Cearta in USL. Liberalul Andrei Marga acuza Ministerul de Externe, condus de Titus Corlatean, ca "are o viteza de lucru inacceptabila". Presedintele Institutului Cultural Roman, Andrei Marga, a reactionat intr-un interviu pentruGandulla criticile premierului Ponta, care a cerut o analiza asupra activitatii ICR, deoarece "nu crede ca lucrurile merg bine" si ca trebuie luate masuri, inclusiv politice. Mai mult, prim-ministrul sustine ca intre ICR si MAE exista "grave disfunctionalitati". Surse din USL au declarat ca exista posibilitatea inlocuirii lui Andrei Marga din fruntea Institutului Cultural Roman. Decizia finala apartine plenului Senatului.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Plin de datorii, PDL pune biciul pe europarlamentari. PDL are datorii care depasesc 1,5 milioane de euro. Drept urmare, europarlamentarii cu restante la plata cotizatiei au fost avertizati ca trebuie sa-si indeplineasca obligatiile financiare daca mai vor sa fie candidati la alegerile de anul viitor. "Dupa cum cunoasteti, PDL are datorii ramase neachitate din anul 2012, care depasesc 1,5 milioane euro. O parte din aceste datorii reprezinta contributiile celorlalte partide reprezentate in ARD, ramase neachitate dupa campania electorala pentru Parlamentul Romaniei din 2012. Sunt aceleasi partide care doresc sa participam impreuna la alegerile din 2014", le-a scris liderul europarlamentarilor PDL, Theodor Stolojan, colegilor sai, intr-un e-mail trimis martea trecuta, scrieEVZ.

Ce il recomanda pe Chiuariu sa modifice Constitutia? Unul dintre deputatii-cheie in procesul de revizuire a Constitutiei are o relatie stransa cu ministrul Relu Fenechiu, a fost implicat intr-un proces rasunator si este autorul unor initiative controversate legate de ANI si de procurori. A avut un mandat de ministru al Justitiei de care oficialii occidentali nu au fost multumiti. Senatorul PNL Tudor Chiuariu este presedintele Comisiei juridice a Senatului si vicepresedinte al Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, condusa, dupa cum se stie, de Crin Antonescu. Din aceasta pozitie a fost foarte vocal in dezbaterile politice legate de modificarea legii fundamentale a statului roman, noteazaRomania Libera.

Guvernul Ponta pregateste o Ordonanta de Urgenta pentru a plati factura pentru UE -700 de milioane de euro. Surse guvernamentale au declarat pentruGandulca la Guvern se lucreaza la o Ordonanta de Urgenta prin care factura catre Bruxelles, in valoare de 700 milioane de euro, aparuta din cauza corectiilor financiare aplicate programelor cu fonduri europene, va fi platita integral de Executiv. Ministrul pentru Fonduri Europene, Eugen Teodorovici, si vicepremierul Liviu Dragnea sunt principalii responsabili pentru cum va arata forma finala a acestei act normativ. Proiectul OUG urmeaza sa fie discutat si cu FMI, CE si ai Bancii Mondiale la finele acestei luni. Strategia Guvernului privind plata corectiilor financiare de la centru are in vedere deblocarea tuturor programelor europene, pe de o parte, dar si inchiderea proceselor deschise in instanta de autoritatile locale impotriva Guvernului.

PRM a intrat in era post-Vadim. Epoca lui Corneliu Vadim Tudor in fruntea Partidului Romania Mare s-a sfarsit brusc. Delegati din 24 de filiale, nemultumiti de maniera in care a fost condus partidul in ultima vreme, s-au strans intr-o plenara extraordinara si l-au "decapitat" pe cel supranumit "tribunul", cu 116 de voturi "pentru" si 9 "impotriva". "Pentru Vadim, PRM este SRL. Pe noi se darama campania electorala, iar pe Vadim il durea in pix, era la Capatos. Tribunul sa se duca la Academie, sa plece din politica, e cel mai prost om politic de dupa '89", au fost principalele acuzatii venite din partea "rebelilor", scrieAdevarul.