36 de zile lucrate in 6 luni. Bilantul rusinos al unui Parlament care nu rezolva nimic in Romania. Avem cel mai mare, dar si cel mai ineficient parlament de pana acum. Cu un buget anual de peste 50 de milioane de euro, alesii au lucrat de la inceputul anului in total 36 de zile. Au respins proiectele mostenite din vechiul mandat si s-au apucat sa scrie altele noi, care sa le poarte numele. Asta in timp ce legi importante, cum ar fi reforma sanatatii, strategia pentru invatamant, fonduri europene, turism si agricultura sau circulatia pe drumurile publice zac de ani in sertare, scrie stirileprotv.ro.

PoliticFoto: Colaj foto

Ce urmareste PSD cu uninominalul pur? PSD a scos luni de la naftalina proiectul de Lege electorala care instituia sistemul de vot uninominal intr-un singur tur de scrutin, propusa anul trecut de cei doi lideri ai USL, dar respinsa de Curtea Constitutionala. Biroul Politic National al socialistilor a votat in unanimitate reactivarea acestei legi ca baza de negociere a PSD in cadrul USL. Daca ar fi adoptata, legea ar avantaja in mod evident PSD. A recunoscut-o Miron Mitrea, care a declarat ca "ii convine, ca pesedist", a recunoscut-o indirect si Victor Ponta, care a admis ca, desi aceasta este prima optiune a PSD, "daca nu se va intruni o majoritate in USL, atunci se va trece la a doua optiune de vot proportional la una din Camere". Dar cat de mult ar avantaja PSD un sistem uninominal pur?, scrie Romania libera.

Efectul santajului: liderii USL evita Antena 3. Liderii USL se feresc sa apere Trustul Intact in scandalul legat de Sorin Alexandrescu. Cei de la varf au evitat studiourile Antena 3, iar unii dintre invitatii din esalonul doi nu s-au pronuntat pe subiect. Politicienii din PSD si PNL au o atitudine rezervata fata de acuzatiile de santaj aduse de DNA la adresa directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu. Presedintii si vicepresedintii celor doua partide au evitat, cu cateva exceptii, studiourile Antenei 3, lasand aceasta misiune pentru cei din esalonul doi. In plus, o parte dintre cei care s-au dus la emisiuni au evitat sa comenteze punctual pe cazul Alexandrescu, scrie Adevarul.

Becali si dubla justitie. Indulgenta de care se bucura Gheorghe Becali in ochii opiniei publice pare a fi expresia unei vechi duplicitati a societatii romanesti, care a privilegiat mereu regulile informale. Sociologul Vasile Dancu a publicat un sondaj din care reiese ca majoritatea romanilor considera condamnarea lui Gheorghe Becali ca fiind injusta si spera ca presedintele sa-l gratieze. Procentele sunt fara echivoc: 51% dintre cei intervievati cred ca presedintele ar trebui sa semneze un act de gratiere si abia 35% sunt de parerea contrara. Sondajul a facut senzatie si a fost comentat in diferite feluri, scrie Deutsche Welle.

Borbely: Interesul Romaniei este sa nu fie ultima tara care va recunoaste Kosovo. Vicepresedintele UDMR Laszlo Borbely a declarat, marti, ca interesul Romaniei este sa nu fie ultima tara care va recunoaste Kosovo. El a precizat ca UDMR sustine recunoasterea independentei Kosovo. Laszlo Borbely, care este si presedintele Comisiei de politica externa a Camerei Deputatilor, a spus intr-o conferinta de presa ca in urma cu cinci ani Parlamentul Romaniei a adoptat o declaratie prin care nu a recunoscut independenta Kosovo, iar acum aceasta problema este din nou in actualitate, aratand ca independenta Kosovo a devenit o certitudine, scrie Romania libera.

Dezvaluire: Ce nu stiai despre Dan Sova si Philip Bloom, reprezentantul OmniTRAX care vrea sa cumpere CFR Marfa. Philip Bloom, un personaj controversat, condamnat in SUA pentru frauda si coruperea unor inalti ofiteri, este reprezentantul OmniTRAX in procesul de privatizare al CFR Marfa, lucru dezvaluit deja de presa. Ceea ce nu se stia pana acum, conform avocatura.com, este faptul ca Philip Bloom a avut parte de un proces chiar cu actualul ministru delegat pentru marile proiecte, Dan Sova, acesta din urma facandu-i lui Bloom o plangere penala pentru tulburare de posesie, scrie Capital.

Drapel secuiesc de doi metri, arborat in centrul municipiului Sfantu Gheorghe: "Va sta aici pe termen nelimitat". Un drapel secuiesc de doi metri a fost arborat, marti, in centrul municipiului Sfantu Gheorghe, la initiativa organizatiei locale a PCM, urmand sa ramana acolo "pe termen nelimitat". Drapelul secuiesc lung de doi metri si lat de 1,12 metri a fost arborat, la initiativa PCM Sfantu Gheorghe, pe un catarg in Parcul Elisabeta din centrul municipiului. Liderul PCM Sfantu Gheorghe, Balint Jozsef, a declarat ca Primaria a dat toate aprobarile necesare pentru arborarea drapelului, astfel ca acesta va ramane in centrul municipiului "pe termen nelimitat", scrie Gandul.

Falca: PDL e un partid mort. Ne-am intors la vechea generatie. Edilul Aradului, Gheorghe Falca, a vorbit marti seara la Realitatea TV, despre furtuna care are loc in PDL in ultimele luni si a explicat ca odata cu alegerea lui Vasile Blaga la sefia formatiunii, partidul s-a intors la "vechea generatie". "Trebuia sa se intre in reconstructia partidului. Schimbare de generatii, valul nou pe care posibil l-ai pregatit sau nu, pentru a te pregati de un nou ciclu. PDL nu a reusit sa aduca un ciclu nou, ne-am intors la vechea generatie, nu am realizat ce trebuia sa realizam la aceste alegeri (...) Cu Vasile Blaga ma salut doar. Intrarea lui Blaga la conducerea partidului a fost o greseala. PDL e un partid mort", a conchis primarul Aradului, scrie Romania libera.