Fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, avertizeaza ca schimbarile propuse de guvernarea USL contravin codurilor civile ale Justitiei. Dupa o tacere indelungata, fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, face o trecere in revista a celor intamplate pe scena juridico-politica a Romaniei, intr-un articol postat pe blogul sau sub titlul "Tintele in miscare sau reforma Justitiei din gard in gard" Catalin Predoiu avertizeaza ca programul de guvernare USL "scris pe genunchi in drumul spre Brasov" si unele dintre proiectele legislative initiate sunt in contradictie cu conceptia Codului civil aflat deja in vigoare. Fostul ministru critica si amanarea intrarii in vigoare a unora dintre prevederile noului Cod de procedura civila. Atat politicienii, cat si magistratii si forul lor suprem, Consiliul Superior al Magistraturii, sunt ironizati pentru modul in care au ales sa continue reforma Justitiei, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Daniel Constantin: PC ar putea obtine la alegerile de anul viitor doi europarlamentari. Liderul PC, Daniel Constantin, sustine ca alegerile europarlamentare sunt "atipice", intrucat prezenta la vot este "ceva mai scazuta", scrie Mediafax. El a apreciat ca partidul pe care il conduce poate obtine pe cont propriu doi europarlamentari, printr-o mobilizare buna a electoratului. Daniel Constantin a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, la Iasi, ca PC nu si-a stabilit o tinta la alegerile europarlamentare de anul viitor, dar ca si in conditiile in care partidul va lua cinci la suta, va avea doi europarlamentari, fata de unul cat are in prezent, anunta Romania Libera.

Senatorul PSD Toni Grebla: Sper ca la sfarsitul saptamanii viitoare sa elaboram proiectul de revizuire a Constitutiei. Constitutionalistul Radu Carp, profesor universitar la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti, si fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu, au fost invitatii jurnalistului Ion M. Ionita la dezbaterea Adevarul Live despre modificarea Constitutiei. Senatorul PSD Toni Grebla s-a alaturat discutiei printr-o interventie telefonica. Radu Carp: "Cand s-au format aceste amendamente nu s-a avut in vedere Constitutia ca intreg. De ce? pentru ca in 2003 s-a adaugat o fraza in primele articole care spune ca, de fapt, statul roman se bazeaza pe idealurile revolutiei din 1989". Integral in Adevarul.

Cristian Preda il lasa corigent pe Crin Antonescu. Cristian Preda si-a exprimat speranta ca preambulul pe care-l pregateste USL e mai bun decat cel care debuta, in 1952, cu celebrele fraze: "Republica Populara Romana este un stat al oamenilor muncii de la orase si sate. Republica Populara Romana a luat nastere ca urmare a victoriei istorice a Uniunii Sovietice asupra fascismului german si a eliberarii Romaniei de catre glorioasa Armata Sovietica, eliberare care a dat putinta poporului muncitor, in frunte cu clasa muncitoare condusa de Partidul Comunist, sa doboare dictatura fascista, sa nimiceasca puterea claselor exploatatoare si sa faureasca statul de democratie populara, care corespunde pe deplin intereselor si nazuintelor maselor populare din Romania", scrie EVZ.

Pesedistii evita nada intinsa de Nastase. Adrian Nastase a incercat sa plaseze povara arestarii lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV, in sarcina lui Victor Ponta. Baza pesedista se arata insa mult mai reticenta in a imbratisa public afirmatiile fostului lider, iar altii sunt chiar ostili. Invitat sa comenteze, la Antena 3, desigur, implicatiile politice ale arestarii directorului Antenelor, Sorin Alexandrescu, sub acuzatia de santaj, Adrian Nastase a facut mai multe afirmatii care se concentrau, toate, asupra lui Victor Ponta. Astfel, Nastase afirma ca "Victor Ponta, in calitate de ministru de Justitie si de premier, a facut propunerile la sefia Parchetelor, care, in opinia mea, chiar daca subiectiv sunt impotriva acelor propuneri, din punct de vedere rational aveau un anumit sens...", anunta Romania Libera.