Theodor Stolojan declara intr-un interviu, la RFI, ca nu vrea sa participe la alegerile interne din PDL pentru desemnarea candidatului la presedintia Romaniei. Europarlamentarul spune ca prefera sa-si continue munca la Parlamentul European. El afirma ca Liviu Negoita si Emil Boc ar trebui sa participe la cursa interna. "Nu vrem sa facem figuratie la alegeri, vrem sa le castigam", subliniaza el.

Intrebat daca ar fi interesat sa intre in cursa interna pentru Cotroceni, Theodor Stolojan a raspuns: "Nu, eu voi dori sa-mi continui mandatul la Parlamentul European, dar aceasta sigur, depinde de hotararea partidului. Eu cred ca in Partidul Democrat Liberal putem gasi deja persoane mai tinere, ma refer... varsta care au dovedit ceva... undeva 40-50 de ani, care sa poata sa participe la aceasta competitie. Eu anul acesta implinesc totusi 70 de ani si cred ca e randul acestei generatii, undeva intre 40 si 60 de ani, care sa aspire la o asemenea functie".

"Eu cred ca partidul va avea intelepciunea sa declanseze aceasta competitie interna si sa vedem intai rezultatele competitiei", spune europarlamentarul democrat-liberal.

Negoita si Boc, in cursa interna? "Categoric!"

Cine ar trebui sa participe la alegerile primare din PDL pentru Cotroceni? Theodor Stolojan precizeaza ca partidul are "foarte multi oameni in Partidul Democrat Liberal care au performat in mod deosebit in functiile de exemplu de primar de capitale de judet, de sectoare ale municipiului Bucuresti, ma refer si la sectorul 3, avem oameni care au performat foarte bine in functiile de ministri". Intrebat daca se refera la Liviu Negoita si Emil Boc, deputatul european a raspuns: "Categoric, categoric!".

Continuarea pe www.rfi.ro.