Un vicepresedinte PNL acuza trei consilieri prezidentiali ca au comis un abuz. "Presedintiei sa-i fie diminuate fondurile". Vicepresedintele PNL, Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor in primul guvern Ponta, ii acuza pe trei consilieri personali ai presedintelui Traian Basescu ca "se deplaseaza in interes personal pe banii Administratiei Prezidentiale". Totodata, el cere ca la rectificarea bugetara fondurile Presedintiei sa fie reduse.Acuzele apar intr-o declaratie politica depusa in scris in Camera Deputatilor pe 21 mai. "In luna mai 2013, trei consilieri prezidentiali au utilizat - conform agentiei Mediafax, si nu sunt dubii, stirea a fost corecta, existand si probe foto - autoturisme ale administratiei prezidentiale, plus ofiteri SPP, pentru a se deplasa la lansarea unei filiale a Miscarii Populare la Galati. Stirea a trecut neobservata nu pentru ca ar fi fost ecranata de alte evenimente, ci pentru ca multi editori inca ii protejeaza pe exponentii culorii politice portocalii", sustine Silaghi, noteazaGandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Fostii informatori ai Securitatii ar trebui exclusi din PNL. Molot face exceptie. Marius Oprea, 48 de ani, membru PNL de aproape 20 de ani, a castigat recent un proces impotriva colegului sau de partid Mircea Molot, presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, pe care l-a acuzat ca este informator al Securitatii. Oprea a dovedit in instanta calitatea de colaborator a sefului Consiliului Judetean Hunedoara, dar liderul PNL nu vrea sa-l excluda pe Molot din partid, asa cum prevad regulile interne ale liberalilor. Marius Oprea este director al Departamentului Investigatii Speciale din cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER). Din cauza devierilor PNL de la doctrina si de la vechile principii, Marius Oprea isi pune problema sa plece din randul liberalilor, explicand in acelasi timp ca "exista nemultumiri mai ales in teritoriu fata de conducerea autoritara si unele decizii arbitrare, discutabile, care nu au nimic comun cu liberalismul, ci mai degraba cu centralismul democratic tipic comunist", informeaza Romania Libera.

Ponta, iritat de Sova: "Au fost 48 de ore in care eu nu am inteles daca este bine sau rau ca am reziliat contractul Bechtel". Premierul Victor Ponta este nemultumit de modul in care ministrul Infrastructurii Dan Sova a comunicat in cazul rezilierii contractului cu firma Bechtel. Sova a zis ca de luni incepem, intram in linie dreapta, dar neiesind sa spuna ca negociem, a ramas ca luni il reziliem. L-am reziliat miercuri. "Au fost 48 de ore in care eu nu am inteles ca e bine sau e rau ca l-am reziliat", a declarat Victor Ponta la Digi 24. Primul-ministru a explicat ca, in opinia sa, autostrada trebuia sa fie terminata, scrieAdevarul.

Gabriela Firea isi explica proiectul: Primarii pierd si raspunderea, dar raman nelaudati. Senatorul PSD a explicat pentruEVZca nu se considera in conflict de interese, desi a facut un proiect de lege de efectele caruia va beneficia si sotul ei. Senatorul PSD Gabriela Firea nu se considera in conflict de interese, in dubla ei calitate de sotie de primar si de initiatoare a unei propuneri legisative prin care primarii si sefii de CJ ar urma sa nu mai semneze anumite acte - cum ar fi aprobarile de PUZ-uri - delegand semnatura, raspunderea si consecintele juridice catre directori sau functionari din institutie.

Crin Antonescu: "Libertatea de exprimare este traditionala in PNL. Zice fiecare ce vrea, rar se iau decizii punitive". Crin Antonescu declara, in urma cu cateva zile, ca relatia cu PSD nu este o relatie tensionata, ci o relatie grea. Intr-o interventie telefonica laDigi24, presedintele PNL a explicat aceasta afirmatie. "Libertatea de exprimare este traditionala in Partidul National Liberal. Zice fiecare ce vrea, zice chiar grozavii, chiar aberatii, calomnii. Foarte greu se iau decizii punitive. La PSD, asa ceva poate sa produca si iritare si neintelegere, cum s-a si intamplat. Lucrurile acestea sunt greu de gestionat".

T.R.Ungureanu: Ii ofer lui Paleologu reducere 100% la cursuri de maturizare politica fara implanturi. Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca ii propune colegului sau de partid Theodor Paleologu "o reducere de 100% la cursuri de maturizare politica fara implanturi". "Ca om de dreapta, domnul Paleologu intelege desigur valoarea concurentei. Dupa oferta generoasa prin care domnul Paleologu propune conducerii PDL o reducere de 30% la cursuri de formare intelectuala, vin cu o superoferta: ii ofer domnului Paleologu o reducere de 100% la cursuri de maturizare politica fara implanturi", a precizat Traian Ungureanu, scrieRomania Libera.