprinse de fosta opozitie, atunci cand a prezentat in teritoriu fotografii cu parlamentarii care au votat masurile de austeritate. Potrivit lui Toader, PDL va apela la fotografii ale deputatilor puterii pe care le va trimite in cutiile postale la fiecare cetatean, dar si la panotaj. "Acesti 259 de parlamentari reprezinta o lista a rusinii. Incepem o actiune de acest tip sa spunem in colegii care sunt parlamentarii puterii care au incalcat ce a dorit electoratul privind Parlamentul unicameral si maximum 300 de parlamentari. Vom prezenta o lista cu poze a celor care au ignorat solicitarea electoratului la referendum", a spus Toader, anuntaAdevarul.

Monica Macovei: Macovei: Un politician nu are voie sa simpatizeze un condamnat penal. Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat miercuri ca un politician nu are voie sa simpatizeze un condamnat. Mai mult, fostul ministru al Justitei a precizat ca replica primului-ministru Victor Ponta este o obraznicie, potrivit Rtv.net. Monica Macovei sustine ca Victor Ponta nu are voie sa aiba simpatii pentru condamnatii penal. "Pentru ca se discuta mult despre gartiere zilele acestea, cred ca incearca sa starneasca si o simpartie publica. Ei (n.r. politicienii) trebuie sa se delimiteze de o persoana condamnata penal, si nu sa simpatizeze cu acea persoana, eventual sa-si ceara scuze electoratului ca au pus pe lista o persoana despre care oricum stiau ca are mai multe dosare penale. Astfel de mesaje de simpatie si dramatism fata de o persoana condamnata sunt jenante pentru politicienii de orice rang. Nu vad de ce domnul Becali este o victima", a explicat Macovei la Romania TV, dupa ce europarlamentarul PDL a analizat, miercuri, "imixtiunile" in justitie ale prim-ministrului Victor Ponta, precum si simpatia liderilor USL pentru Gigi Becali, condamnat la trei ani de inchisoare, informeazaRomania Libera.

Vlad Moisescu, excclus din PNL. Urmeaza Diana Tusa si Andrei Chiliman. Filiala PNL sector 1 a decis ieri seara excluderea din partid a lui Vlad Moisescu, apropiat al primarului Andrei Chiliman si unul dintre fondatorii platformei Initiativa Romania Liberala, au declarat pentru EVZ surse din PNL. Alaturi de Vlad Moisescu au mai fost exclusi din partid si alti cativa membri cu vechime ai PNL Sector 1, de asemenea critici la adresa actualei conduceri a partidului. Potrivit statutului PNL, in cazul lui Vlad Moisescu, care nu are o functie de conducere in cadrul partidului decizia de excludere este luata de filiala din care face parte, in cazul acesta, PNL Sector 1. Informatia a fost confirmata ulterior inclusiv de senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu, ce a afirmat ca Vlad Moisescu a fost exclus din PNL in momentul in care se afla la o emisiune la postul B1 Tv. Potrivit lui Stanescu, presedintele PNL Sector 1, Daniel Chitoiu a spus ca Moisescu s-a inscris intr-un alt partid politic si a prezentat documente in acest sens, scrieEVZ.

Marian Preda: "Sambata vom afla daca Miscarea Populara se transforma in partid".Presedintele Miscarii Populare, Marian Preda, a declarat miercuri, la "Adevarul Live", ca va da publicitatii, in cursul zilei de sambata, rezultatele unui sondaj realizat de INSCOP, cu scopul de a arata daca este nevoie ca fundatia sa se transforme in partid. Intrebat de ce a fost nevoie de acest sondaj, in conditiile in care Miscarea Populara este infiintata de scurt timp, presedintele fundatiei, Marian Preda, a precizat: "Fundatia in sine nu se poate transforma in partid. Dar daca doresc membrii... Sondajul este deschis tuturor, dar noi o sa retinem pentru analiza mesajul celor peste 6.000 de membri. Pentru ca ei au aderat. Ceilalti nu stim daca sunt simpatizanti sau doar curiosi care intra pe site". Preda a mai precizat ca s-a angajat sa fie presedintele fundatiei, deocamdata, si crede ca, pana in anul 2016, curentul de centru-dreapta trebuie sa devina puternic, anuntaAdevarul.

Boc despre declaratia lui Antonescu referitoare la Basescu: Gura pacatosului adevarat graieste. Fostul presedinte al PDL Emil Boc a declarat, miercuri, cu privire la afirmatia liderului PNL, Crin Antonescu, potrivit careia ar putea sa il numeasca premier pe Traian Basescu, ca "gura pacatosului adevarat graieste", scrie Mediafax. Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza afirmatia lui Crin Antonescu potrivit careia ar fi dispus sa il numeasca pe Traian Basescu premier daca ar ajunge presedinte, Emil Boc a raspuns printr-o "vorba biblica". "Gura pacatosului adevarat graieste. Vorba biblica este mai sugestiva decat orice. Cu asta am spus totul", a afirmat Boc. Intrebat, in continuare, daca acest lucru chiar s-ar putea intampla, iar varianta ar functiona, Boc a raspuns: "De ce nu?". Intrebat mai departe daca Antonescu si Basescu ar putea coabita din postura de presedinte, respectiv premier, fostul lider al PDL a raspuns ca "orice este posibil in lumea asta", informeazaRomania Libera.