Magistratii spulbera Constitutia lui Crin Antonescu. Ignorat in mod repetat de la lucrarile operatiunii de revizuire a Legii fundamentale a Romaniei, in prima luare de cuvant, Consiliul Superior al Magistraturii dinamiteaza planurile politicienilor referitoare la modfi carile care ating Justitia Unii dintre alesii in Parlamentul Romaniei nu au putut rata ocazia ciuntirii rolului si locului procurorului in arhitectura constitutionala a Autoritatii Judecatoresti. Propunerile politicienilor, care mai de care mai flagrante, concureaza, cu sanse mari de a urca pe primele locuri, intr- un top al intentiilor rusinoase prin consecintele pe care le-ar produce: destabilizarea si subjugarea Justitiei. Spaima magistratilor manifestata atat in vara trecuta, cat si in primele luni ale acestui an, privind reducerea rolului procurorului, incepe sa prinda contur real, in ciuda asigurarilor date public de premierul Victor Ponta, ca nu se vor slabi rolul si statutul procurorului in Romania. Propunerile facute in cadrul "operatiunii" de remodelare a Legii fundamentale contin si aberatii, confuzii, schimbari care arunca in aer reforma Justitiei infaptuita in ultimii zece ani, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Fostul lider liberal Calin Popescu Tariceanu, despre viitorul presedinte: "I-as da credit lui Crin Antonescu". Fostul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu a discutat, la Adevarul Live, despre noul proiect de revizuire a Constitutiei, despre intarirea rolului premierului si despre statutul sau in PNL. De asemenea, autonomia pe care o revendica maghiarii si modul in care Romania poate avea o crestere economica resimtita de cetateni in nivelul de trai sunt alte doua teme care vor fi dezbatute. Tariceanu este nemultumit ca liderii partidului nu gasesc solutii pentru "pierderea de viteza" a PNL. Fostul premier Calin Popescu Tariceanu este, la ora actuala, unul dintre criticii presedintelui PNL, Crin Antonescu. Acum cateva luni, Tariceanu a cerut organizarea de alegeri interne pentru stabilirea candidatului liberal la prezidentiale, desi Antonescu fusese desemnat pentru aceasta pozitie de Congresul PNL. Comparativ cu alti adversari ai lui Antonescu, Tariceanu a avut o atitudine nuantata, anuntaAdevarul.

Iohannis: Basescu se joaca de-a presedintele bun si politicienii rai. Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, spune ca referendumul propus de Traian Basescu nu este "util", sustinand ca seful statului "se joaca de-a presedintele bun si politicienii rai", informeaza Mediafax. Intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza demersul lui Traian Basescu de declansare a procedurii pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari, Klaus Iohannis a spus ca demersul nu i se pare "util". "Nu sunt de parere ca este util. Din moment ce s-a demarat revizuirea Constitutiei, s-a stabilit o comisie parlamentara care a inceput efectiv sa lucreze, sa vina acum presedintele peste tot acest demers cu referendumul lui mi se pare chiar exagerat", a raspuns Iohannis. Un jurnalist i-a spus liderului liberal ca romanii s-au mai pronuntat la un referendum referitor la Parlamentul unicameral si maximum 300 de parlamentari, iar Iohannis a raspuns ca este "o discutie de constitutionalitate si de fond", precizand ca "un astfel de referendum nu este obligatoriu", informeazaRomania Libera.

Valerica Preda, "baiatul performant" al lui Radu Mazare se intoarce in guvern. Fostul secretar de stat in ministerul Transporturilor, Valentin Preda, apropiat al tandemului Mazare - Constantinescu, va ocupa functia de consilier al ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Informatia a fost confirmata pentru EVZ chiar de ministrul Teodorovici care a declarat ca ii va semna numirea saptamana viitoare, - am fost ocupat cu pregatirea vizitei oficiale a comisarului european pe politica regionala Iohannes Hahn, la Bucuresti si nu am avut timp sa semnez documentele din mapa". Ministrul a recunoscut ca Valentin Preda a fost propus de organizatia constanteana a PSD insa a dat de inteles ca avea nevoie, la cabinet, de o persoana care sa cunoasca proiectele europene pe teme dunarene si maritime. "Ori dl Preda s-a ocupat indeaproape de aceste domenii si a capatat experienta" a adaugat Eugen Teodorivici, scrieEVZ.

Cosmin Nicula, senator PSD: "Raportul de activitate trimis de ICR este o fituica". Institutul Cutural Roman (ICR) a depus raportul de activitate pe 2012 la Senat, insa presedintele Comisiei pentru buget-finante, Cosmin Nicula, considera incomplet documentul, catalogandu-l drept o fituica. "Nu am avut cum sa dam aviz in Comisia pentru buget-finante pe raportul de activitate al ICR pe anul 2012, pentru ca acesta nu a fost trimis. ICR nu a depus nici raportul, nici contul de executie bugetara pana la 15 aprilie, conform legii. ICR a trimis o executie bugetara pe primul trimestru din 2013", a declarat presedintele Comisiei pentru buget - finante, Cosmin Nicula, pentru Mediafax. Potrivit ICR, raportul anual pe 2012, a fost depus, in scris si electronic, la Biroul Permanent al Senatului, pe 11 aprilie 2013. Intrebat de acest subiect, Cosmin Nicula a raspuns transant: "Domnul Marga dezinformeaza. A trimis o fituica". "Eu l-am anuntat si pe domnul Marga si pe presedintele Senatului (n.r. - Crin Antonescu), dar si pe presedintele Comisiei pentru cultura din Senat, domnul Georgica Severin", a mai declarat acesta, anuntaAdevarul.