Fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor Valentin Preda (PSD), care a fost retinut in luna februarie de DNA din fata Ministerului Dezvoltarii, va ocupa functia de consilier personal al ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici (PSD), a confirmat pentru Evenimentul Zilei ministrul Teodorovici, care a declarat ca ii va semna numirea saptamana viitoare.

Valentin Preda impreuna cu Radu MazareFoto: AGERPRES

Preda este cunoscut drept un fidel al primarului de Constanta, Radu Mazare, si este in momentul acesta urmarit penal de DNA.

Ministrul a recunoscut ca Valentin Preda a fost propus de organizatia constanteana a PSD, insa a dat de inteles ca avea nevoie, la cabinet, de o persoana care sa cunoasca proiectele europene pe teme dunarene si maritime. "Or dl. Preda s-a ocupat indeaproape de aceste domenii si a capatat experienta", a adaugat el, potrivit EVZ.ro.

Procurorii DNA au inceput, in luna februarie, urmarirea penala impotriva lui Valentin Preda, in sarcina caruia "s-a retinut infractiunea de complicitate la folosirea, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informatii in legatura cu fapte de coruptie si infractiunea de detinere, in afara indatoririlor de serviciu, a unui document ce constituie secret de stat."

Potrivit EVZ, Preda a participat joi la lucrarile Forumului Cooperarii Descentralizate Romano- Franceze, de la Constanta, in compania lui Liviu Dragnea, a lui Nicusor Constantinescu si a lui Radu Mazare.