Blaga o ia pe urmele lui Antonescu. PDL incepe seria excluderilor. Inspirat de Crin Antonescu, care tocmai i-a exclus din PNL pe cei care i se opuneau, presedintele PDL, Vasile Blaga, s-a hotarat sa faca si el liniste in PDL. Pentru ca nu au plecat de buna-voie, asa cum i-a invitat duminica europarlamentarul Traian Ungureanu, democrat- liberalii care au criticat partidul vor fi exclusi lunea viitoare. Printre ei, europarlamentarul Cristian Preda, fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, deputatul Theodor Paleologu si Sever Voinescu. Cel care va face propunerea va fi vicepre se din tele Alin Popoviciu. "Suta la suta voi propune excluderea lor si a celorlati care se vor abate de la linia partidului", a declarat pentruEVZPopoviciu. De alt fel, Vasile Blaga a declarat si el ca "ii va ajuta' pe Cristian Preda si Teodor Baconschi sa-si "clarifice" pozitia in partid.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ministrul David despre importanta parteneriatului strategic romano-ungar. Ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Cristian David, a efectuat marti o vizita de lucru la Budapesta, la invitatia viceprim-ministrului Ungariei, Zsolt Semjen, prilej cu care oficialul de la Bucuresti a subliniat importanta consolidarii Parteneriatului strategic romano-ungar si privilegierea dialogului interguvernamental. "Cei doi demnitari au avut un schimb aprofundat de opinii cu privire la modul de implementare a politicii nationale ungare, respectiv structura Departamentului Politici pentru Romanii de Pretutindeni, precum si instrumentele pe care cele doua parti le au la dispozitie pentru sprijinirea diasporei si a persoanelor apartinand minoritatilor nationale", potrivit MAE. Ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni a evidentiat importanta utilizarii mecanismelor de cooperare deja existente intre Romania si Ungaria in domeniul protectiei drepturilor persoanelor apartinand minoritatilor nationale, menite sa contribuie la identificarea celor mai bune solutii care privesc minoritatea romana din Ungaria si cea maghiara din Romania, anuntaAdevarul.

Ce lipseste din procesul de revizuire a Constitutiei. Revizuirea Constitutiei este un proces netransparent, facut in graba, pe fondul intentiei de modificare a cvorumului referendumului de validare a noii legi fundamentale a statului. Motive suficiente care pot da nastere suspiciunilor despre existenta unor interese obscure, spun specialistii consultati de "Romania libera". Forumul Constitutional si-a finalizat raportul de revizuire a Constitutiei, care cuprinde propuneri de modificare primite de la cetatenii Romaniei, unele contradictorii, dupa cum a recunoscut insusi presedintele forumului, Cristian Parvulescu. Ieri a fost data-limita pana la care puteau fi primite propunerile societatii civile, informeazaRomania Libera.

Chiliman: "Am semnalat lucrurile anormale pe care le-a facut Crin Antonescu. Nu regret nimic". Andrei Chiliman, omul politic exclus de curand din Partidul National Liberal, a discutat, la postul B1 TV, despre viitorul sau si al miscarii liberale din Romania. "Am semnalat toate lucrurile anormale pe care le-a facut domnul Antonescu de-a lungul timpului. Eu nu regret ce am facut pentru a ajuta partidul sa ramana pe linia lui traditionala. Am fost eliminat din partid, insa eu voi continua sa promovez in ONG-ul Romania Liberala valorile pe care le-am aparat si pana acum", a explicat fostul membru PNL. "Nu stiu daca Ludovic Orban a votat pentru excluderea mea, dar ieri dumnealui nu a fost de acord cu mine. Am sperat ca pot sa salvez partidul, alaturi de mai multi colegi, de Crin Antonescu", a adaugat Chiliman la emisiunea moderata de Robert Turcescu, scrieEVZ.

Comisia juridica l-a lasat pe Becali fara mandat de deputat. Comisia juridica a Camerei Deputatilor va propune plenului Camerei un proiect de hotarare prin care sa ia act de incetarea mandatului de deputat al lui George Becali, ca urmare a deciziei ICCJ de condamnare la trei de inchisoare.Decizia Comisiei a fost luata cu 13 voturi "pentru" si 4 abtineri. Presedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciuca (PC), a precizat ca membrii Comisiei juridice nu pot comenta nicio decizie a ICCJ definitiva si irevocabila. "Rolul Comisiei juridice este sa propuna Camerei Deputatilor un proiect de hotarare in care sa ia act de incetarea mandatului. Nu putem sa intervenim cu nimic cu privire la ceea ce a decis ICCJ si cu privire la efectele acestei hotarari", a spus Ciuca. Deputatii Ion Adam (PSD), Bogdan Ciuca (PC) si Vasile Varga (PNL) au aratat ca George Becali a fost colegul lor de comisie si ca sunt alaturi de familia lui, anuntaAdevarul.

Parlamentarii USL si PDL-UDMR, la unison: isi apara averile prin Constitutie. Victor Ponta a declarat ca PNL, PDL, PSD nu au vrut modificarea articolului din Constitutie pentru a usura confiscarile extinse a bunurilor provenite din infractiuni. Este vorba de opozitia parlamentarilor de a elimina articolul care prezuma ca averea a fost dobandita licit, motiv pentru care nu se pot verifica si confisca marile averi suspectate a fi dobandite nelegal. Monica Macovei, europarlamentar, a reusit sa impuna in comisia LIBE a Parlamentului European un raport care admite confiscarea averilor dobandite prin infractiuni chiar daca persoana suspecta nu a fost condamnata la inchisoare. Romania , prin opozitia parlamentarilor, nu pare a fi dispusa sa se alinieze tendintelor europene. Mai mult, parlamentarii au intentia sa se opuna unei tentinte care va deveni practica europeana obligatorie. Comisia parlamentara a transmis Forumului Constitutional propunerile partidelor de revizuire a Constitutiei. Forumul a facut un raport, iar in continuare comisia de revizuire a Constitutiei va bate in cuie proiectul de revizuire, informeazaRomania Libera.