Din cinci exclusi au ramas doi: Preda si Baconschi. Theodor Paleologu si Sever Voinescu par sa fi scapat de supararea conducerii PDL. De la o zi la alta, lista celor care vor fi dati afara din PDL se micsoreaza. Potrivit unor surse democrat-liberale, la sedinta de luni vor fi exclusi din partid doar Cristian Preda si Teodor Baconschi. La inceputul saptamanii pe lista se mai aflau si Sever Voinescu, Theodor Paleologu si Daniel Funeriu. Funeriu oricum a demisionat, conducerea PDL se mai gandeste daca sa-l dea afara pe Voinescu, iar Paleologu se poate considera scapat, noteaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Locul lui Gigi Becali in Parlament, vacant: Decizia a fost publicata miercuri in Monitorul Oficial. Hotararea prin care Camera Deputatilor ia act de incetarea mandatului de parlamentar al lui George Becali si declara vacant locul de deputat al acestuia a fost publicata miercuri in Monitorul Oficial. Acest lucru contrazice afirmatia de joi a lui Valeriu Zgonea conform careia locul inca nu este vacant, potrivit Mediafax. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat joi, la Craiova, ca postul lui George Becali in Parlament nu este vacant, el aratand ca, potrivit Statutului deputatilor si senatorilor, in forma nemodificata, luarea unei astfel de decizii trebuie supusa la vot, informeaza Romania Libera.

Mircea Geoana: "Romania are o sansa reala sa ajunga la varful NATO sau la conducerea ONU". Mircea Geoana a vorbit joi seara la Realitatea TV despre posibilitatea ca Romania "sa ajunga la varful NATO sau la conducerea ONU", afirmand ca tara noastra are, in acest sens, "o sansa reala". "Nu am un proiect personal, nu ma impinge decat o dorinta de a vedea Romania un pic mai ambitioasa din punct de vedere al locului nostru in lume. Sustin o evaluare completa a ce inseamna functii si pozitii de influenta, astfel incat Romania sa se inarmeze, sa avem un tintar in care sa ne urmarim nevoia fireasca ca Romania sa aiba acces la pozitii de influenta pe plan international.", a explicat Mircea Geoana, scrie Adevarul.

Catre o noua fesenizare politica. Dupa instalarea la putere a USL si incercarea esuata a lui Ponta-Antonescu-Voiculescu de demitere a presedintelui prin incalcari grave si repetate ale Constitutiei, tot ce se intimpla pe scena politica romaneasca seamana cu o noua fesenizare a Romaniei. In urma alegerilor parlamentare din decembrie, Parlamentul este dominat zdrobitor de USL - acest nou nascut din cuvintele "jos Basescu!" -, si decorat cu cea mai slaba opozitie din toata perioada post comunista. Pe zi ce trece USL-ul moare ca alianta politica, dar nu se preda. Beneficiile puterii cintaresc mai greu decit conflictele interne, pe masura ce baronii partidelor aliate au devenit mai influenti si mai puternici decit liderii de la centru, noteaza Deutsche Welle.

Vasile Blaga: "Nu pot sa nu vad ca anumiti colegi din partid ataca PDL folosind limbajul USL". Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca nu exista o lista prealabila de excluderi din partid, dar a subliniat ca nu poate sa nu vada ca anumiti colegi de-ai sai ataca PDL folosind aceeasi retorica ca si USL-ul. "Vom discuta lucrurile si la ce concluzie vom ajunge nu pot sa va spun de pe acum si pe cine vom discuta", a afirmat Blaga, intr-o conferinta de presa. "Eu nu pot sa nu vad in acelasi timp ca anumiti colegi din partid il ataca, folosind aceeasi retorica ca si USL-ul", scrie Adevarul.

Adrian Nastase: M-as fi bucurat ca Becali sa nu ajunga in penitenciar; Steaua va pierde din forta. Fostul premier Adrian Nastase, cunoscut simpatizant al echipei Dinamo, spune ca s-ar fi bucurat ca Gigi Becali sa nu ajunga in penitenciar si apreciaza ca Steaua Bucuresti isi va pierde o parte din forta din acest motiv. "Imi pare rau de ce i se intampla lui Gigi Becali. Consider ca in felul acesta Steaua isi va pierde o parte din forta. Nu ii pot da sfaturi lui Gigi Becali, m-as fi bucurat sa nu ajunga in penitenciar. Nu stiu felul in care s-ar putea adapta. Sper sa treaca cu bine de aceasta incercare", a declarat Adrian Nastase, scrie Gandul.